Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (752)

plakát

Jordskott (2015) (seriál) 

S kazdym dilem lepsi a lepsi mysteriozni az mysticka krimi-konspirace ze Svedska na tema ekologie. Povedena atmosfera, krasna priroda, dobre zahrane, intenzivni hudba, primerene dramaticke, misty dost bububu, vse funguje jak ma. Prijemne prekvapeni. Vrele doporucuji predevsim "krajinkarum" s oblibou mysterioznich krimi.

plakát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Skvely scenar, vyborne vybrany a paradne zahrany hlavni sympaticky divny charakter / hrdina. Povedena mirne tripoidni a stisnujici atmosfera. Zapletka povedena, dejova linie obsahuje ke konci epicky mindfuck. Navic si po odborne strance tvurci zrejme udelali velmi peclive svuj domaci ukol. Dlouho me zadny serial takto pilotem nezaujal. Potesila i pritomnost oblibence Christiana Slatera. Vedle True detective S02 a Hannibala S03 serialovy vrchol roku.

plakát

Neviditelný důkaz (2015) (TV film) 

Velmi slusny kvalitativni uk krimi standard s intenzivni a napinavou atmosferou a misty az prekvapive poetickymi zabery. Historicke realie a okolnosti tomu pak spolecne se skvelymi ale zaroven uveritelnymi hereckymi vykony dodavaji tu spravnou stavu. John Simm mi posledni dobou prisel ve vetsine roli tak nejak stejny az sam sebe vykradejici, tento charakter pro nej predstavuje velmi svezi vitr v seznamu jeho roli a je opravdu citit, jak moc si postavu vychutnal. Davida Threlfalla bych po skvelem a morbidnim What remains takrka nepoznal. Moc prijemna zalezitost.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Spetka britskeho sarmu, precizni akce se zavidenihodnou choreografii a hlaskujici Samuel L jackson s ksiltem az do nebe. Usmevna spy-agentska variace na Bonda s misty mirne morbidnim humorem. I Colin Firth umi zavalet, kdyz na to prijde. V druhe polovine filmu uz jsem mel trosku problem se soustredenim, ale takto nejak si predstavuju povedenou a predevsim stylovou akcni zabavu.

plakát

To byl zítra flám 2 (2015) 

V ramci svebytneho zanru fekalniho humoru pomerne solidni zabava obsahujici i nekolik opravdu ultimatnich vtipku a konverzacnich prohozu, cameo ci narazek. Neurazejici popcornova spotrebka, kterou oceni predevsim pratele ze zelenho udoli. Rob Corddry se docela vyradil, tak styloveho idiota aby clovek pohledal... :)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Tomuhle filmu jsem nepravem trosku krivdill. Nevsimejte si Goslinga. Tykrááávo! Jsem rada zes mi koupil zmrzku, asi tak, moc hezke...

plakát

Spálené vzpomínky (2007) 

Citlive drama rozehravajici hned nekolik palcivych temat, od reziserky, ktera se v podobne bolavych sferach zrejme citi jak ryba ve vode. Tentokrat navic s podporou v produkci Sama Mendese. Tezi zejmena z hereckehy autentickeho koncertu ustredni dvojice. Halle Berry nikdy nepatrila mezi me oblibenkyne, ale tady ji verim kazde slovo a kazdy vyraz. Benicio Del Toro je pak doslova bravurni. Film muze mit par slabych mist, ale jako celek me pomerne zasahl.

plakát

Setkání (2002) 

Mila komedie s nekolika opravdu ultimatnimi vtipky a spetkou zivotniho moudra ci dokonce hloubky. Existencialni krize stredniho veku na svedsky zpusob. Jejim vyvrcholenim je prilezitost tridniho srazu a s nim souvisejici nemilosrdna sebereflexe. Te nastesti celi tvurci s notnou davkou humoru, misty i lehce fekalniho. Zvuk zvraceni s upravenym hlasem po aplikaci helia povazuji za jeden z pomyslnych vrcholu skandinavske kinematografie, po dlouhe dobe jsem brecel smichy...

plakát

Let's Get Lost (1988) 

Nadherna kolaz zaberu, fotek, rozhovoru, pisnicek, vzpominek... Moment s dvema pritulnymi divkami po svem boku, kdy rozebira tema nudneho zivota... I s tim oblicejem zkroucenym lety na heroinu, sotva promluvi, clovek si okamzite uvedomi to neskutecny charisma a osobni kouzlo. Krasnej moment odrazejici silu nejenom tohoto nadcasoveho jazzmana ale i tohoto skveleho dokumentu. Odpocivej v pokoji... Let's get lost, lost in each other's arms Let's get lost, let them send out alarms And though they'll think us rather rude Let's tell the world we're in that crazy mood. Let's defrost in a romantic mist Let's get crossed off everybody's list To celebrate this night we found each other, mmm, let's get lost Let's defrost in a romantic mist Let's get crossed off everybody's list To celebrate this night we found each other, mm, let's get lost oh oh, let's get lost...

plakát

Přežijí jen milenci (2013) 

Na filmy Jima Jarmusche mam naladu zhruba tak jednou za rok. A pokazde se vyplati si na ten spravny den/okamzik i konstelaci hvezd trpelive pockat. I tentokrat se vyplatilo. Kombinace charismaticke a herecky precizni ustredni dvojice, dobre zvolene hudby, pocitove opojne atmosfery, par sympatickych vtipku a v neposledni rade strasidelne opusteneho Detroitu me uhranula.