Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (31)

plakát

Tatínkova sláva (1990) 

Důstojné zpracování knižní předlohy. Dětství, prázdniny, cikády a prosluněná Provence. Vše navíc protkáno milým humorem. Obvykle haním český dabing - tady se, myslím, povedl (Viktor Preiss). Nádherný film.

plakát

Štístko z Grand Canyonu (1967) 

Narazila jsem na něj náhodou v televizi...Nejdřív jsem chtěla odejít, čekala jsem, že to bude nějaký druhořadý western. Vydržela jsem - a nelituju! :D Neříkám, že je to vrchol kinematografie, ale...Miluju oslíky - a tady snad není v celém filmu záber bez osla! :D Štístko je tááák roztomilý :) Pro mě milé překvapení a nová srdcovka :) Akorát myslím, že to teda není o přátelství chlapce a osla :)

plakát

Brouk v hlavě (1969) (divadelní záznam) 

Podle mě stejný připad jako u Sluhy dvou pánů - průměrná hra, jejíž úspěch závisí na zpracování. To je v tomhle případě bravurní. Neskutečně roztomilá Jiřina Jirásková, nezapomenutelný Vlastimil Brodský. Můžete se na to dívat donekonečna - a pořád se tomu musíte smát. :)"Já jsem Boutóóón!" :D

plakát

Velká láska (1969) 

Vážení a milí, takhle má vypadat Komedie! Zlatá šedesátá v celé své kráse! Nápadité, hravé a opravdu vtipné. Kéž by takových bylo víc.

plakát

Osamělost prvočísel (2010) 

Jsem spokojená. Jeden z mála případů, kdy se mi film líbí víc než kniha. Aktuální témata, dobře vybraní herci, hudba, celkově působivé.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Milé ztvárnění kultovních knížek. Bála jsem se, že to bude průšvih, že to bude působit jako parodie, ale výsledek mě nadchl. Nechápu, jak se jim podařilo sehnat tak vhodné kluky...perfektní.

plakát

Serge Gainsbourg: Heroický život (2010) 

Po dlouhé době jsem se v kině nenudila. Velmi originální film, zábavný, dobří herci, dobrá hudba...já nevím, jestli bych našla nějaké mínusy. Tohle je hodně povedené. Akorát by mě zajímalo, kolik krabiček cigeret během natáčení padlo - tam snad není záběr, kde by nikdo nekouřil. :)

plakát

Bílá stuha (2009) 

Film, který donutí člověka přemýšlet. Ačkoliv je černobílý, ukrutně dlouhý a bez hudby, napětí mu nechybí. Jak ho shrnout? Ponurá vesnice, afmosféra strachu...a plno otázek, na které nedostanete odpověď. Pocit úzkosti po zhlédnutí vás jen tak neopustí. Musím pochválit výběr herců - každý se výborně hodí k postavě, kterou představuje. Navíc jsou všichni takoví správně němečtí. :) Výkony dětí jsou bez výjimky excelentní. Nemám co vytknout-tleskám.

plakát

My všichni školou povinní (1984) (seriál) 

Podle mě tady teď něco podobného chybí. Seriál o dětech, pro děti, bez fantasmagorických zápletek, lovení příšer apod. Seriál z prostředí, které každý zná, s příběhy, které se můžou stát. Když si člověk odmyslí ty "soudružky", tak to zas tak hrozný není. :) Jako dítě jsem to milovala.

plakát

Prostě spolu (2007) 

Většinu lidí to asi nenadchne, ale mně se to líbilo. Jednoduché, prosté, i slzička ukápla :) Čtyři hvězdy - i přesto, že romantické komedie ráda nemám.