Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (260)

plakát

Dunkerk (2017) 

Je třeba si uvědomit před vstupem do kina, že toto není klasický válečný film. Je totiž neskutečně zamotaný a bezcharakterní. Hned ale na začátek musím zdůraznit, že jsem velký fanoušek Nolana a jeho tvorby i stylu, včetně herců, které si do filmů vybírá a ''Amadea Zimmera''. Po 20 minutách jsem stále nevěděl pointu snímku, protože vždy při válečném filmu je nějaká ta příběhová pointa, ta válka okolo vždy byla jen zasazení a okolí (viz. Zachraňte Vojína Ryana). Tady je to ale pouze o právě té události, nikoliv o postavách a jejich pocitech. Hudba výborná, ale nutno zmínit - pouze MOMENTOVÁ, nikoliv melodická a na poslech do sluchátek, jako třeba trilogie Temný Rytíř či Interstellar. Hodně herců byla ve snímku zbytečná, hlavně Cillian Murphy, kde jeho výkony jsou pro mě poslední dobou na bodu mrazu (po filmu Anthropoid). Na druhou stranu byl film velmi napínavý, krásně natočený a ozvučený. Asi po hodině, co sedím doma a zároveň co píšu tuto ''recenzi'', si stále v hlavě ale říkám: ,,Ach jo, vždyť bůhví, kdy zase bude další Nolanův film?'' Promarněná léta čekání a další zase od této chvíle nastávájí, dokavaď nepříjde opět jeho Opus Magnum.

plakát

Roger Waters: The Wall (2014) 

Bez pochyb nejlepší kinový film za poslední léta. Parádní zvuk, parádní kvalita kamery a špičkové záběry. Jako největší mínus beru české titulky k textům, které vůbec "nevýprávěli" to, o čem ta daná píseň je. Celkově poslední rozhovor s Masonem byl velice syrový, ale to už je jen a jen problém jich samotných, co se kdysi stalo. Parádní byla též "tůra" po bojištích 2.sv. války. Nu, upřímně doufám, že filmeček výjde na Blu-Ray :-) Doporučuji! 👍

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Rozhodně slabší než Dobyvatelé z.a. a Poslední k.v. Velice skvělé prostředí zasazené do Indie a její tajemství v podobě ztracených "magických" kamenů a dětí do velkého Chrámu. Jen ta akce a to kouzlo z předešlích dílů tak trošku chybí, a to i hudebně, protože je nejslabší ze všech dílů (nepočítám nejnovější díl, který opravdu stojí za nic). Jinak ale solidní film, kdyby to neneslo název: Indiana Jones, byl by to rozhodně výborný film.

plakát

Van Helsing (2004) odpad!

To snad není pravda.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Chcete říct pravdu? Film spojený s růženkou a Pánem Prstenů je to nejhorší, co můžete udělat. Děj a celkový scenář je jasný hned po 10 minutách a postavy vlastně ani nelitujete a nemají svůj charakter - jednou tak, pak zase tak. Urcitě hnus, který stojí za nic.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Opravdu šílený film! Ale jestli je to zábavné, to ano! Dostal mě design a kostýmy, které jsou fakt unikátní a velice pěkné.! Co ale ve filmu pokulhává je příběh. Doporučuji pro fanoušky Maxe, pro nováčky však pochybuji, že bude Tom Hardy s Furiosou bavit.

plakát

Americký sniper (2014) 

Skvělý film od mistra Clinta. Perfektně odvyprávěný příběh opravdového snipera, který je čím dál tím drsnější a drsnější. Film však do kina není nutný, protože tam není co slyšet ani vidět na velikánské obrazovce. Skvělá akce a velice, velice napínavé. Film i Bradley Cooper mě opravdu překvapil! Honostně doporučuji milovníkům válečných filmů. A troufám si říct, že je to jeden z nejlepších válečných filmů 21. století.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Geniání hudební dílo, které má svou vybornou filmovou podobu! Rozhodně doporučuji.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Upřímně si myslím, že toto je nejslabší díl celé série Hobbit. Zklamání, ale avšak očekávané. Předvídatelné scény, slabý konec, který na mě vůbec neudělal dojem( U PP však jo) a strašně protahované( Kvůli 2. Dilu). Avšak pozitiv si zaslouží Hudba, výprava, kostými a Kamera! Chaotické efekty( Počítač horší než ve videohrách). Škoda.