Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson, James Coburn, Horst Bucholz, Eli Wallach, Robert Vaughn, Brad Dexter.... Složení, které nemá obdoby. Nejpovedenější remake, který vás dostane hned úvodní scénou. Skvělá hudba, která každou akční scénu dostane ještě o několik stupňů výše (cesta dostavníkem na hřbitov, souboj nůž vs. pistol na nádraží). Dle mého jeden z mála westernů, který se vyrovná těm od Sergia Leone, i když je typově naprosto odlišný. Kdybych mohl, jdu s hvězdami ještě podstatně výše. Toto je klasika, která si jich zaslouží při nejmenším 10*.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Klasika. Toto je dvojka, která k sobě sedne, jako by to byli bráchové. Podrží se, jsou se schopni nechat zabít pro druhého, ale zároveň se dokáží pěkně pohádat. Opět se potvrdilo, že hudba dělá už tak skvělý western ještě lepším. Rozhodně mí nejoblíbenější padouši. Rád bych vypích jednu, dvě, tři scény, ale to nejde. Tento western je opravdu skvělý od začátku do konce.

Poslední Mohykán

Poslední Mohykán (1992)

Daniel Day-Lewis exceluje ve filmu, který má strhující děj od začátku až do konce. Scény, kdy Nathaniel a Unkas kryjí puškami posla, nesoucího depeši do jiné pevnosti a závěrečná stíhačka jsou dle mého názoru jedněmi z nejlepších scén kinematografie vůbec. A kdyby náhodou Vás ten film nechytil hned od začátku, o čemž mimochodem dost pochybuji, hudba Vás do něj vtáhne i tak. Mimochodem film má i skvělý dabing!

Warrior

Warrior (2011)

O filmech v ringu toho bylo natočeno už tolik. A přesto je tento film vyjímečný. Pro mě je neobyčejným tím, že právě není tolik o zápasech v ringu, jako o ději mimo ring. Rodinné záležitosti, boj o vlastní přežití, alkohol, trauma z války. Je toho zde mnoho a to děla tento film nezapomenutelným. Film, který je plný emocí, vás pohltí takovým způsobem, že se chvějete ještě dloho po skonční filmu, mimochodem konec pan režisér nemohl udělat lépe. V tomto filmují excelují všichni tři hlavní protagonisté: Tom Hardy, Joel Edgerton, a Nick Nolte. Pro mě určitě největší filmový zážitek roku 2011.

Legenda o vášni

Legenda o vášni (1994)

Vše, co dle mého má mít romantické drama.... Silný romantický příběh, skvěla vykreslené postavy, kterou jsou velmi dobře zahrány, poutavá kamera, podmanivá hudba od Jamese Hornera, krásná příroda..... Film o rodině, která si toho zažije víc, než v jiné se stane za mnoho generací, a ženě, která tuto rodinu ovlivnila více, než by si asi kterýkoli člen této rodiny zprvu myslel.... Velmi silný, krásný film, ve kterém exceluje především Anthony Hopkins.....

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Vše v tomto filmu je dokonalé, od scénáře, po hudbu, kostýmy, střih, kameru, herecké obsazení, prostě vše. Ztvárnění starověkého Říma se tvůrcům také zdařilo na jedničku. Není se čemu divit, že Russel Crowe mluví o této roli jako o své nejoblíbenější.. Připadá mi v té roli nejpřirozenější, stejně tak jako Joaquin Phoenix a Oliver Reed. Závěrečná scéna je dechberoucí!

Skrytá identita

Skrytá identita (2006)

Ani po letech neztratil Martin Scorsese nic ze svého režisérského umu. Skvěle ukočírovaný film plný akce, drsného humoru a hlavně propracovaných dialogů. Od chvíle, co se dostane Leo do utajení jsem nedýchal a doufal, že celou tu situaci nějak ustojí. Konec mě také vůbec nezklamal a jsem rád, že se stále najdou filmy, které se vymykají americkému točení poslední doby. Jack Nicholson v roli mafiána je skvělý a jeho úsměv je tak hnusně děsivý, že by se za něj nemusel ani stydět Klaun ve filmu To. Mattu Damonovi velmi sedí role záporného detektiva, který je až moc perfektní na to, aby byl za klaďase. Leonardo DiCaprio exceluje, na což jsme si už samozřejmě zvykli, protože s ním jsem špatný film neviděl už pěknou dobu. Jen mě mrzí, že má oblíbenkyně Vera Farmiga nedostala více prostoru :(

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Dobrodružství mladého Tristana, který se rozhodne přejít za zeď do zakázané země, aby daroval své milé padlou hvězdu. Vše má ale skončit úplně jinak, než zamýšlel. Překrásná pohádka plná nečekaných zvratů, skvělých vizuálních efektů, úžasných hereckých výkonů (Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Mark Strong). Když se k tomu ještě přídá skvělá hudba od Ilana Eshkeriho. 5* je ještě málo.

Lovci pokladů

Lovci pokladů (2004)

Toto je má slabost. Mohl bych na to koukat stále. Žeru tyto honby za pokladem. Nicholas Cage hraje lovce pokladu, který pro své teorie a názory nemá moc valnou pověst. NC se snaží získat poklad templářů, jehož mapa je na zadní straně deklarace nezávislost Spojených států. V této honbě za pokladem mu pomáhá skvělý Justin Bartha a kásná Diane Kruger, později se k nim připojí i Nicholasův filmový otec Jon Voight. Děj má slušné tempo a krásný příběh, který je sice plný kýče ale to mi vůbec nevadí, protože Walt Disney umí podat kýč s takovou noblesou, že se to krásně snáší, stejně tak i konec, který je všem jasný již od začátku :)

Pistolníci

Pistolníci (1987)

Neskutečná srdcovka, slovenské znění, VHS. Vždy jsem měl moc rád westerny a tento patří určitě k mým oblíbeným.. Není to nic extra, dle mého klasický western, klasická zápletka, ale prostě to slovenské znění:)... Tenkrát to bylo skvělé, ale ne, pořád je to skvělé, a ještě v té staré špatné kvalitě. A ta hudba, ta se mi prostě líbí....

Ovládací panel
5 bodů