Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1984)

Krásnej film, krásná pohádka a nádherná fantazie. Tento film sem miloval od doby co jsem jej viděl prvně a miluju jej dodnes i po 25 letech a 1 000 000 zhlídnutí. Má v sobě vše, co občas potřebujeme doplnit. Stačí se posadit a nechat se unášet příběhem statečnýho Atreye, krásou dalších pohádkovejch postav a hutným příběhem protkaným výbornou hudbou. Je to sice klasická pohádka o souboji dobra a zla, ale přitom nezapadá do žádnýho klišé, které známe od jinud. Jedná se o unikátní počin, kterej nás vždy nadchne a naplní. Přeci jen jak často potkáte prince na koni nebo prince na létajícím psovi :) Efekty vypadají i po 1/4 století stále na úrovni. Pokud člověk není rýpal musí si povzdechnout, jak krásně to tehdá "soudruzi" z DDR dokázali. O zvukových efektech by se dal napsat sloh. Není to jen o ústřední písničce od Limahl, která je navísost výborná. Zkuste si někdy pustit celý soundtrack, zaručeně vám bude běhat mráz po zádech. Herci zde ani nejsou herci, ale sou to sami postavy, perfektně se do nich vžili a vůbec nevnímáte, že něco hrajou. Prostě klasika, kultovka, jednoznačně film co si zaslouží stát na piedestalu fantasy a pohádek. _ Doufám, že se nedočkáme realizace remejku o kterým se nyní mluví :( __ Jen pro čtenáře originální knižní předlohy: Přestože film je cca 1/3 knihy a vše důležitý se odehraje, tam kde film končí , je stále výbornej a pokud si odmyslíme co vše chybí můžeme si ho stále užívat.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Gladiátor mě nadchnul již když sem jej viděl po prvý. Do tej doby dlouho nevídaná efektivní, krvavá, velkolepá bitva provázená velmi příjemným hrdinou ve stilu "filozofujícího" Barbara Conana. Vše je doplněno naprosto skvělou hudbou z které vám běhá mráz po zádech. Když sem jej viděl po prvý film se mi velice líbil. Nikdy bych netušil, že mě bude bavit i po 10 letech a xyzž zhlídnutí. I dnes mi má film stále co nabídnout a rád jej zhlídnu znova a znova. To co mi při první produkci vadilo, byl trošku uloudanější děj. Chtěl sem akci jako na začátku a najednou se z filmu stalo putování v zajetí někam. Poměrně rozvláčné dialogy a představování tehdejšího mocenskýho zřízení nudilo. Dnes se na to dívám jinak a sem rád za tyto scény, které filmem příjemně provedou a dovolí divákovi si odpočinout. Díky nim film baví mnohem více a déle než, kdyby byl pouhopouhou akční sekanicí. Moje nejoblíbenější scény sou, když Maximus sundává helmu a konfrotuje císaře tím kdo je ... My name is Maximus ... . Není co vylepšit, skvělé scény, geniální hudba a úžasné herecké výkony + velmi sympatický Crow v plné zbroji. Roma Victor !!

Star Trek

Star Trek (2009)

Slušné slušné asi dobrej oddíl. Co na to říct? Pro začátek nejsem Trekkie, ale přesto sem viděl všechny StarTrek movie a 90% ST seriálů. Být Trekkie asi bych vyváděl podobně jako oni, že někdo takto může "zmrdat" moji posvátnou předlohu a změnit spoustu faktů. Jako normálnímu fandovi ST světa mi to přišlo v pohodě. Na změny kauzuality si člověk zvykne stačí sledovat serialy jako StarGate nebo Heroes. Cestování časem má prostě vždy svá úskalí. Takže film mě neměl čím rozčílit mohl mě jen zaujmout. To se mu dosytosti podařilo. U filmu sem se bavil byl sem téměř přes StarTrekovým orgasmem, ale přesto sem jej nedostáhl. Herecké obsazení hodnotím jako výborný a starším kolegům nikdo z nových tváří nedělá ostudu. Zachary Quinto byl naprosto výborný stejně jako Simon Pegg. Ač se diskutuje především o kpt. Kirkovi nově alias Chrisu Pineovi nemohl je zdaleka zastínit. Jen trošku znalý člověk nemohl i se slepeckejma brýlema přehlídnout Leonarda Nimoye. Který, když se objevil na scéně šílel sem blahem a téměř mi naskakovala husí kůže. Né že by toho tolik odehrál, ale prostě do toho filmu tak patřil. Film měl slabší momenty, který by snad vadili i mě .. automobilová "honička"; stavba lodi na zemi místo na orbitě; absence nějaký orbitální obrany wtf? a především velikánská náhodička když Kirk spadne kousek od Spocka :)) Na tydle chyby sem, ale během filmu naprosto nestíhal myslet. Byl sem uchvácen jak geniální vizuální stránkou, tak naprosto geinální hudbou a výbornými souboji (nejen vesmírných lodí). Celkové hodnocení je za plnej počet jinak to nejde, ale ještě špetečka tomu chyběla. Každopádně doufám, že v nastoleném duchu se bude co nejdřív pokračovat. "Live long and prosper"

Avengers

Avengers (2012)

Perfektní týmovka. Nádherně sehráno, nádherně napsáno, nádherně natočeno. Ano je to popkornovka jako Transformers, ale proti těm se u Avengers nehraje jen na efekty. Dialogy sou vtipné a perfektně vybroušené. "Znovuzrozený" Hulk na sebe strhává mnohem více pozornosti než v předchozích dvou samostatných filmech. Najde se tu pár slabších momentů způsobených vysokou předvidatelností děje, ale co byste čekali? Stačí se usadit do křesla a nechat se unášet. Marvelovi hrdinové jak samostatně, tak dohromady dokazují, že je skutečně nač se dívat.