Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Loki - Season 2 (2023) (série) 

Překombinovaná nuda. Ale má to vysoký produkční hodnoty, tak se na to aspoň dobře kouká. Do budoucna prosím nešetřit na scenáristech.

plakát

Umění jíst a milovat (2023) 

Je to fakt hezkej film, co je pěkně nasnímanej, s pěkným nasvícením a zasazením. Jenomže příběhově/scenáristicky trochu pokulhává. Uvědomuju si, čeho chtěl režisér s celkovou poetikou dosáhnout, ale bohužel to na mě nezafungovalo. Asi je to jako s tím morkem a jsem jen ještě moc mladej a musím toho víc zažít a ochutnat...

plakát

Oni naklonovali Tyrona (2023) 

ČSFD tradičně podstřelilo, v zahraničí jsou zas moc vysoko. Je to na nějakých 60. Netflixovsky trochu nepřiměřená stopáž a rozuteče se to až do moc směrů najednou. Má to i zajímavej vizuál, kterej ale bohužel zprasili digitálním šumem a dalšíma rádoby analogovýma efektama a taky tím, jak je to tmavý a nevýrazný a často tam nejde nic vidět.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Dokonalý komiksový film, alespoň do premiéry trojky. Jednička k tomu měla blízko, ale protože to bylo představení úplně nové postavy, tak to vyprávění ne vždy šlapalo na maximum. A ač už ten wow efekt z animace teď není tak výrazný jako napoprvé, pořád to má čím překvapit, třeba pastelovou stylizací ve světě Gwen, který jako by vypadl ze stránek komiksu. Nebo Hobie, to je taky kapitola sama pro sebe. Je tam ještě víc vizuálních nápadů než minule, až mi zase bylo líto animátorů, kteří na tom dělali, když to většina lidí ani nepostřehne. A úvodní pasáž s Gwen, kdy se skvěle pracuje s hudbou (Gwenin motiv je za mě to nejlepší z OST), zvuky a děním na obrazovce, je naprostá slast a už se těším, až si to budu moct doma znovu pustit. Titulková Am I Dreaming tomu pak nasadila korunu.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Neskutečně hloupej a škaredej film. A příští Avengers má psát ten samej člověk. Snad to po tomhle failu svěří někomu schopnějšímu.

plakát

Ted Lasso (2020) (seriál) 

Přišel jsem kvůli komedii z prostředí fotbalu, zůstal jsem kvůli geniálním postavám.

plakát

25. hodina (2002) 

Tenhle film jsem žral, když mi bylo nějakých 13. Teď, když jsou ty čísla naopak, jsem se na něj po letech podíval znovu a pořád je to tam. Takhle stylovej film se jen tak nevidí. Ať už kamerou, střihem, vyprávěním. Ostatně všemi (právem) omílaná záchodová scéna tenhle styl krásně vystihuje.

plakát

Hip Hop Uncovered (2021) (seriál) 

Pohled na hip-hop z perspektivy lidí na pozadí. Ze začátku je poměrně zajímavý sledovat, jak se cesty všech ubírají stejným směrem, ale postupně to ztrácí na síle. Druhá půlka je dramaturgicky slabší, začne to být zkratkovitý a zaměřený až moc obecně. Některý mluvící hlavy tam jsou za mě zbytečný, když za celou dobu řeknou jen pár vět. A taky je zvláštní dělat pořad o konkrétních lidech, ale pak jednoho z nich úplně přeskočit v jednom díle.

plakát

Policie v akci (2017) (pořad) odpad!

Ne úplně dobrovolně jsem viděl dva díly a umřelo mi během toho tolik mozkových buněk, že se z toho ještě doteď vzpamatovávám.

plakát

Lovec jelenů (1978) 

Pan střihač si někde zapomněl nůžky.