Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Občas trefa do černého, občas hodně přes čáru. Marka Daniela ale můžu.

plakát

Gran Torino (2008) 

S "Gran Torinem" mám jeden jediný, ale poměrně zásadní problém. Od první minuty, co se objeví nechtění sousedé, je křišťálově jasné, jak se bude Waltův vztah k nim vyvíjet i jak to skončí. Proto 1* dolů.

plakát

Nit z přízraků (2017) 

Zprvu v celku nadějné drama, které cca. v polovině mutuje v cosi prapodivného a v tomto prapodivném duchu už bohužel l zůstane. Stopáž je těžce přepálená, postavy se po většinu filmu motají v nezáživném kruhu a dokonce i "zvraty", kterými je příběh prokládán, selhávají; jako bych sledovala něco, co už jsem jednou viděla (a co už znovu vidět nemusím). Filmy PTA mi zkrátka nesedí. 2* za sheldonovského DD-L a za krásné šaty.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

McDonagh ani po přesunu do severoamerické díry nezklamal. Překvapivé, syrové, těžce nekorektní a přesto tak zatraceně poetické. Co mi to jenom připomíná?:-) Burwellův znepokojivý hudební doprovod sedí jak pr*del na hrnec a upřímně doufám, že jak McDormand, tak Rockwell nakonec získají - krom již vyhraného Glóbu - i toho Oscara, protože jinak už vážně nevím, co by páni porotci víc chtěli. (P.S.: "Bruggy" zůstávají nepřekonány.)

plakát

Neuvěřitelná cesta (1993) 

Film, na který se musím určitě časem podívat znovu, protože jsem ho neviděla dobrých 15 let. Typický zvířátkový film hrající na city dětí i dospělých. Ano, brečela jsem jak želva.;-)

plakát

Nejtemnější hodina (2017) 

Historicky věrné, herecký výkon Garyho Oldmana brilantní (Oscar in coming...), kombinace vážných a humorných scén na jedničku. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že z filmu, který pojednává o jedné z nejsilnějších osobností 20. století, mohl pan režisér vytřískat daleko víc. Alespoň, co se emocí týče, neboť jedinou opravdu silnou scénou je London Underground. Nebo by možná stačilo, kdyby byl film koncipovaný jinak než "odnikud nikam".

plakát

Všechny prachy světa (2017) 

Tuctové a nezáživné drama o člověku, který je sympatický asi jako Jehovista za dveřmi. Potenciál tam nicméně byl, takže proč jsou nakonec "Všechny prachy světa" takové, jaké jsou, je mi (obzvláště u režiséra Scottova formátu) opravdu záhadou. P.S.: Ať chtěl Scott původně obsadit Plummera nebo ne, to vystříhání Spaceyho z hotového filmu fakt pos*al.;-)

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Smršť hlášek a nápadů zasazená do světa nestárnoucích kostiček, kterými se mohli chlubit pouze moji movitější spolužáci. Batman boží, propojení s naším světem a dětskou fantazií geniální a nechybí ani dojemné rodinné poselství.

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Jedna z nejponurejších a nejprapodivnějších "českých" pohádek. Od dětství až doteď jedna z mých vůbec nejoblíbenějších, ale musím uznat, že zrovna o králíčcích se mi po ní nezdálo.xD

plakát

Kokosy v pralese (1994) 

1. Film nemá nic společného s "Kokosy na sněhu". 2. Chvílemi jsem se nudila, takže ta třetí hvězda je čistě za Bacona. Pokud ho nemáte rádi, nebo pokud neuznáváte přidávání hvězd jen kvůli jednomu herci, tak si jednu uberte.;-)