Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Hudební

Zajímavosti k filmům (249)

8 hlav šílenství

8 hlav šílenství (2017)

Jednoho z mužů v redakci novin (po 34. minutě) ztvárnil spisovatel Jáchym Topol. Ten později zároveň pokřtil CD se soundtrackem k filmu.

A Leap to Take

A Leap to Take (2013)

Celosvětová premiéra filmu proběhla 26. června 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Moskvě.

A Leap to Take

A Leap to Take (2013)

Hlavní natáčení filmu trvalo pouhé tři a půl hodiny. Závěr však musel být kvůli problémům s pojištěním dotočen na greenscreenu.

Alexis Harte: Thirsty

Alexis Harte: Thirsty (2021) (hudební videoklip)

Celosvětová premiéra videoklipu proběhla 14. června 2021 na filmovém festivalu Tribeca (New York). Na internetu byl zveřejněn až 28. listopadu 2022.

All Aboard the Dreamland Choo-Choo

All Aboard the Dreamland Choo-Choo (1964)

Potomci jediného herce ve filmu, Richarda Toelka (zemřel v roce 1990), zažalovali v roce 2009 Paula Morrisseye a pozůstalé po Andym Warholovi za to, že jejich otec, jemuž bylo v době vzniku snímku pouhých čtrnáct let, ve filmu kouřil, sám si dával elektrošoky a řezal se nožem do nohy. Skutečnost je však taková, že film vznikl rok před Morrisseyovým setkáním s Warholem a účel snímku byl antidrogový.

An L.A. Minute

An L.A. Minute (2018)

Režisér Daniel Adams měl během natáčení filmu nehodu na motocyklu a dotáčel jej z invalidního vozíku.

An L.A. Minute

An L.A. Minute (2018)

Režisér filmu Daniel Adams byl v souvislosti s financováním tohoto filmu obviněn z podvádění investorů. Již v minulosti strávil bezmála dva roky ve vězení za daňové podvody související s produkcí filmů Zlatí chlapci (2008) a Strážce majáku (2009).

An L.A. Minute

An L.A. Minute (2018)

Film byl uveden pouze ve třech kinech v srpnu 2018 a vydělal jen přibližně pět tisíc amerických dolarů.

Andrew Bird: Andalucia

Andrew Bird: Andalucia (2020) (hudební videoklip)

Píseň „Andalucia“ napsal John Cale a původně vyšla na jeho albu „Paris 1919“ (1973). Andrew Bird svou coververzi vydal na albu „Hark!“ (2020). Režisérka Abigail Portner dlouhodobě spolupracuje i s autorem písně, Johnem Calem, a to jak na videoklipech, tak i na vizuálních projekcích při koncertech.

Andy Warhol's Trash

Andy Warhol's Trash (1970)

Režisér George Cukor podnítil dopisovou kampaň, která měla za cíl dosáhnout nominace snímku na Cenu Akademie (Oscar), což se nakonec nepodařilo.

Reklama