Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pianista

Pianista (2002)

Film zároveň krutý i krásný a dokonale neuvěřitelný - až na to, že je zcela pravdivý. Kvůli němu jsem si přečetl i Szpilmanovu autobiografickou knihu, kterou napsal hned po válce. To, nač na plátně zíráte jako na cosi strašlivého a šokujícího, v ní Szpilman popisuje jako každodenní skutečnost. Skutečnost, na niž si člověk postupně zvykne, protože nepřichází ze dne na den, ale po týdnech, po měsících. Vždycky jsem přemýšlel, jak se s tím mohli Židé jen tak smířit. Jenže když přijde zákaz chodit do nějaké kavárny, přežijete to a riskovat život protesty asi nebudete. Když musíte uhnout z chodníku před náckem, taky to ještě jde. A když vás někam mají převézt, pořád je ještě naděje. Když nemáte co jíst, stačí vám i pár fazolí na den. A když si musíte kleknout na chodník, doufáte, že vás tentokrát ještě nezastřelí.

Hledám Amy

Hledám Amy (1997)

Takhle to vypadá, když se do někoho zamilujete a ono se to kapánek zkomplikuje. Pro mě jednoznačně nejlepší a nejpřesnější film, který se kdy tuhle hořkosladkou záležitost pokusil popsat. Vyhněte se ale dabingu, nebo přijdete o Amyin sexy chrapláček :-)

Paddington

Paddington (2014)

Neuvěřitelně milý medvídek s hlasem Bena Whishawa a bezchybnou angličtinou musí okouzlit asi každého. Skvělí jsou i dospěláci, tatínkem počínaje a sousedem Currym (nebo Barrym?) konče. Už teď vím, že tenhle film se mi jen tak neomrzí.