Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Mysteriózní

Recenze (300)

plakát

Josephine (2000) 

Dost zvláštní film, při promítání na filmové plátno byl obraz jaksi rozostřen, jestli to bylo záměrem nevím. Měla jsem problém vydržet do konce filmu a neutéct. Tak aspoň 1 bod Vladykovi:-))

plakát

Mluv s ní (2002) 

Na tohoto Almodóvara jsem se koukla znovu po 10 letech. Vím, že tehdy se mi film líbil, ale úplně jsem neskákala. Teď po promítání na velkém plátně jsem musela bodík přidat, takže za plno:-). Je to fakt zážitek a rozhodně to táhnou všichni herci (byť si tu pro změnu nezahráli Almodovarovi oblíbenci A. Banderas a P. Cruz:-)). A kamera, ta je boží. Mám v plánu se podívat i na jiné filmy tohoto zvláštního španěla, myslím ty starší pod r. 1999, které jsem ještě neviděla.

plakát

Ústava (2016) 

Moc milý film z produkce Chorvatska s tím správným konečným pohlazením na duši. Takový trochu arťák s humorem. Postavy i záběry naprosto uvěřitelné a pan režisér Grkič nám v rámci projekce na LFŠ prozradil i pár zajímavostí k natáčení filmu, 5 hvězd určitě:-))

plakát

Schodiště (2022) (seriál) 

Kurňa to bylo teda dlouhé a nezáživné. Občas jsem měla i chuť tomu Michaelovi dát za ty jeho ohyzdné výrazy v obličeji jednu do rypecu - teoreticky.....možná za to Colin Firth nemůže:-))). Při sledování 6. dílu jsem si říkala: bože, to je nuda, to už dál nedám....ale nakonec při vybičování jsem se i na poslední 8. díl seriálu statečně dokoukala, ale........no v podstatě jsem si z celého příběhu nic moc neodnesla. a ani závěr nepřekvapil. Toni Collette ale opět výborná.

plakát

Halston (2021) (seriál) 

Úžasný Ewan a já miluji filmy a seriály z prostředí módních domů a práce návrhářů. Skvělá podívaná a ženám s podobným zájmem rozhodně doporučuji shlédnout:-)

plakát

Čas (2021) (seriál) 

Mám toho Štěpána Grahamového fakt v oblibě, výborný a zajímavý herec, skvělý byl i v Bod varu a Pečovatelce. V seriálu tady tyhle 3 epizody stačí, není to tam nijak rozvláčnělé a má to svoje fajné vězeňské drsné tempo (teda asi ne tak drsné jako v realitě, ale to mi nevadilo). A i když děj směřuje tam, kam si asi myslíme, že půjde, tak pořád je to dobrá podívaná na skoro 3 hodiny. Za mě na výbornou.

plakát

Barbie (2023) 

Úvodní příchod do kina byl docela vtipný a vizuálně zajímavý - už ve vestibulu všude růžová:-)). Holky (a že jich tam bylo!) měly své outfity opravdu Barbieovsky zmáknuté (no jo...i já jsem měla růžové doplňky, ostatně jako vždy:-)))). Film celkově jako takový byl za mě...jak to říct - prostě praštěný (což bylo super), ale asi jsem čekala o dost víc ujetosti. Ze začátku jsem se bavila, byly tam v průběhu promítání fakt vtipné scény, parodie, růžový plast a animace, bohužel po cca půlce šel celý děj do jakéhosi patosu a souboje ženy proti mužům a to mě už jaksi nebavilo. Takže tak. Jo, a hodnotím 2 hvězdami - za růžovou originalitu:-)

plakát

Drak (2021) 

Téma by bylo dobré, ale za 2 hodiny se tady v podstatě moc nestalo, jedna nesympatická studená nábožná rodina, manželka a matka Katka doslova bez života a unuděná k smrti:-)), no a k tomu nesympatický kluk, co si hrál jakože na sexy chlapáka.....no tož nevím, ale nevěřila jsem jim to:-).

plakát

Idol (2023) (seriál) 

Ze začátku jsem se do toho seriálového děje chvilku dostávala, pak mě zcela pohltila postava mladé Deppové v hlavní roli Jocelyn a už to jelo. Kurňa ona je v tomto věku ale vážně skvělá herečka (a kdybych byla na holky, zřejmě by byla můj "idol") :-). Sexuální nástřely super povedené, to ze všech sálalo:-). Závěrečný 5. díl hodně překvapil a v podstatě se karty úplně obrátily. Resp. ty 4 díly před se tvářily, že Jocelyn je obětí showbyznysu, lidí kolem, svého neradostného dospívání......konec ale celkem zajímavě a chytře otočil hru, takže mi docházelo, že to bylo vlastně úplně jinak a neklouzal děj jen po povrchu, jak by se mohlo zdát. Já dávám rozhodně 100%.

plakát

Bál šílených žen (2021) 

Jsem fakt ráda, že nežiji na konci 19. století s takovým extra mužským šovinismem. To vyobrazení blázince, kam se třeba i napořád odkládaly nepohodlné ženy s vlastním myšlením, bylo děsivé. Podařený film, kde nejen hlavní "vyvržená" představitelka herecky excelovala. 4 a půl hvězd.