Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Frankenstein (2011) (divadelní záznam) 

Viděny obě verze (tentokrát NE naživo), přičemž osobně upřednostňuji verzi Cumberbatch-Monstrum / Miller-Frankenstein. Po herecké i režisérské stránce výborné, v podstatě nemám, co vytknout.

plakát

Best Interests (2023) (seriál) 

Otec chce (smrtelně nemocné) dceři ukončit trápení, zatímco matka chce bojovat za každý další okamžik - a bude-li to nutné, tak třeba i u soudu. "Best Interests" je velmi kvalitní drama, které nenásilně mapuje oba pohledy a nechává čistě na divákovi, ke kterému z rodičů bude názorově více inklinovat. Thornův scénář navíc dává oběma hlavním protagonistům obrovský prostor, díky kterému mohou ze svých postav vyždímat opravdu maximum. Výsledkem jsou čtyři civilní, uvěřitelné, emotivní epizody, které musejí dojmout i zaryté odpůrce mateřství / rodičovství. (TRAILER)

plakát

Barbados (2015) 

Tohle je tak tragické, až je to kouzelné. :-D A poučné (dokonce z vícero úhlů).

plakát

Dobrá znamení - Série 2 (2023) (série) 

Po technické stránce (vizuál, kamera, hudba) geniálnější, Tennant se Sheenem geniálnější, příběhově podstatně jednodušší, ale napínavější a doplněné o podstatně delší flashbacky, humor de facto stejný, vedlejší postavy slabší. Objektivní hodnocení je tedy úplně na stejné úrovni jako v případě první řady (****), subjektivní hodnocení je ale vyšší (*****). P.S.: Z Mekky filmu, kterou ČSFD bývalo, se stalo místo k zblití.

plakát

Dobrá znamení - Kapitola 5: Ples (2023) (epizoda) 

Jak jsem se připravovaného bálu bála, tak ve finále proti němu nemůžu říct ani popel. "Přílišné" LGBT+ mi nevadilo a scény s démony byly atmosférické a naprosto... boží?

plakát

Dobrá znamení - Kapitola 2: Stopa (2023) (epizoda) 

Palec nahoru za trefné zpracování mého oblíbeného biblického příběhu. Hlavní dějová linka se sice příliš nehýbe, ale Gabriel je super a počátek Aziraphaleovy lásky k jídlu taky pobavil.

plakát

Dobrá znamení - Kapitola 1: Příchod (2023) (epizoda) 

Geniální epizoda, za mě nejlepší z celého seriálu. Vtipná, napínavá a se spoustou otazníků. Úvodní scéna je navíc tak roztomilá, že asi umřu.

plakát

Dobrá znamení - Kapitola 6: Každým dnem (2023) (epizoda) 

Komediálně započatou druhou řadu zakončuje nečekaně depresivní tečka. Vlastně tři tečky, protože o zakončení nemůže být řeč. S rozuzlením ohledně Gabriela jsem spokojená, proč ne a za jedinou opravdu zbytečnou scénu považuju "jdeme si s vámi promluvit o vás". Stejně to k tomu celou sérii těžce směřovalo, takže si na to mohl přijít sám. No a ten úplný konec? WHAT THE F**K, to Aziraphaleovi úplně hráblo?!?

plakát

What Is a Woman? (2022) 

Strach ze ztráty oblíbenosti dohnaný do absurdna. Lidé se dnes bojí normálně (ano, budu to slovo používat) odpovědět i na ty nejzákladnější otázky, protože co když to pak někdo použije proti nim?!? I dítě ve školce dokáže říct, co/kdo je žena. (Pokud ho tedy nezpracovává některá z oheň a síru plivajících menšin.)

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Přiznávám, že po předpremiéře jsem měla k filmu jisté výtky. Po druhém zhlédnutí nicméně dávám plný počet a řadím mezi Top snímky na téma nacismu. Tohle Waititimu neskutečně sedlo, zbytek už je horší...