Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (881)

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Poslední facka (2024) (epizoda) 

"Tolik sraní s jedním hajzlem..." To nějak charakterizuje celý tento seriál. :D Takovej horší, českej Mindhunter, kde jsou většinu stopáže jenom suché výslechy Hojera a trvá věčnost, než se dostanou k něčemu šokujícímu. 2,5*.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Letošní přímý přenos mě nějak nenadchnul. Jimmy Kimmel měl dostat více prostoru, aby večer nebyl jen o čtení z obálek a děkovačkách. Potěšil výstup Ryana Goslinga se svou zábavnou odrhovačkou "I'm just Ken", Arnold Schwarzenegger a Danny DeVito vs. Michael Keaton, nebo John Cena uvádějící kostýmy nahý. Co mě naopak naštvalo, bylo tolik sošek pro ultra nudného Oppenheimera, a tak jediný paprsek světla z hlavních nominací představovala Emma Stone se svým naprosto zaslouženým Oscarem za Chudáčky. BTW: Úplně vynechat ukázky hereckých výkonů a nahradit jej "kecáním" od kolegů, podle mě, nebyl dobrý nápad. 2*.

plakát

Smysl pro tumor - Epizoda 6 (2024) (epizoda) 

Ha, ha, doktor přemlouvá pacienta, aby šel na operaci a pacient si ještě klade podmínky? To má být sci-fi? Po doktorech chodím od patnácti let a drtivá většina jsou arogantní, namyšlení, necitliví jedinci. Vstřícně a slušně s vámi jedná málokdo, takže pan doktor Brukner je tak možná z říše snů... 1*.

plakát

The Walking Dead: The Ones Who Live - Years (2024) (epizoda) 

Jakkoli mám ráda postavu Ricka Grimese a jeho představitele Andyho Lincolna, první díl, a pro mě zároveň i poslední díl, The Ones Who Live byl vážně příšerný. Opakují se zde všechny nešvary z posledních sérií The Walking Dead - to znamená především otřesný, nudný scénář plný pitomých, nikam nesměřujících dialogů a slabé postavy, ale k tomu se ještě navíc přidalo neskutečně nudné prostředí armádního komplexu a ukázka ze života vojáků. Nějaká cesta Michonne mě nezajímá už vůbec, takže seriál zjevně není pro mě. Je jen pro ty odvážlivce, kteří zvládli The Walking Dead doopravdy dosledovat do posledního dílu poslední série, a mezi ty se neřadím. Vzdala jsem to na začátku 8. série a jsem za to ráda. Stejně tak jsem ráda, že už se nebudu muset dál dívat ani na tenhle "skvost". 1*.

plakát

Barbie (2023) 

Dvouhodinová ubíjející Dívčí válka proti patriarchátu. K tomu myšlenkově plochá, nevkusná, růžová a předpokládající, že si nebudete klást žádné otázky. Opravdu je to tak, že všichni muži chtějí patriarchát a všechny ženy matriarchát, a nic mezi tím? Nač se v matriarchátu tolik starat o vzhled? Nejsou pro vítězky Nobelových cen a prezidentky daleko důležitější věci na práci, než se holit, malovat, fénovat si vlasy a vybírat drahé šaty? Obecné kecy typu: "Nechci být škaredá", "nechci mít celulitidu", "nevím, kdo jsem", "nevím, kam patřím" mě otravovaly už po prvních deseti minutách a ony se bohužel vyskytují po celou stopáž! Písničky jsou jedna velká hrůza - umělé, prefabrikované melodie a k tomu je to celé obrovská, nevtipná nuda, která vás otravuje už po půl hodině. Fakt jsem se na Barbie těšila, ale zůstalo po ní pouze zklamání. Boj s genderovou nerovností se dal pojmout daleko vtipněji, vkusněji, hlouběji a zábavněji. 1*.

plakát

Bastard (2023) 

Dánské "Je třeba zabít Schinkela" sice není tak skvělé jako české Je třeba zabít Sekala, stále se však jedná o velmi dobrý snímek. Syrový, realistický, zajímavý s pěknou výpravou a dobrými herci. Všem samozřejmě vévodí charismatický Mads Mikkelsen, ale nezaostává ani taková Amanda Collin v roli Ann Barbary. Osobně se mi od Nikolaje Arcela líbila víc Královská aféra, ale to je asi dáno jejím líbivějším, divácky vděčnějším romantickým tématem. Každopádně po dlouhé době dobrý film. Silné 3*.

plakát

Fargo - Season 5 (2023) (série) 

Nejlepší série Farga hned po té první. Dobrý příběh, zábavný děj, silné postavy, dobří herci - především Juno Temple, Jon Hamm a Joe Keery. Mrazivá atmosféra minnesotské zimy a dobře napsané dialogy. Osobně bych vynechala tu nadpřirozenou linku s maníkem v kiltu a tři čtvrtiny slabého posledního dílu a mohlo by to být na vyšší hodnocení. Takhle 3*.

plakát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Není to vtipné, ale vůbec nejhorší na tom je debilní Michal David, který si tam sám na sebe dělá reklamu. Kdybych věděla, že tam ten diskotékovej blbeček vystupuje, ani bych se na to nedívala. Chtělo se mi zvracet. 1*.

plakát

Koruna - Následky (2023) (epizoda) 

OBSAHUJE SPOILERY! Tohle myslel Peter Morgan vážně? Tu "zjevující se" Dianu a Dodiho? Připomnělo mi to trapnost některých částí The Walking Dead... Jak už tu psal BlackDemon, tohle mohla být nejlepší část celého seriálu. Je to ale jen horší průměr, jelikož u Morgana, ale i u režisérů cítím už od předchozí sezóny, že docházejí nápady a dochází ambice a elán tvořit něco zásadního, velkolepého, uměleckého. PS: Reakce Charlese na smrt Diany mi přišla přehnaná (ale už od minulé série je seriál psaný ve prospěch Charlese) a u Williama a Harryho naopak nedostatečná. Cizí lidé byli z jejího úmrtí smutnější, než její vlastní děti.