Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Jídlo (1992) 

Už víte, proč je lepší snídat doma? Co se může stát, když číšník včas neobslouží hosty? Co do úst, když je lednice prázdná? Snídaně je pohodově vtipná a napínavá. Oběd pobavil nejen skvělou pintou. A večeře potěšila ten zvrácenej kousek mý duše ... Teď už vím, že mým oblíbeným hrdinou ve Švankmajerových dílech je Jazyk.

plakát

Tma, světlo, tma (1989) 

Když se ve Švankmajerově filmu ozve zaklepání na dveře, určitě to nebude podomní prodavač ... Vtipný, kapku zvrácený, napínavý, syrový a skvělý. Moje oblíbený. Jak by to asi vypadalo, kdyby jsme se měl každej "uhňácat" sám?

plakát

Možnosti dialogu (1983) 

Dialog věcný mě parádně vyděsil. Chaotická změť, dokonalý zvuky a nakonec logika ... Dialog vášnivý pohltil, zhypnotizoval a nadchnul. A nakonec tvrdá realita ... Dialog vyčerpávající ze všeho nejvíce pobavil, protože přesně tak to je ... Dokonalost sama.

plakát

Do pivnice (1983) 

Po prvním podívání bych řekla, že holčička má přinejmenším malej psychickej problém ... Tahle malá slečna má můj obdiv. A pan Švankmajer už stabilně taky. Ještě že nemám takovejhle sklep a ještě že moje kočka není černá. Tenhle sklep je zlej, temnej, zákeřnej a plnej divných lidí. Já osobně bych do něj nevkročila a poslední scéna je pro mě tou, kdy si říkáte, aby tam proboha nechodila ... Scéna s uléháním se mi líbí nejvíc, ale tady mi sedlo vlastně všechno. Krásně temně natočeno s krásně temným a otevřeným koncem.

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Mám ráda mystifikační "dokumenty". Nadhled, humor a ironie zabalený do geniálního nápadu. Přiznejme si, vždyť v zápalu příběhu mnoho z nás chvílema těm ropákům vhodný prostředí k jejich přežití přálo ... Skvěle "autenticky" natočeno. Tak, já má dokument být.

plakát

Muž, který spadl na Zemi (1976) 

Ne - nejsem objektivní a ano - jsem veskrze zaujatá. Film jsem sháněla dlouho a dlouho se na něj těšila a to z jedinýho důvodu. David Bowie (toho režisér obsadil v pravý čas - sice fetoval, ale v průběhu natáčení abstinoval a nedlouho po dokončení filmu propadl drogám skoro definitivně). Nakonec jsem ale s překvapením zjistila, že kdybych objektivní byla, stejně bych dala nejvíce o jednu hvězdičku méně, protože samotnej příběh se stal mou srdcovkou okamžitě. Pravda, vyprávění je místy strnulý a některý scény zbytečně prodlužovaný, ale tenhle film prostě berete nebo ne. A ano - David Bowie(!) není filmovej herec. Ale vložil se do role tak, jak se vložit měl a na mě působil naprosto věrohodně a na "mimozemšťana", kterej se v průběhu příběhu psychologicky mění, adekvátně. Vždyť je to hlavně příběh o víře, naději, zklamání a rezignaci. A pokud si navíc užíváte každej pohyb, gesto a tón hlasu, nemůžete jinak ...

plakát

Big Lebowski (1998) 

Přesně tohle je můj šálek kávy! Dude má skvělý vlasy a naplnil mě příjemným flegmatismem, Donny byl od začátku můj favorit a většinu času mi nestačila šířka mých rtů k úsměvu. A i když jsem si tuhle ujetinu pořádně a krásně vychutnala až napodruhý, nebylo to naposled.

plakát

Karamazovi (2008) 

Bohužel mě nenapadá příznačný přídavný jméno, který by film vystihlo. Snad "ďábelskej" svou záludností. Jeden z nejzvláštnějších, nejatmosféričtějších a nejpocitovějších českých filmů, jaký jsem viděla. Dle mýho není na místě srovnání s divadelní hrou DD. Pocity, dojmy a emoce je to, co jsem si odnesla hlavně díky atmosféře filmu. Nejde o to, o čem příběh je, jaké jsou charaktery postav a o co vlastně jde - protože tohle všechno už víme a známe jak z předlohy, tak z různých adaptací Bratrů Karamazových. Jde o to, JAK. A mně tohle sedlo plus mínus ze všech stran. (Nejen on!, ale hlavně Ivan Trojan(!) potěšil mý karamazovský srdce, protože "všichni jsme Karamazovi" a někteří navíc i "Trojanovi" - proto ta zcela neobjektivní pátá).

plakát

Ovečka Shaun (2007) (seriál) 

Znáte něco lepšího, než si po náročným dni vlézt pod peřinu, zavřít všechny mozkový závity a užívat si tuhle němou, inteligentní, kvalitní, bavící a nenáročnou podívanou? Zas a znova se těším na svýho hrdinu - nejširší ovci.

plakát

Kancl (2001) (seriál) 

Suchej, tvrdej a absurdní humor, trapnost okamžiků, bizarní postavy a mnoho těch chvil, kdy je mi (z nepochopitelných důvodů?) trapně za postavy. Buď anebo. To se mi líbí a moc, protože z toho (z nepochopitelných důvodů?) čiší inteligence, genialita, vychcanost.