Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Oscar 2016 (2016) (pořad) 

J. J. Abrams nastupuje při hudbě Star Wars, na kterou má ze všech nejmenší nárok. Svět se říti do propasti a nezachrání jej ani neustále omílané "humory" Chrise Rocka. Nebudem si lhát do kapsy. Byl strašný. Prostor měl dostat Sasha Kohen! To by byla jízda. :-) Naštěstí si všichni stejně odneseme z letošního roku jen to, že se Leo dočkal.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Nechal jsem si nějaký odstup od chvíle, kdy jsem Star Wars viděl, a chvílí, kdy se konečně usazuji za klávesnicí, abych se k tomuto filmu vyjádřil, ve snaze utříbit si myšlenky. Here we go. Po režijní stráce bych panu Abramsovi nic nevytkl. Doopravdy člověk vidí, jak moc miluje, co dělá, jak se snaží nezklamat fanouška, jak se snaží zrežírovat obstojného jmenovce předešlým dílům. A to jsem se bál, že se pan Abrams na post režiséra absolutně nehodí pro ságu Star Wars. Film má své silné momenty, narážky (drtič odpadu ^^), hlášky (new haircut vs same jacket), známé zvuky - X-wing, TIE fighter... Ale pro mě převažují negativa: Scénář vypadá, jako by Lawrence Kasdan a ostatní trpěli Alzheimerem a na záchodě po shlédnutí čtvrtého dílu dostali "ÚŽASNÝ" nápad vytvořit něco jako obrovskou kouli ničící planety! To tu přece ještě nebylo! A mimochodem, ničí se skoro úplně stejně, že ano. A mimochodem, zase se něco strčí do droida! A mimochodem, zase zase písečná planeta... Náhoda? Nemyslím si. Skřípou mi zuby už jen z toho, že Rebelové jsou najednou Rezistance (odboj? wtf?) A Nový Řád? To už vám došly nápady, že se musí zdravit skoro jako Hydra z Kapitána Ameriky? Co mi to děláte? Na úkor klasické řežby? Na úkor nějakého epického mlácení mečem? Ne, ne ne a ještě jednou ne.

plakát

Skoro úplně vymyšlený film (2013) 

Svěží vánek do české kinematografie. Jen škoda, že se filmem o básních nenesla žádná hravá, milostná báseň.

plakát

Odebrat z přátel (2014) 

Za mě silnější trojka. Hodně silná trojka. Zprvu jsem si myslel, že není šance udržet pozornost na pěti oknech a jednom chatu více než hodinu. Velmi zajímavé, co se námětu týká, ale jsem rád, že jsem na to do kina opravdu nešel. Chvilku nezapnu Skype a dávám 3 hvězdy.

plakát

V hlavě (2015) 

Pixar to opět dokázal! Dokázal, že i v dnešním světě Kokosáčkova dobrodružství, Barbie v kině s grafikou The Sims a spoustě dalších sraček, existuje animák, u kterého se člověk řeže smíchy a místy má i na krajíčku. Tenhle animák se mi do hlavy uloží jako velmi velmi důležitá vzpomínka, kterou si budu přehrávat stejně často jako znělku z reklamy na zubní pastu. :-)

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Konečně po dlouhé době nekorektní, brutální, krvavý, přidrzlý film, jak jej máme rádi.

plakát

Paddington (2014) 

Bláznivá britská komedie s úžasným chlupáčem. :) A pozor! Konečně film, kde nemají věci od Apple!

plakát

S láskou, Rosie (2014) 

Romantická slaďárna. Ano, náchylnější na nemoci se mohou obávat, jestli náhodou nedostanu cukrovku. Já ji nedostal. Sympatické obsazení (Sicej sem chvíli přemýšlel, jestli to náhodou není Emma Watson, ale whatever.). Sympatická hudba. Příběh trochu moc "náhodný", ale tak koneckonců, proč ne, že? Já se bavil, a to dokonce víc, než jsem čekal. :-)

plakát

Birdman (2014) 

Zajímavé? Ano. S dobrým hudebním podkresem? Zatraceně, ano. Dlouhé? Ano. Oscarové? Rozhodně ne!

plakát

The 87th Annual Academy Awards (2015) (pořad) 

Silné filmy, slabý večer, nepochopitelní vítězové. Od NPH jsem čekal parádní show, která mi, stejně jako jeho opening number Tony 2013, vezme dech. Nestalo se tak a dostalo se jen (pod)průměrného uvedení ve srovnání s jeho výkony (viz Theatre is not for gays anymore etc.). Škoda. Možná na to má podíl minimální prostor, který dostal, ale i ten využil minimalisticky (mimo jeho předpovědi, ale donekonečna opakování, že máme sledovat kufr... c'mon) a nemusel na tak sledovanou událost napochodovat ve slipech. Netušil jsem, že to budu muset říct, ale Ellen byla loni mnohem lepší, záživnější a zábavnější. Jediný silný moment, který si za celé ty táhlé tři hodiny odnáším je vítězství Eddieho a jeho následná řeč. Radost mám ze Simmonse a jeho fanatického dirigenta. Jak jsem fandil Patricii za Boyhood, tak mám chuť si (anebo jí?) po její řeči nastřílet pár facek - tohle bylo na Oscara mimo mísu. Soška pro Desplata za brnkání do OST strun v Hotelu? Aspoň Enigmu! Noták... Nechápu ten Grandhotel hype, ale i tak snad lepší práci odvedli letos Zimmer. Odnáším si rozporuplné pocity a nutnost se podívat na toho Ptáka a přesvědčit se, jestli mám vůči němu předsudky ignorance, nebo si na takovou parádu jen hraje, zdá se mi, že na jeho úkor nedocenili filmy, které by si to zasloužily více. Snad nám příští rok nabídne podobně kvalitní filmy, ale o to víc snesitelnější udělování cen.