Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Deníček (1)

Trocha bilancování a statistiky

Záznam spíš pro osobní potřebu, ale vy, kdo se mnou sledujete cestu po dějinách hororu, si můžete taky zabilancovat :-)

 

Loňský plán (zhlédnout dostupné horory od vzniku kinematografie do roku 1949) splněn s dvouměsíčním zpožděním (poslední - stylově - byl Bud Abbott Lou Costello Meet Frankenstein, přestože ho předběhly filmy z roku 1949, tak právě tato "hororová komedie" je symbolickou a odpovídající tečkou za dosavadním obdobím) k 26. 2. 2014. Samozřejmě se koukám i na jiné věci, a to jak na novější horory, tak i obyčejné filmy (především kvůli mé drahé polovičce, co nemůže horory ani cítit. Ale jsem za to rád. Rozkoš ze strašidelných filmů si stejně nejradši vychutnávám sám).

 

Podle žebříčku ČSFD úspěšnost 88/90 (vynecháno Žaluji, protože s válečným filmem, kde jediným hororovým atributem jsou hrůzy války, nehodlám ztrácet čas, a The Seventh Victim, jelikož to jsem jednoduše nesehnal).

 

Celkem jsem za ten uplynulý rok viděl 210 filmů z inkriminovaného období (a to nepočítám např. všechny dětské strašidelné animáky atd.), přičemž nejvyšší hodnocení na pětihvězdičkové škále si vysloužilo hned 25 snímků.

 

V letošním roce jsou na programu 50. léta a produkce společnosti Hammer, což zatím odhaduji na 170 kousků.

 

A co bylo ve filmech do roku 1949 nejlepší? Dlouze jsem o tom přemýšlel. Bezpochyby Lon Chaney, Lon Chaney Jr., Boris Karloff, Lionel Atwill, Basil Rathbone, Dwight Frye, Fay Wrayová.

 

Ale nejlepší může být jen jeden.

Trocha bilancování a statistiky