Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Hledá se Nemo (2003) 

Příběh oranžové rybičky se prostě neokouká, mohu ho vidět třeba stokrát a přesto budu vždy žasnout nad tou skvěle propracovanou atmosférou podmořského světa. To se tvůrcům opravdu povedlo. Pro mě jednoznačný vítěz mezi animáky ze studia Pixar. Do kolen mě pokaždé spolehlivě dostane sklerotická rybička Dory, když huláká velrybí řečí. Korunu tomu dává kouzelný český dabing.

plakát

Chůva k pohledání (1993) (seriál) 

To je takový oddechový seriál, když není nic lepšího. Mě se postava chůvy docela líbí, teda až na ten její styl. Nesahá svým humorem ale ani po kotníky sluhovy Neilsovi, už kvůli kterému stojí za to občas nějaký ten díl shlédnout. Slečna Sissy je taky dobrá, tři děti se dají snést, i babiče se občas nějaký ten sek povede. Pan Shefield je sice takový k ničemu, ale o něčem to být musí že?

plakát

Láska přes internet (1998) 

Výborný film! Takhle si představuji hodně povedenou, netuctovou romantickou komedii. Pěkné a vtipné dialogy, dobře stylizovaná hudba, úchvatné newyorské prostředí a k tomu všemu opravdu kouzelná Meg Ryan a Tom Hanks, kterým to dohromady moc sluší a nechybí ani jiskra, takže není vůbec co vytknout 5*.

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Meryl Streep miluju, ale přesto se mi film moc nelíbil. Děj mě neoslovil, postava Sofie mě po celý večer neuvěřitelně vytáčela a Pierce Brosnan mi tam taky nijak nesedl. Kdyby nebylo těch písniček, které se mi ale převážně víc líbí v originále (kromě těch co zpívá Meryl) a záběrů řecké krajiny asi bych ani ty tři hvězdičky nedala.

plakát

Piano (1993) 

Na film mě nalákala naprosto dokonalá hudba Michaela Nymana a musím říct že to byla neobyčejná podívaná. Australská deštivá atmosféra se povedla, líbil se mi záběr piána na pláži a vůbec celá práce s kamerou. Holly Hunterová hrála excelentně a příjemně mě překvapila i malá Anna Paquinová. K tomu ještě již zmíněná hudba a jeden z nejúžasnějších snímků je na světě. Tomuhle filmu můžu dát s čistým svědomím 5*.

plakát

Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) 

Páni... Slova jsou zbytečná. Nejlepší český dokument o opravdovém hrdinovi. Byla jsem dojatá k slzám. Nechápu že, Nicholas Winton ještě nemá nobelovu cenu za mír.