Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Fantasy

Recenze (333)

plakát

Dívka, která se třpytila - Senzace (2022) (epizoda) 

Super, baví  mi to pořád čím dál víc. Předchozí epizody jsem si  dokonce dala v dlouhém čekání na další děj podruhé a jak do příběhu a jak je udělán víc vidím, všímám si zase jiných věcí. Tak zase za týden...

plakát

Dívka, která se třpytila - Řezné rány (2022) (epizoda) 

Ještě že jsem seriálu dala víc šancí. V prvním díle jsem měla z tohohle zvláštního seriálu zamotanou hlavu, to jak se vše kolem hrdinky mění a jiné zvláštnosti zatím v první epizodě nedávají jednoznačný smysl. Nyní jsem už u šesté epizody a už je zřejmé, o co jde, byť tu ještě pár záhad zůstává nedovysvětlených. Baví mi to. Celkem hodně. Jsem zvědavá na rozuzlení, jak vše půjde dál.

plakát

Dívka, která se třpytila - Přisouzení (2022) (epizoda) 

Baví mi to čím dál tím víc, záhady se postupně vyjasňují, je to napínavější a mnohem přehlednější, seriál rozhodně dokoukám. P.S. Jak jsem zjistila, seriál je natočený podle knihy se spoilerujícím podtitulem. Jsem ráda, že jsem viděla nejdříve těchto pár dílů v seriálové podobě a nenechala si tak zkazit překvapení.

plakát

Dívka, která se třpytila - Evergreen (2022) (epizoda) 

Zatím pořád spíše průměr. Každopádně mi zajímá co bude dál, takže si dám další, již třetí díl. Vyloženě nenadchne, ani neurazí. Sci-fi mysteriózní prvky, hrátky s minulostí, přítomností a budoucností, které se navzájem prolínají a rychle střídají, patrně se jedná o cestování časem. Snad se postupně vše uspokojivě více vysvětlí, včetně identity tajemného vraha, který šmíruje lidi, má neznámé motivace a vidí do budoucnosti. Zatím se to dá pobrat, i když Kirby žije v pěkný schíze, byty a rodinní příslušníci se mění včetně povah, nikdy neví do čeho a kam zrovna přijde, jediným stabilním prvkem v jejím životě je charismatický spolupracovník, novinář Dan, s nímž společně pátrá. Jako jediná z obětí přežila. Proč? A co se z toho vyklube dál? Dávám tomu šanci.

plakát

Odloučení - Série 1 (2022) (série) 

Za mě dobrý seriál s otevřeným koncem a načatými, nedořešenými situacemi, který prostě musí mít pokračování. Jsem ráda, že jsem mu dala šanci, Odloučení časem zaujmou a většina zpočátku nepříliš sympatických postav se  umí dostat jednomu pod kůži. Všem pěšákům jsem musela fandit.

plakát

Otázky Václava Moravce (2004) (pořad) 

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně.

plakát

1883 - Spěchající mraky (2022) (epizoda) 

Špička! Po minulém dosud nejslabším díle to bylo zase plné myšlenek, nefalšovaných emocí a napětí. Velký spoiler: Čekala jsem, kdy se v seriálu znovu objeví a připomene ta bojová scéna ze začátku první epizody. Jak se v příběhu prvně objevil ten indián, říkala jsem si, že ty růžové brýle milencům nevydrží dlouho a po milostné cukrkandlové idylce těch dvou nás o to víc zasáhne drsný zvrat. A už je to tady. Teď se konečně vysvětlilo, proč k boji došlo. I když té telenovele z minulého dílu scházela uvěřitelnost, teď se mi zase špatně smiřuje s tím, že nás opravdu Beth opustí? Silný konec dílu, jinak to bohužel dopadnout nemohlo, aby kvalita zůstala zachována a poslední epizoda před námi. Doufám, že nás čeká ještě další série. I když bez Beth to už asi nebude ono. Dobrá postava a vypravěčka, která mi nejvíc bavila a táhla celej příběh. Sžila jsem se s ní a je mi jí tak líto.

plakát

1883 - Jako blesk žluté vlasy (2022) (epizoda) 

Já tenhle seriál prostě žeru, je boží. Převážně. Jo, možná to je místy vycpané vatou, pomalejší tempo v některých pasážích je snad též, jak tady občas někdo tvrdí, ale i tak, takhle silnej seriál s bezvadnejma průpovídkama jsem už dlouho neviděla. Čekám, jak se vztah s indiánem vyvine, možná, že nebude až takovej klaďas,,. Každopádně už teď vím, že se s chutí podívám na další sérii.

plakát

1883 - Unudit ďábla (2022) (epizoda) 

Skoro každý díl mě dostane. Je to poezie! Některé epizody jsou sice méně dějové, některé výraznější, některé povedenější, každopádně mi seriál zatím jako celek sedl a veškeré nedostatky mu velkoryse odpouštím. Zdá se, že 1883 už zůstane počinem, který mi především chytnul za srdce. A já když miluji, dokážu odpustit ledaco a "když miluješ, tak není co řešit". Takže dávám s klidem 5*, neřeším mouchy... A užívám si některé dialogy.

plakát

1883 - Řeka (2021) (epizoda) 

Seriál je stále super a to i v třetí epizodě. Prozatím dávám 4,5*, zhruba kolem 90%. Je to silné, působivé a slušné. "Napadlo mě, že až potkám Boha, tak se ho zeptám na tohle: Proč udělal svět plný zázraků a pak ho naplnil nestvůrami? Proč stvořil květiny a zároveň hady, co se za nimi skrývají? Jaký smysl má tornádo? A pak mi to došlo. On ho nestvořil pro nás."