Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Jay a mlčenlivý Bob: Přeprc (2019) 

Sice je hezký, že si tvůrce dokáže udělat ze sebe srandu, ale když umí v podstatě jen tohle a odkazovat se na svoji dřívější tvorbu / být meta, tak je to málo. Jestli budou třetí Clerks ve stejným ranku, tak se Smith už definitivně odepíše.

plakát

Andílek na nervy (2015) 

Zajímalo by mě, kdo ze čtyř autorů podepsaných pod scénářem přišel s úvodem: „Před týdnem umřela moje máma. Jeden, prý špičkový, plastický chirurg jí dělal další operaci prsou.“ To je jen první z mnoha exemplářů v „zoo plné bláznů“, o kterých se píše v oficiální anotaci k filmu. (viděno v rámci Rimsy challenge)

plakát

Bourák (2020) 

Trochu to zachraňuje finálních asi 20 minut. Ne že by z toho rázem udělaly nějaký klenot kinematografie, ale oproti tomu dortu od pejska a kočičky, který tomu předcházel, to je pořád posun. Jo a hudba celkem ušla. (viděno v rámci Rimsy challenge)

plakát

Jak se moří revizoři (2018) odpad!

Tenhle „film“ má sotva něco přes hodinu a i tak se táhne jak smrad. Film v uvozovkách proto, že je to jen sbírka nesouvisejících scén, které se posouvají dál podle toho, která firma zrovna přisypala na produkci. O technické stránce se radši nebudu vypisovat. Kvalitu díla ohlašuje už úvod, kdy hlavní postava sere na hajzlu. A všechno to krásně ohodnotí Dana Morávková dál v tomhle nefilmu slovy: „To je fakt na hovno tohleto.“ (viděno v rámci Rimsy challenge)

plakát

Seveřan (2022) 

Anya v rouše Evině. Dávám za 5.

plakát

Hawkeye (2021) (seriál) 

Z toho, co nabídl první rok Marvelu na Disney+, mě to překvapivě bavilo nejvíc. Na nic si to nehraje, je to bez zbytečných vedlejších linek a ukáže se tu i budoucnost MCU – Florence Pugh.

plakát

Spider-Man: Bez domova (2021) 

Těšil jsem se. Těšil jsem se hodně. Možná až přehnaně moc, když jsem viděl první reakce (i teď při psaní má film pořád hodnocení 91 % a je na 11. místě). Ale není to tam... Hlavně kvůli zápletce, která není úplně nápaditá a hlavně nedává moc smysl, když se nad tím člověk jen trochu zamyslí. A jak už psal třeba MrHlad, Peter Parker je tady hroznej ocas. Což byl ostatně vždycky, ale nikdy ne takhle moc. Každý druhý komentář potom zmiňuje fan service, ale pro mě osobně to působilo až moc na sílu a chyběla tomu originalita. Až na to první překvapení, to mi udělalo největší radost. Wattsovi Spider-Mani mají puberťáckej humor, ale uznávám, že většinou se trefuje a umí být vtipnej. Tady je pak často nucenej až trapnej a argument, že cílovkou jsou puberťáci se svým nehumorem, neberu, protože tohle je zjevně film pro mileniály jako já. Zklamání je pak i epické finále, které je digibordel na šedohnědém pozadí. Zatím to vyznívá tak, že to je možná až podprůměr. Naštěstí ne, protože to pořád dobře vypadá a super je i obsazení, kde vyčnívá charismatický Molina, démonický Defoe (který nepotřeboval dubléra, respekt) a Jamie Foxx plný nové energie (i když Electro sám vyvrátí, že by v příběhu měl být...). Pro Spideyho, který poprvé dostane pořádně na budku a je na dně, pak příběh dostane osudový ráz. Film je tak trochu restart celého Hollandova Spider-Mana, tak uvidíme, jestli se tvůrci v příštím díle vydají trochu jiným směrem nebo budou pokračovat v recyklaci toho, co fungovalo dříve. Já si do té doby dám ještě druhou projekci a třeba změním názor. P.S.: Rasisti a homofobové v místních komentářích jsou ubožáci.

plakát

Pomáhat a chránit (2011) 

Ta čtvrtá hvězda je s odřenýma ušima, protože tempo občas drhne, ale když film chce, tak tne do živýho. Pokud nejste suchaři, budete ze spousty vtípků a scén smíchy uchcávat.

plakát

Marvel's Luke Cage (2016) (seriál) 

Čekal jsem na ten den a obával jsem se ho. Tedy den, kdy se na Netflixu objeví špatný seriál od Marvelu. Špatný je možná až moc silné slovo, protože to má super hudbu, dobrý casting a celkově je to kvalitní filmařina. Ale když ono se to tak táhne! Jak kdyby při psaní zjistili, že jim chybí materiál asi na 3 epizody, tak se natahovalo, co to jen šlo. Luke navíc často působí jako vedlejší postava, když se dej věnuje nezajímavým a otravným vedlejším postavám, který lezou na nervy. (menší spoiler) A když už je tam někdo zajímavej, tak ho v půlce řady zaříznou a nahradí ho rádoby drsná náhražka Julese z Pulp Fiction, ze které se ale vyklube ten nejtrapnější záporák. Na Daredevila se to nechytá ani náhodou a i slabší Jessica Jones byla zajímavější. Tenhle přešlap už se snad nebude opakovat.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Začali s tím loni u Foxů s Fantastickou čtyřkou a letos navázali s X-Meny a štafetu přebrali u DC s Batmanem, Supermanem a teď i touhle bandou. Řeč je o návratu deset až patnáct let zpět, tedy do doby, kdy vznikaly nudné a špatné filmy podle komiksové předlohy. Co je špatně s touhle bandou? Asi všechno. Plakáty září všemi barvami duhy a přitom je to film, kde snad ani nebyl osvětlovač. Což je u akčního filmu celkem problém, hlavně když se odehrává v nudných kulisách, který jim tam snad zbyly po dřívějších filmech. Tady těch 175 milionů fakt vidět nejde. Joel Kinnaman nepůsobí jako velitel ale spíš jako bažant a otloukánek pro ostatní. Batman a Flash jsou ve filmu proto, aby to nějak dávalo smysl, ale ve výsledku to smysl nedává vůbec. Prostředek filmu se neuvěřitelně táhne a potom najednou přijde konec. Navíc je to neuvěřitelně hloupý a naivní. Neočekával jsem něco hlubokomyslnýho, ale po promítání jsem se cítil trochu hloupější. Ať už z děje nebo z dialogů. Snad jen soundtrack je fajn, ale s tímhle stylem přišli o dva roky později. Neříkám, že Strážci Galaxie mají mezi komiksovými filmy monopol na Spirit in the Sky, ale vlastně mají. DC promrhali i svou druhou šanci a nevím, jestli dostanou i tu třetí.