Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (147)

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Originální zápletka (ano, znám a miluju Hvězdný prach, ale s tím bych tu nesrovnával), slušné výkony a hlavně na české pohádkové poměry celkem zábavný scénář i dialogy. Škoda jen ústa na prázdno otvírající německé princezny. Člověk by řekl, že od té castingové tragédie u seriálu Cirkus Humberto si čeští režiséři na německé herečky s koženými (ne)výrazy dávají pozor. Tady šlo zřejmě opět o úlitbu spojenou s finanční injekcí. Bohužel. Kdyby místo toho hrála Tereza Ramba dvoroli hvězdy/princezny a tvůrci si pohráli s motivem možné záměny, mohla vzniknout parádní pohádka.

plakát

Smrt nás spojí (2019) (seriál) 

Konečně Netflix s výborným scénářem. I když souhlasím, že těch slz a "ženské (ne)logiky" bylo v druhé sérii až moc. Každopádně se těším na třetí!

plakát

Burácení s Burácem (1981) (TV film) 

Hej, to je super!! V dobrém slova smyslu moderní pohádka kombinující jemný klasický přístup s výdobytky současné civilizace. Má to šmrnc a skvělé obsazení. Navíc takovou babičku jsem měl, takže hvězda navíc!

plakát

Sexuální výchova (2019) (seriál) 

Teenageři a jejich problémy se sexem, to není něco, na co by se mentálně vyzrálý člověk potřeboval koukat, takže mi trvalo poněkud déle, než jsem dal Netflixu v tomhle směru šanci. A je to fakt dobrý, jak tu všichni píšou. Prostě stačí mít dobrý scénář a herce a nezkazit režii :-) Těším se na 3. sérii.

plakát

Seveřané (2016) (seriál) 

Kromě Monty Pythonů taky Woody Allen. Nakolik se za 2000 let změnilo myšlení člověka? A co když zase tak moc ne? Vtipné, zábavné a kruté až za hranice všeho.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Podivně odtažitý film, jemuž výrazná výtvarná stylizace spíše uškodila. Z mého pohledu tam nefungovalo skoro nic, ani vtipné, ani dojemné. Jen tak na to koukám a už je konec.

plakát

Šarlatán (2020) 

Jak rozporuplný byl podle všeho hlavní hrdina, tak rozdílně je vnímán film o něm. Pro někoho příliš doslovný, pro jiného málo. Pro mě tak akorát. Nemyslím, že filmu chybí silné okamžiky (možný SPOILER - sestřina noha, peníze na cestu k moři, směs bylin pro manželku asistenta...). Chvil, kdy z nejrůznějších důvodů vnímavého diváka mrazí, je hodně. Nesouhlasím ani s tím, že chybí příběh, je tam, ale je třeba číst mezi řádky - nejlépe přečíst si na určité postřehy bohatší knihu. Režie, kamera, herecké výkony, vše funguje, jak má. Možná jen scéna osudového setkání s milovaným mužem je trochu na sílu, místo jiskry přeskočil křečovitě dvojsmyslný dialog, ve světle kterého pak první milostné vzplanutí působí úsměvně. Ale na kvalitu dalšího děje to nemá vliv. Po Hořícím keři další skvělý příspěvek polské režisérky českému filmu a české historii.

plakát

Hollywood (2020) (seriál) 

Já jsem moc spokojen. Po estetické stránce - konečně seriál, kde je na herce vidět. Z těch dramatických stínoher, které jsou za denního světla nekoukatelné, už má člověk pocit, že se všechno důležité v životě odehrává ve tmě. Tohle je zábavná utopie s nepopiratelným poselstvím. Navíc skvěle napsaná i obsazená. Těším se na dalšího Ryana Murphyho!

plakát

Sestra v akci (1992) 

Bez pardonu plný počet hvězd. Originální zápletka a tempo, které nepolevuje celých 100 minut. Často je těžké ve filmu najít jednu sympatickou postavu a tady jich je hned plnej klášter. A na to závěrečné papežské finále se pokaždé těším jak malej kluk.