Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

Už v úvodu když slyším The end od Doors tak mi přeběhne mráz po zádech . Válečné peklo ve své nejpřirozenější podobě....

Excalibur

Excalibur (1981)

Po Barbarovy Conanovy můj nejoblíbenější fantasy film. Artušovská legenda převyprávěna s citem a láskou. Scéna kdy Artuš jede se svými rytíři do poslední bitvy je díky hudbě jeden z nejpůsobivějších momentů kinematografie.

Pro pár dolarů navíc

Pro pár dolarů navíc (1965)

Leone prostě umí. Tenhle drsný spaghetti western jsem viděl asi milionkrát a nikdy mne prostě neomrzí . Skvělí Clint Eastwood jako lovec lidí jemuž sekunduje sympatický Lee Van Cleef . A do toho Gian Maria Volonté jako jeden z nejnechutnějších záporáků pod sluncem . Leoneho trilogie mne prostě baví . Nejsou to totiž jen černo bílé příběhy jako většina tehdejších amerických westernů . Každý charakter tam má své kladné i stinné stránky . Hrdinové hází skvělé hlášky a mají smysl pro cynický humor. A to se mi líbí! Hudbu snad nemusím odůvodňovat ta je totiž jako vždy kapitola sama pro sebe.

Sedm samurajů

Sedm samurajů (1954)

Mám rád sedm statečných. Ale právě jsem zjistil že téhle klasice nesahají ani po kolena...

Modrý samet

Modrý samet (1986)

Klasická Lynchovina stejně tajemná a skvostná jako ostatní. Podle mne nejlepší role Kylea MacLachlana. Dále pak Dennis Hopper který je neskutečný perverzák a magor v jedné osobě:) A navíc skvělá píseň blue velvet jako třešnička na dortu.