Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (139)

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Těšila jsem se a očekávala víc, což byla chyba. Ale i přes to je výslednej dojem skvělej. Příjemnej, lehkej snímek, kterej se ovšem jako lehkej a povrchní jen tváří - pokud v něm chcete cítit víc. A já chtěla. Cítím v něm vášeň, opravdovost, upřímnost i destrukci. Nejen proto, že do takovýho bohéma jsem se vždy toužila bezhlavě a destruktivně zamilovat ... Subjektivně hluchá místa mi vynahradili Javier(!), Scarlett a Penélope, kteří své role snad hrát ani nemuseli. Přiznám se ale, že ve Woodyho stylu pořád trochu tápu.

plakát

Únosci (2000) 

Nebýt Benicia(!), dala bych o hvězdičku méně. Až tak jsem opět neobjektivní. Protože v týhle roli mě potěšil, sedla mu přímo na tělo a já si užívala každej jeho záběr - tudíž pro mě ve filmu skoro nebylo hluchý místo. Pravda ale je, že v rámci možností se mi líbilo víc aspektů: hudba, tempo, idea, charaktery a vztah obou parťáků, pointa a hlavně skvělá závěrečná přestřelka, která se mi líbí moc, jak jen se může ženský líbit. Pravda, Ryan Phillippe mi zpočátku nesedl, ale to je můj problém. Škoda, že se film sám trochu přeceňuje a snaží až moc, přesto je pro mě příjemným snímkem. (Pánům číst zakázáno - Longbaughovi nemohli vybrat kalhoty, který by mu padly víc.)

plakát

Vévodkyně (2008) 

S politováním musím napsat, že jsem ... zklamaná. Což by mě tolik nemrzelo, kdyby tady nehrál Ralph(!) a já se proto netěšila dvojnásob. Trailer mě nalákal, ovšem film uzemnil. Ne že bych se nudila po celou dobu - to bych křivdila - výprava a kostýmy jsou užasné a historický kontext taktéž. Ale prostě mi tady něco chybí. Onen faktorX. Atmosféra. Plus nesympatická Keira a role vévody, která podle mě Ralphovi vůbec nesedla a nedostal v ní dostatečný prostor ... ano, nejsem objektivní. A subjektivně dodávám, že mě to mrzí.

plakát

Spálené vzpomínky (2007) 

Ano, možná je to patetický, nudný, zženštilý, nemastný a neslaný a zdlouhavý ... ale ne pro mě! Třeba jsem přecitlivělá a neobjektivní, ale od první minuty jsem se do něj zamilovala. Do koho? Správná otázka. Do filmu i do Jerryho. Ženská ruka režisérčina je tu cítit každou vteřinou. Situace, dotyky a emoce jsou hmatatelný, realistický, přirozený. Příjemně překvapili Duchovny i Halle Berry, na který jsem zírala skepticky. U Benicia(!) jsem šla najisto, ale způsob, jak podal a empaticky zahrál svou postavu mi málem (doslova) zastavil dech. Popravdě moc nechápu jeho nenominaci, protože tady podává jeden ze svých nejlepších dosavadních výkonů. Tenhle film se okamžitě zařadil mezi ty, který ve mně zas a znovu zanechají ... TY pocity.

plakát

Po přečtení spalte (2008) 

Nemám ráda Pitta. Mám ráda Malkoviche. Nesedí mi Frances McDormand, ráda se dívám na Tildu Swinton. Na tuhle podívanou jsem se těšila, postupně objevuji bratry Coenový. Bavila jsem se a čekala, co přijde. A ono přišlo. Mírný rozčarování. Pořád to má šmak a jednoduše se bavím, ale něco tomu chybí, nemá to očekávaný "grády" a chaoticky matoucí konec tomu taky nedodá. Nebýt skvělýho Johna Malkoviche ... Ale to asi křivdím.

plakát

Jídlo (1992) 

Už víte, proč je lepší snídat doma? Co se může stát, když číšník včas neobslouží hosty? Co do úst, když je lednice prázdná? Snídaně je pohodově vtipná a napínavá. Oběd pobavil nejen skvělou pintou. A večeře potěšila ten zvrácenej kousek mý duše ... Teď už vím, že mým oblíbeným hrdinou ve Švankmajerových dílech je Jazyk.

plakát

Tma, světlo, tma (1989) 

Když se ve Švankmajerově filmu ozve zaklepání na dveře, určitě to nebude podomní prodavač ... Vtipný, kapku zvrácený, napínavý, syrový a skvělý. Moje oblíbený. Jak by to asi vypadalo, kdyby jsme se měl každej "uhňácat" sám?

plakát

Možnosti dialogu (1983) 

Dialog věcný mě parádně vyděsil. Chaotická změť, dokonalý zvuky a nakonec logika ... Dialog vášnivý pohltil, zhypnotizoval a nadchnul. A nakonec tvrdá realita ... Dialog vyčerpávající ze všeho nejvíce pobavil, protože přesně tak to je ... Dokonalost sama.

plakát

Do pivnice (1983) 

Po prvním podívání bych řekla, že holčička má přinejmenším malej psychickej problém ... Tahle malá slečna má můj obdiv. A pan Švankmajer už stabilně taky. Ještě že nemám takovejhle sklep a ještě že moje kočka není černá. Tenhle sklep je zlej, temnej, zákeřnej a plnej divných lidí. Já osobně bych do něj nevkročila a poslední scéna je pro mě tou, kdy si říkáte, aby tam proboha nechodila ... Scéna s uléháním se mi líbí nejvíc, ale tady mi sedlo vlastně všechno. Krásně temně natočeno s krásně temným a otevřeným koncem.

plakát

Ropáci (1988) (studentský film) 

Mám ráda mystifikační "dokumenty". Nadhled, humor a ironie zabalený do geniálního nápadu. Přiznejme si, vždyť v zápalu příběhu mnoho z nás chvílema těm ropákům vhodný prostředí k jejich přežití přálo ... Skvěle "autenticky" natočeno. Tak, já má dokument být.