Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (8)

Počátek

Počátek (2010)

Nevím, pořád nevím proč. Proč si mě ten film tak nepopsatelně získal. Nolanovu tvorbu sice obdivuju, mám rád filmy, které si s divákem hrají a nutí ho přemýšlet, mám rád, když někdo obsadí Lea do role, která mu opravdu sedne, a miluju Zimmera, přesto by to mohl být klasicky dobře odvedený film, ale není. Když se všechno tohle zkombinuje, tak Počátku můžeme opustit i tu přehnanou chytrost, která občas dává smysl, občas ani po třetím shlédnutí. V Počátku je nejspíš potřeba nevidět jen film, ale tu zhmotněnou podstatu chtíče režiséra v posouvání hranic kinematografie dál a dál. A já mu děkuji. A jako sladký bonus: OST Time od H. Zimmera je bezpochyby jeho vymazleným masterpiecem.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nepopsatelné. Film stojí, ale nepadá, na postavě úchylného magora Jokera. Heath Ledger se údajně zamkl na měsíc na hotelovém pokoji s komixy o Jokerovi, aby zkoumal jeho psychologii. A výsledek? Brilantní po všech stránkách. Od smíchu, nahánějícího husí kůži,až po jeho historky o tom, jak přišel k jeho jizvám na tváři. Opět zaválel Hans Zimmer se svou hudbou, která nemá konkurenci. Celkem jsem si připravoval dlouhou řeč o tomto filmu, ale on to vlastně ani nepotřebuje, není nic co by Temný rytíř postrádal. Patřil by k té hrstce filmů, která si zaslouží víc než 5 hvězd. EDIT: Své místo na slunci si zanechal i po uvedením třetího dílu do kin, který tuto laťku nepřekonal.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Na Star Wars jsem byl odkojen. Proto jsem rád, že se konečně kruh uzavřel. Jsem rád za akci, kterou je film naplněn. Jsem rád za zpracování, jakým se Anakin stal Sithem. Jsem rád za epickou hudbu Willamse, kterou podtrhl rozhodující děje na Mustafaru. Příběhově původní trilogii dobíhá pouze v posledních etapách, zač může parádní atmosféra, nicméně celkově je film chudý na komunikaci a dialogy, přesto je lepší než první dva články této nové trilogie.

Zmizelá

Zmizelá (2014)

Dlouho jsem se na Zimzelou těšil, takže když jsem šel do kina, bál jsem se, že nesplní mé očekávání. S první scénou, kdy Amy leží hlavou v Nickově klíně a on si pohrává s jejími vlasy a s ledovým klidem přemítá, že by chtěl rozbít její lebku, aby se podíval co se jí honí hlavou, veškeré mé obavy zmizely jako pára nad hrncem, či snad příhodněji - jako Amy samotná. Dostalo se mi přesné precizní porce v podobě klamu diváka servírovaném jedním úhlem pohledu za druhým, v podobě nečekaných zvratů, v podobě Bena, který snad svou přirozenou nepřirozeností říká, že se tohle může stát každému, a v neposlední řadě v podobě hudby, která, jak jinak, podtrhává tohle nové Fincherovo dílo, za které se rozhodně stydět nemusí! Snad se uvidíme na nějaké té nominaci na Oscara.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

"Díváte se pozorně?" Tak se dívejte. Dokonalý trik za to stojí, páč nekouzlí víc, než je schopen ukočírovat v mezích komorního vyprávění pod Nolanovým dohledem. Poutavý zdroj nejedné následné diskuze potom, co jsem jej pustil přátelům. :-)

V hlavě

V hlavě (2015)

Pixar to opět dokázal! Dokázal, že i v dnešním světě Kokosáčkova dobrodružství, Barbie v kině s grafikou The Sims a spoustě dalších sraček, existuje animák, u kterého se člověk řeže smíchy a místy má i na krajíčku. Tenhle animák se mi do hlavy uloží jako velmi velmi důležitá vzpomínka, kterou si budu přehrávat stejně často jako znělku z reklamy na zubní pastu. :-)