Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (666)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Velký zjevení a díky tomu dost možná i náběh na budoucí kultovku. Na K zemi hleď! se hezky kouká, docela to odsýpá a herecky se nepřekvapivě i díky hvězdné sestavě nedá nic vytknout. Na druhou stranu mi chybí jakejkoliv wow moment, ikonická scéna nebo vlastně i výrazně vtipný scény, kvůli kterým bych si McKayovu novinku pustil znovu. Na druhou stranu buh ví, třeba opravdu uzraje a ještě změním názor. 8/10

plakát

Free Guy: Hra na hrdinu (2021) 

Ty 3 hvězdy jen tak tak, oceňuju hlavně originální koncept, jinak by mi Free Guy přišel strašně nezajímavý. Velká škoda, i přes neotřelé nápady obrovsky propálený potenciál, hlavně pak ten komediální.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Úvod maximální nářez, závěr snad ještě víc. Vlastně dost jiná bondovka, Craig většinu času kosí protivníky v civilu a místy jsem si musel na tu odlišnost zvykat. Druhá třetina navíc docela drhne skrz tempo, finále ale na tyhle neduhy dává zapomenout. Díky za to, skvělý rozloučení s nejlepším představitelem Bonda. 8/10

plakát

Schumacher (2021) 

9/10 - Dokument prakticky šitej na míru mýmu gustu. Návrat do dětských let, kdy spolu Schumi a Mika sváděli fantastický souboje, v F1 šlo místy o život a motory těchhle bestií řvaly jak zběsilý. Paradoxně mě na celým dokumentu nejvíc vadil konec - naprosto chápu, že na tohle skoro každej čekal a doufal, že se dozví něco novýho, ale spláchnout to pár titulkama a navázat závěrečnýma, jdu na plnou palbu. Jsem moc rád, že něco takovýho vzniklo.

plakát

Zabijákova žena & bodyguard (2021) 

Samozřejmě jednička je výrazně výš, na druhou stranu u pokračování jsem se pořád obstojně bavil, takže 3 hvězdy si obhájí s přehledem.

plakát

V hlavě (2015) 

Dost možná nejpropracovanější animák, místy mi připomínal Inception, tj. přenést na plátno extrémně složité a těžko vizualizovatelné věci, které se ale extrémně týkají každého z nás. Emocionálně mě sice V hlavě nějak nepřejelo, ale jeho samotný koncept je prostě extrémně nosný a zajímavý.

plakát

Třídní schůzka (2021) (seriál) 

Jako na houpačce, začátek slibnej a maximálně trefnej, jak se blíží půlka série, tak se gagy začnou dost opakovat. Ve finále ale nabere zase druhej dech a svěží vítr, ve finále tudíž určitě příjemná věc, u které se člověk na dost místech pobaví.

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Famózní věc, které dominuje démonická Rosamund Pike. Půlku filmu jsem ji žral, druhou půlku chtěl zabít a celou stopáž zobal z ruky. Těžko říct, jak I Care a Lot bude fungovat napodruhé, momentálně za mě ale film roku - nápaditě vystavéný, navíc s netradičně rozestavěnými figurkami. Závěrečné nékolikafázové rozřešení je pak vynikající. 90 %

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

9/10. Má to skoro všechno - správnou severskou bizarnost, vtipný momenty, pěknou akci a parádního Madse, jak ho neznáme. Snad jen na konci mi chyběly silnější emocionální momenty, přitom film měl vystavěním děje snahu vytlačit z diváka maximum. Nakonec se nestalo, ale i tak jeden z nej filmů roku. Z hlediska severské filmografie pak určitě taky TOP5

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Skvělá špionážní jízda, která předčila moje očekávání. První dva díly jsou spíš solidní oťukávačka, zbytek je ale jasná plná palba. Napínavá jak struna, s parádním ansámblem, nezpomalujícím tempem a filmovou řemeslnou stránkou. Pět hvězd to není jen s odřenýma ušima.