Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (92)

The Racket

The Racket (1928)

V jedné z rolí se objevil herec G. Pat Collins, který ve filmu debutoval. Jako jediný z absámblu si zahrál i v broadwayské divadelní hře, která filmu posloužila jako předloha.

The Racket

The Racket (1928)

Film vznikl podle úspěšné divadelní hry, která se hrála na Boradwayi mezi listopadem 1927 a březnem 1928 a jež dosáhla 119 repríz.

Frankensteinova kletba

Frankensteinova kletba (1957)

Přestože v prvních scénách přijíždí Paul Krempe (Robert Urquhart) jako učitel teprve patnáctiletého Victora Frankensteina (Peter Cushing), ve skutečnosti byl jeho představitel Robert Urquhart o osm let mladší než Peter Cushing hrající dospělého barona Frankensteina.

House by the River

House by the River (1950)

Režisér Fritz Lang chtěl původně do role zavražděné služebné obsadit černošku, ale producenti tento záměr odmítli.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Tvůrci získali roku 1970 práva na film a rozhodli se přetočit trikové záběry. Natočili proto nové záběry přistání a startu rakety na Marsu a těmito záběry nahradili původní sekvence. V roce 1990 byla většina nových záběrů odstraněna, přesto některé zůstaly (např. sekvence odletu rakety z Marsu) ve filmu dodnes. Původní nesestříhaná verze filmu existuje a je filmovým nadšencům k dispozici.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Originální trailer zdůrazňoval skutečnost, že se jedná o první film, který zobrazuje cestování vesmírem. Byl uveden do kin tři týdny před upoutávkami na podobný film Destination Moon (1950).

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Když byl film v roce 1950 uveden do kin, byl černobílý, kromě sekvencí na Marsu, které byly kolorovány, aby dodaly pocitu cizosti "rudé panety" Marsu. Tehdejší televize však toto rozlišení neuměla převést, a tak byl film dlouho zobrazován pouze černobíle. Červený odstín Marsu byl přidám pro VHS až v roce 1980.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Původní název filmu měl znít "None Came Back", ale režisér Kurt Neumann ho změnil na Rocketship X-M, protože původní název prozrazoval konec filmu.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Podle původního scénáře měl být film o expedici na Mars, kde by astronauti narazili na živé dinosaury, ale tato koncepce byla zamítnuta. V další verzi měla posádka mířit na Měsíc, ale vlastník práv k filmu Destination Moon (1950) hrozil tvůrcům žalobou. Proto se tvůrci museli vrátit k pozměněnému původnímu scénáři a vyslat raketu na Mars.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Snímek obsahuje sekvenci ukazující důsledky atomové války, která zničila vyspělou civilizaci na Marsu. Jedná se zřejmě o první film, kde se tvůrci podobným tématem zabývali.

Rocketship X-M

Rocketship X-M (1950)

Propagační materiál k filmu nesl důležité sdělení: "This is NOT Destination Moon."

The Black Castle

The Black Castle (1952)

Děj se odehrává za vlády císaře Karla VI., tedy v letech 1711-1740, ovšem na plese společnost tančí na skladbu "Malá noční hudba" od W. A. Mozarta, který se však narodil až v roce 1756.

Přízraky noci

Přízraky noci (1945)

Vánoční příběh byl inspirován skutečnou událostí, když byl v roce 1860 zavražděn čtyřletý Francis Saville Kent. K vraždě se později přiznala jeho šestnáctiletá nevlastní sestra Constance.

Přízraky noci

Přízraky noci (1945)

Podle amerických distributorů byl film příliš dlouhý, a tak ve verzi pro USA vystřihli golfový příběh a příběh s vánočním duchem. Tím ovšem tamní diváky zmátli, protože ti nemohli pochopit, co dělá Michael Allen z příběhu o vánočním duchovi v propojovací lince filmu.

Přízraky noci

Přízraky noci (1945)

Film získal ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu v roce 1946 v kategorii nejlepší scénář.

Ďábelská loutka

Ďábelská loutka (1936)

Zmenšená zvířata ve filmu nevrhají stín. Patrné je to zejména ve chvíli, kdy se jak psi, tak kůň pohybují na laboratorním stole.

The Walking Dead

The Walking Dead (1936)

Postava Borise Karloffa se jmenuje John Ellman, v titulcích je ale uvedena chybně jako "John Elman".

The Walking Dead

The Walking Dead (1936)

Podle původní verze scénáře měl být John Ellman (Boris Karloff) alkoholik, narkoman a poněkud "jednodušší" člověk.

Reklama