Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Krimi

Recenze (245)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Skvělá režie i scénář, skvělý a sympatický Matt Damon a z na oko průměrného filmu se stává první díl jedné z nejlepších filmových trilogií. Ona kvalitní knižní předloha taky dělá své, nicméně kus poctivě odvedené filmařské práce se tu nezapře.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Seriál mého mládí a pro mě již teď legenda, kterou mi nemůže narušit ani nepovedený nejnovější film. Přihlédnu-li k mé slabosti pro mysteriózno a ufounství, nemůžu dát nic jiného než 5 hvězdiček, alespoň za první řady seriálu.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Buď to nemá s původními Akty X již moc společného, nebo už jsou prostě Akta X za zenitem. Spíše bych ale řekl, že za zenitem jsou herci, režie tomu také moc nepřidala a scénař byl hodně, hodně slabý. Jediné, co to zachraňuje, je přijatelná délka, ale tento film určitě nepouštět někomu, kdo o původních Aktech X nemá ani páru. Pak by si totiž mohl myslet, že fanoušci této série (potažmo tedy i já) jsou padlí na hlavu.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

V 2D je tento film možná jen obyčejný průměr (u Burtona možná podprůměr) - nevím, neviděl jsem, ale ve 3D je to velmi pěkný zážitek, který mi i přes značnou únavu nedal usnout, a to už něco znamená. Kvalitní herecké obsazení (s již pro Burtona typickým Johny Deppem), hluchých míst po málu a ani dialogy nebyly tak slabé, jak jsem čekal. Když k tomu přidáme super mizící kočku, jež byla alespoň pro mě jedním z nejpovedenějších prvků celého filmu, jsou to pěkné 4 hvězdičky.

plakát

Americká krása (1999) 

Jeden z mála filmů, který jsem viděl několikrát (a většinou nedobrovolně), přesto se mi nedokázal zhnusit. A všechno zásluhou brilantního hereckého výkonu Kevina Spaceyho (ostatně jako vždy). Samozřejmě ani režie, scénař, hudba či další herecké výkony nezůstávali pozadu, celkově velmi zdařilé tragikomické dílo s nápadem ;)

plakát

Animatrix: Poslední let Osirise (2003) 

V 9 minutách nahuštěná vizuální pastva pro oči. Ten, který ani po shlednutí této demonstrace animovaného umění nenajde v animovaných seriálech či filmech zalíbení, je blázen ;)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem byl unavený nebo snad tím, že jsem byl hrozně přejezený a mozek se přesunul do žaludku nebo jestli jsem měl prostě náladu na jiný film, ale mám-li být upřímný - přišlo mi to celé k posraní nudné a zdlouhavé. Spojení Joe Wright a Keira Knightley bohužel tentokrát, alespoň pro mě, nevyšlo. Hlavní problém byl asi v tom, že se mi nelíbilo ono revoluční a odvážné divadelní pojetí, a pak také výkon Aarona Taylor-Johnsona - nedokázal mě přesvědčit, že právě on je ten muž, po kterém každá žena sní a díky němuž je celé rusko na nohou. Chybělo mu charisma a to mládí bylo spíše na škodu. 2 hvězdičky dávám za kostýmy, výkona Jude Law a pár scén, při kterých jsem alespoň na chvíli mohl přestat poposedávat na židli.

plakát

Anna Kareninová (1997) 

Těžko se dají hodnotit díla, o kterých člověk ví, o čem budou a jak skončí, navíc když je ještě srovnává s knižní předlohou. Proto je poté těžké určit, zda Vám film připadal nudnější právě z tohto důvodu, nebo protože jednoduše nudnější byl. Dlouho jsem přemýšlel mezi 3 nebo 4 hvězdičkami, nakonec jsem se však přiklonil pro vyšší hodnocení, ale plné 4 hvězdičky to nejsou, spíše 70%.

plakát

Apocalypto (2006) 

No tak nevím, ale mě to připadalo jako morbidní velkolepý film za spoustu amerických dolarů o absolutně ničem. Téměř dvě hodiny se dívat na jatka střídající se s honičkama po lese a sledování oooo "vyvoleného", který přežije a všechny pomstí... Jestli si Mel Gibson myslel, že po natočení Statečného srdce umí točit filmy, tak se nejspíše hodně spletl... Alespoň u mě...

plakát

Argo (2012) 

Nevím, zda je to tím, že jsem podobný film již dlouho neviděl, nebo tím, že po cestě z Prahy do Brna není v SA co dělat a lepší film tam nebyl, ale mně se to líbilo. Ačkoliv můžeme poslední třetinu označit za typicky hollywoodskou, já jsem občas musel odvracet zrak, jak jsem byl napjatý (ano, v dobrém slova smyslu), i když mi bylo jasné, jak to skončí. Ben Affleck opravdu zraje, jak herecky, tak především režisérsky. Vyzdvihnout chci především výběr herců - podoba filmových postav s těmi reálnými je opravdu neuvěřitelná (skvělá práce kostymérů), co je ale naprosto uvěřitelné jsou herecké výkony.