Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Mlčení jehňátek

Mlčení jehňátek (1991)

Zde jsem se seznámila se sirem Hopkinsem(!). Zde jsem se zamilovala do doktora Lectera a knižních předloh celý řady. Nejen nejlepší film z Hannibalovský série, ale i jeden z nejlepších thrillerů. Jedna z mála adaptací, která se může hrdě postavit vedle knižní předlohu. A pro mě jako pro lecterovskýho fanatika je to povinně pravidelná dávka rozkoše.

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

Ano - romantické až hrůza. Ano - dlouhé až hrůza. Ano ... tenhle film je pro mě srdcová záležitost. Neexistuje pro mě hezčí pár než jsou Ralph(!) a Kristin. Neexistuje pro mě srdceryvnější příběh a milostné příběhy. Romantické prostředí, dramatické chvíle, emotivní průběh, skvělé herecké a režisérské výkony. Tenhle film potřebuju k životu.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Po skončení filmu mi bylo špatně od žaludku. Byla jsem v šoku. Viděla jsem už hodně podobných megadepresivních snímků (přímo je vyhledávám), ale tohle je pro mě jeden z nejtěžších kalibrů. Strach, respekt, emoce. A to, že si ho jednou za čas připomínám, není nic jiného než sebedestrukce.

Opustit Las Vegas

Opustit Las Vegas (1995)

Úžasnej Nicolas Cage(!), kterej tady opravdu ZAHRÁL. Osobitej příběh dvou ztracených (?) existencí, který k sobě najdou cestu i přes to, že společně nemají budoucnost. Nikoliv nereálnej příběh, protože ďábel alkohol a ďábel život jsou všude kolem nás. Krásnej, hluboce emotivní, depresivní, syrovej a hlubokej příběh. Srdcová záležitost.

Osvícení

Osvícení (1980)

Jedna z mála filmových adaptací, která se může hrdě postavit vedle knižní předlohy. Nejlepší horor, kterej jsem zatím viděla. Ani na chvíli jsem nemohla odtrhnout zrak od obrazovky, i když jsem měla několikrát tendenci si zakrýt oči. Naprosto šílená hudba můj pocit úzkosti ještě víc zvýrazňuje, až jsem měla párkrát nutkání vypnout zvuk. Dlouhý a nesnesitelný záběry. Úžasný výkony Nicholsona, Lloyda a Kubricka. TAKHLE se točí ryzí horor.

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Tenhle film je jedním z těch, který buď milujete nebo jimi opovrhujete. Kompromis je možný málokdy. A v tom je jeho kouzlo ... a taky v geniálním Beniciovi (kterýmu udělala tahle role v profesním životě peklo), skvělém Deppovi (na první pohled těžce přehrávajícím, ale on moc dobře ví, co, jak a proč dělá a hlavně koho hraje), úžasným soundtracku, nezapomenutelných hláškách a perfektních scénách. A pokud jste jedním z "vyvolených", dojde vám, že ono to tak opravdu funguje, všechno je tak, jak má být a jinak se to ani stát nemohlo. A mě tenhle výlet neomrzí. Navíc je tohle jeden z mála případů, kdy film předčil svou knižní předlohu. "I just wanted to carve a little Z on your forehead."

Rok ďábla

Rok ďábla (2002)

Tenhle film je pro mě srdcovou záležitostí, hlavně díky jedný z mých hudebních lásek - Čechomoru. Celkově je to ale krásnej příběh se spoustou pravdivých a čistých myšlenek, jak jinak než vynikající hudbou, uvolněnou atmosférou, dávkou mystiky a osobitostí všech zúčastněných, včetně osobitého Petra Zelenky.

Big Lebowski

Big Lebowski (1998)

Přesně tohle je můj šálek kávy! Dude má skvělý vlasy a naplnil mě příjemným flegmatismem, Donny byl od začátku můj favorit a většinu času mi nestačila šířka mých rtů k úsměvu. A i když jsem si tuhle ujetinu pořádně a krásně vychutnala až napodruhý, nebylo to naposled.

Muž, který spadl na Zemi

Muž, který spadl na Zemi (1976)

Ne - nejsem objektivní a ano - jsem veskrze zaujatá. Film jsem sháněla dlouho a dlouho se na něj těšila a to z jedinýho důvodu. David Bowie (toho režisér obsadil v pravý čas - sice fetoval, ale v průběhu natáčení abstinoval a nedlouho po dokončení filmu propadl drogám skoro definitivně). Nakonec jsem ale s překvapením zjistila, že kdybych objektivní byla, stejně bych dala nejvíce o jednu hvězdičku méně, protože samotnej příběh se stal mou srdcovkou okamžitě. Pravda, vyprávění je místy strnulý a některý scény zbytečně prodlužovaný, ale tenhle film prostě berete nebo ne. A ano - David Bowie(!) není filmovej herec. Ale vložil se do role tak, jak se vložit měl a na mě působil naprosto věrohodně a na "mimozemšťana", kterej se v průběhu příběhu psychologicky mění, adekvátně. Vždyť je to hlavně příběh o víře, naději, zklamání a rezignaci. A pokud si navíc užíváte každej pohyb, gesto a tón hlasu, nemůžete jinak ...