Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (17)

plakát

Vafle + Mochi (2021) (seriál) odpad!

Sice je to odvedeno líbivě, ale není to nic víc, než další woke-diversity-vegan fest pro nejmenší.

plakát

Jiný život (2019) (seriál) odpad!

Po třech dílech nemám sílu pokračovat. Bláhově jsem si myslel, že co do stupidity chování postav nic nepředčí The 100. Stalo se, tvůrčí žumpa byla prohloubena minimálně o světelný rok. Kapitánka Niko je drsňácká jako strniště Chucka Norrise, místo toho, aby dělala svou práci. Zbytek posádky, jejichž jména jsem si ani nezapamatoval, se chová jako banda školkáčků na výletě. Inu současná PC / SJW tvorba, ve které jde hlavně o diverzní kvóty, které jsou také jedinou charakterovou vlastností postav a příběh je plný úplně hloupých, nečekaných zvratů, aby se alespoň něco dělo.

plakát

Pán času - Série 11 (2018) (série) odpad!

Opravdu jsem se těšil, co nám nová regenerace doktora přinese a jak se scénaristé poperou s tím, že doktor bude ženou. Doktora Who jsem vždycky vnímal jako dobrodružné, mírně ulítlé, humorné, ale přesto kvalitní sci-fi se zprávou, že se v sobě máme snažit hledat to lepší. Je neskutečná škoda, že seriál naprosto zničila propaganda levičáckých snowflakes vymazaných politickou korektností s fakultou gender studies v zádech. Kvalifikicí pro psaní scénáře zdá se, nebyl respekt k fanouškům Doctora Who a sci-fi, ale odpovídající nasazení ve válce SJW. Místo nastaveného zrcadla problémů nesnášenlivosti, nerovnosti příležitostí a vůbec negativních lidských vlastností na pozadí příběhů kosmických měřítek, se nám dostává trendy sebemrskačství v největších klišé politické korektnosti současnosti. Když vezmu renewed doktory - Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Peter Capaldi, všichni měli specifické silné charisma a zároveň respektovali hloubku postavy Doktora. Jodie Whittaker má i díky svým pouhým dvěma režimům - příšerně se xichtím nebo vykřikuju nějaký technobabel - charisma něčeho, o co člověk zakopne v Dáleckých stokách na planetě Skaro. Vůbec celá posádka T.A.R.D.I.S, snad kromě postavy Grahama v podání Bradleyho Walshe, je tak nějak do počtu a herecky naprosto slabá. Jedenáctá renewd série je naprosto promarněná příležitost a je velká škoda, že BBC nenašla na pokračování lidi, kteří chápou Sci-Fi a neobsadila do tak kultovní role osobitou představitelku, jakou by mohla být např. Tilda Swindon, Keeley Hawes ...

plakát

Rozčarování (2018) (seriál) 

Klidně by se to mohlo jmenovat Disappointment a trvat 90minut. Jednu hvězdičku za Matta Berryho a těch asi 10 fórků, které mě rozesmály (největší koncentrace v sedmé epizodě), druhou pak za kousek Drowsy Maggie na začátku šesté epizody. Jinak není oč stát. S postavou princezny trochu-alkohličky si mohli tvůrci vyhrát daleko lépe, bohužel místo komedie se v ději odehrává jakési fňukání na téma chlastám, protože hledám uznání od svého neschopného otce. Stejně tak potenciál osobního démona Luciho a naivního elfa Elfo zůstává u ledu. Vůbec celý seriál mi připadá, jakoby tým špičkových animátorů, dabérů a zvukařů pracoval s partou amaterských scénaristů, kteří včera objevili, že existuje fantasy a není o něm animák. Alespoň nezapomněli dodržet 'Netflix - levicově - progresivní kvóty'.

plakát

Jim Jefferies: This Is Me Now (2018) (TV film) 

První půlku jsem si říkal, že mu to svědčí, že nevystupuje v US, ale v Londýně. Ostřejší fórky, Jim Jeffries jak má být. Ve druhé půlce se ale stalo něco divného a přišlo mi, že úplně ztratil nit. Tohle bylo poprvé, co jsem ho dokoukal jenom z úcty k jeho předchozí práci.

plakát

Lucifer - Ďábel na mou čest (2018) (epizoda) 

Velká škoda, že celou sérii nepsal stejný člověk, který je za tímto dílem. Seriál nemusel klesnout na úroveň VKV s rozmazleným náctilcem jako hlavní postavou. Třeba Tom Ellis zvládne ukecat BBC a dočkáme se kvalitní 8 dílné série :-)

plakát

Déšť (2018) (seriál) 

A tak dobré to mohlo být... Ustát se to dá, dokonce, když člověk vydrží první díl a dočká se durhé poloviny, vše se o několik úrovní zlepší. Bohužel celek kazí časté naprosto hloupé chování postav a chyby ve vykreslení postapokalyptického světa. Pevné rovnátka po šesti letech bez zubaře? Taková postava by ve skutečnosti musela snad zabíjet dechem...

plakát

Lucifer - Ať to pako zazpívá! (2018) (epizoda) odpad!

Kde má dětinské chování pána pekel své dno? Dotkli jsme se ho touto epizodou, či stále ještě klesáme?

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Viděl jsem obě dosud vydané série a nevím, co si mám myslet. V jednu chvíli je děj zajímavý a člověk se raduje nad různými detaily ze světa fyziky (všudy ne/přítomná gravitace, navigační křivky, fyziologické rozdíly podle původu…). Ovšem o chvíli později? Vše se začne vléci pomaleji, než Vesmírná Odyssea 2001 ve své 160 minutové verzi a vy čekáte, kdy už tvůrci konečně odhalí to, co je vám uplynulé 3 hodiny/díly naprosto jasné. Víc než časté, naprosto nelogické chování postav je obvykle omluveno složitou politickou situací solárního systému. Aby také ne, když frakcí je k dispozici víc než stran v parlamentu ČR (2018). Belter Creole umí pěkně trhat uši, hlavně při plamenných projevech rádoby revolucionářů… Seriál mě několikrát dostal do stavu, že ho vypnu a už nikdy nepustím, jen proto, abych se pak s podezíravostí podíval na pár dobrých dílů, zabitých mimoňským finále… Co musím pochválit a proč jsem nakonec nedal jen jednu hvězdu za fyziku, ale dvě, je hudebně-ambientní podkres, který skvěle utváří atmosféru tam, kde je potřeba.

plakát

Van Helsing (2016) (seriál) 

Vzdávám po pěti dílech. Děj teče asi stojatá voda v louži, zbytečné retrospektivní výlety, čekání na naprosto zřejmé vyústění 'zvratů, postavy k neuvěření a upíři jsou většinově spíš zombíci. Dalších 19 a čtvrt hodiny věnuji něčemu rozumnějšímu.