Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (31)

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) odpad!

Prasárna. Chápu, že se nemusí všechno povést, ale tohle? Kniha byla úspěšná díky svému vyznění - to tady úplně překroutili. Jedno velké utrpení. Nikdy víc.

plakát

Předčítač (2008) 

Ale ne. Jestli něco opravdu nemám ráda, pak je to americký pohled na evropskou realitu. Vezmeme vážný příběh a budeme dělat, že je to úžasné. Poválečné Německo? Ani náhodou! Jedno velké zklamání. Chápu, že nahá Winsletová je super...ale mně to nějak nestačí. Postrádám hlubší myšlenku. Jo, já vím, Kate má hodně hluboké myšlenky - ale že by za ně musela dostat Oscara? Nic proti ní nemám, hraje dobře - ale v jiných filmech. Jedna hvězdička...vlastně ani nevím za co.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Milé ztvárnění kultovních knížek. Bála jsem se, že to bude průšvih, že to bude působit jako parodie, ale výsledek mě nadchl. Nechápu, jak se jim podařilo sehnat tak vhodné kluky...perfektní.

plakát

Kamarád taky rád (2011) odpad!

Další slabomyslná americká komedie...možná o něco vtipnější než obvykle, ale pořád je to bída. Je mi líto, ale za mě ne.

plakát

Serge Gainsbourg: Heroický život (2010) 

Po dlouhé době jsem se v kině nenudila. Velmi originální film, zábavný, dobří herci, dobrá hudba...já nevím, jestli bych našla nějaké mínusy. Tohle je hodně povedené. Akorát by mě zajímalo, kolik krabiček cigeret během natáčení padlo - tam snad není záběr, kde by nikdo nekouřil. :)

plakát

Bílá stuha (2009) 

Film, který donutí člověka přemýšlet. Ačkoliv je černobílý, ukrutně dlouhý a bez hudby, napětí mu nechybí. Jak ho shrnout? Ponurá vesnice, afmosféra strachu...a plno otázek, na které nedostanete odpověď. Pocit úzkosti po zhlédnutí vás jen tak neopustí. Musím pochválit výběr herců - každý se výborně hodí k postavě, kterou představuje. Navíc jsou všichni takoví správně němečtí. :) Výkony dětí jsou bez výjimky excelentní. Nemám co vytknout-tleskám.

plakát

Dívka z Monaka (2008) 

Lehká komedie s banální zápletkou, která je-ve srovnání se svými četnými americkými kolegyněmi-opravdu vkusná. Francouzi komedie prostě umějí, to mi nikdo nevymluví. Všechno navíc v kulisách půvabného Monaka. Dobré to bylo :) ("Tys s ní spal?" - "Tak trošku!" :D )

plakát

My všichni školou povinní (1984) (seriál) 

Podle mě tady teď něco podobného chybí. Seriál o dětech, pro děti, bez fantasmagorických zápletek, lovení příšer apod. Seriál z prostředí, které každý zná, s příběhy, které se můžou stát. Když si člověk odmyslí ty "soudružky", tak to zas tak hrozný není. :) Jako dítě jsem to milovala.

plakát

Máj (2008) 

Tolik kritizovaná hudba se mi zrovna líbila, scenérie nádherné, pan Tříska výborný. Zbytek katastrofa. Výkony mladých herců v kontrastu s Třískovou brilantní recitací vyznívají až komicky. Je to sexistické, k ženám až urážlivé. Mácha nic o frivolní Jarmile v Máji nenapsal (i když nepopírám, že Jarmila, která má potřebu se před každým chlapem svléknout, by mu asi nebyla proti mysli). Uznávám, že není možné adaptovat Máj do filmové podoby...ale takhle zjednodušená interpretace je k pláči. A scéna, v níž Vilém vraždí otce? To měl být hloupý vtip? Nejsmutnější na tom je, že si to teď budou děcka pouštět místo toho, aby si přečetli knížku, že si budou myslet, že TOHLE je Máj. Ach jo, to jsem se zase naštvala.

plakát

Zítra se bude tančit všude (1952) 

Je to pitomost, ale člověk se zasměje - ty idiotské úsměvy vždy a všude :) Každopádně jednu hvězdičku bych dala - aspoň pro tu "historickou hodnotu" - budovatelský film jako když vyšije.