Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Fantasy

Zajímavosti k filmům (3)

Malé ženy

Malé ženy (2019)

Little Women jsou adaptací proslulého romantického románu „Malé ženy“ (1868), který byl nejznámějším dílem americké spisovatelky L. M. Alcott. Příběh o čtyřech dospívajících sestrách má autobiografické prvky, pojednává o autorčině pozdním dětství. Dílo je opakovaně vydáváno, i v ČR opětovně vychází v různých nakladatelstvích, překladech, verzích i zestručněných vydání.

Malé ženy

Malé ženy (2019)

Film Malé ženy z roku 2019, zadaptovaný podle románu Louisy May Alcott, je dosud jedenáctou filmovou variací tohoto příběhu a dalším počinem nejen v kinematografii. Bývá i často uváděný na divadelních prknech. Do roku 2019 bylo podle románu „Malé ženy“ zfilmováno 8 celovečerních i televizních filmů a navíc byly vytvořeny i dva TV seriály. První dílo bylo zvěčněné na filmovém pásku dokonce již v roce 1918.

Sanditon

Sanditon (2019) (seriál)

Seriál je inspirovaný romantickým románem Jane Austen, který již spisovatelka nestihla dokončit (byl psaný od ledna 1817 do března 1817). V témže roce, jen o necelé čtyři měsíce později, proslulá anglická autorka zemřela. Dílo se původně jmenovalo „Brothers“, až později bylo přejmenované právě na „Sanditon“, nazvané po obchodním městě, kam hlavní hrdinka Charlotte přijela jako letní host.

Reklama