Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Single Lady (2017) (seriál) odpad!

Neskutečný hnus. Nesympatické a vulgární, nehledě na škatulkování singles do zahořklých cynických krav.

plakát

Násilník (1976) 

Kvalitní sedmdesátkový akčňák, který strčí dnešní žánrovky do kapsy a ani se při tom nezadýchá. Připisuji si tuto brutální sérii na seznam, neboť "Vykonavatel" je první díl, který jsem viděla. Eastwood jako vždy super.;-)

plakát

Wonder Woman (2017) 

Nejlepší komiksový film, jaký jsem kdy viděla. Dobrá, nejlepší vážný komiksový film. Nikdy by mě nenapadlo, že bych mohla u komiksovky brečet (ne slzet, ale doopravdy brečet), natož pak asi 5x. Úžasný origin. NÁD-HE-RA.

plakát

Vezmeš si mě, kámo? (2017) 

Proč musejí Francouzi točit svou verzi amerického "Když si Chuck bral Larryho"?

plakát

O Ječmínkovi (2003) (TV film) 

Tuctovka na jedno zhlédnutí, kterou zachraňují exteriéry. Kombinace dvora moravského markraběte a víl mi úplně nesedla, nehledě na to, že mi příběh co pár minut připomínal Troškovo "Z pekla štěstí". Slabý průměr.

plakát

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017) 

Lepší hodnocení než originál?!? No to jsme to dopracovali... Ve srovnání s jinými americkými komediemi je to vcelku ucházející (i přes přítomnost Jacka Blacka film neobsahuje fekální humor), těžení z devadesátkové klasiky (*****) mě ale neskutečně irituje. Ano, pořád lepší než katastrofální "Zathura" (především díky vcelku logickému napojení na originál), znovu už to ale vidět nemusím. Nesedl mi vnitřek hry ani demoliční závěr.

plakát

Záhada sfingy (2008) (TV film) odpad!

Co jsem komu udělala?! Špatně udělaná sfinga žere špatné herce ve špatném filmu se špatnými hláškami. A ten obleček ala Indiana Jones? Au, au, au.

plakát

Ready Player One: Hra začíná (2018) 

Polovina filmu pryč a já nemám jediný důvod nedat křišťálově čistých 5*, říkala jsem si. Už jsem chtěla začít psát ódu a zakládat filmem inspirovanou církev, když v tom jsem prozřela a uvědomila si, že "Ready Player One" není nic jiného, než nafouknutá bublina biblických rozměrů. Navenek je sice barevná a krásná, ale uvnitř není zhola nic; snad jen záporák prapodivných myšlenkových pochodů a Olivia Cooke, která mi opět potvrzuje, že na víc než na seriál prostě nemá... Na druhou stranu nutno uznat, že tolik pop-kulturních hlášek, odkazů a narážek se nedá najít ani v "Lego příběhu", takže alespoň částečné fanouškovské uspokojení se určitě dostavilo. 3,5*.

plakát

Obecná škola (1991) 

Neskutečně milý snímek, k zasmání i k zamyšlení, kterému se podařilo zachytit atmosféru dané doby tak bravurně, že se dá jen stěží uvěřit, že byl natočen až v 90. letech. Vypravěčské schopnosti Svěráka & Svěráka zkrátka nemají konkurenci.

plakát

Der Lebensborn - Pramen života (2000) 

Herecky nic výjimečného, po obsahové stránce ale velmi kvalitní dílko, které by se mělo pouštět povinně.