Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (935)

plakát

Jako nepoddajný plevel (1987) 

Vlekoucí se sociální drama - kdyby nemělo Nicholsona a Streepovou, tak bych těch více jak 2 hodin svého života skoro litovala....

plakát

24 týdnů (2016) 

Silný film o událostech, o nichž se nechcete ani bavit, natož je zažít.

plakát

P.F. 77 (2003) (TV film) 

Málokterý film dovede tak věrohodně navodit atmosféru stísněnosti a strachu, který kolem doby podepisování Charty panoval. Tohle by se fakt mělo pouštět dnešním mladým, aby aspoň trošku věděli, o čem je řeč. Herecké výkony vše samozřejmě umocňují a lidské postoje, o nichž se minimálně u dam Chramostové, Kolářové a pana Racka ví, dávají další punc jejich umění.

plakát

Conrad & Michelle: If Words Could Kill (2018) (TV film) 

Velmi zajímavý dvoudílný dokument o dvou náctiletých, kteří "měli vztah" téměř jen přes esemesky. Asi dnes nic pozoruhodného, ale pak jednoho dne chlapec spáchá sebevraždu a z jeho mobilu si policie vytáhne důkazy, že dívka s ním nejen různé způsoby smrti podrobně probírala, ale že jej v den sebevraždy v podstatě instruovala a přikazovala mu vše uskutečnit. Lze někoho zabít na dálku přes SMS? K tomu se ve filmu vyjadřuje spousta psychologů i psychiatrů (vše se komplikuje i tím, že oba brali různé zklidňující léky jako xanax atd) a hlavně žalobci a obhájci přeživší dívky. Opravdu bych nechtěla být soudce v této kauze!

plakát

Odhalení (2019) (seriál) 

Vzhledem k tomu, že jsem nedávno narazila na jednom TV kanále na dokument MAMINKA MRTVÁ A NEJDRAŽŠÍ (a jeho shlédnutí se trochu pídila a narazila i další dokument o téže rodině GYPSYINA POMSTA), nebyl pro mne příběh nový. O to víc jsem si mohla užít hereckých výkonů obou hlavních představitelek. A jak jsem psala už v komentáři k dokumentu: kdyby se nějaký dobrý scénárista dostal k takzvané "kuřimské kauze" (snad si mnozí vzpomínáte na nejprve třínáctiletou sirotu Aničku, která se posléze stala desetiletým Adamem, aby byla nakonec odhalena jako třicetiletá Barbora Škrlová...?), dala by se natočit zrovna takhle neuvěřitelná serie i "z našich luhů a hájů"....

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Dlouhatánská stopáž Vás dostane do konce šedesátých let a čím víc o nich víte, tím víc si to užijete. Porovnání dvojice DiCaprio-Pitt s Newmanem-Redfordem podle mne trochu kulhá, ale chemii mezi nimi nelze popřít. Největší radost jsem ale měla z "pohádkového" konce - tak strašně bych Sharon a Romanovi a jejich dítěti přála, aby to tak dopadlo v naší realitě!

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) 

Zase jedno milé překvapení. Spousta lidí tady to přirovnává k filmům Wese Andersona, ale k těm jsem si nikdy nenašla cestu. Zato příhody nikde nezmíněné Boží dcery, která se vydá hledat v Bruselu a okolí vlastní apoštoly, kteří by jí sepsali Zbrusu Nový Zákon, mne potěšily tak, že jsem se ještě pár hodin po shlédnutí přiblble usmívala. I přes trochu moc přeslazený konec je to jeden z nejlepších filmů, co jsem letos viděla.

plakát

Miluji tě, teď zemři (2019) 

Jako téměř všichni přede mnou oceňuji vyváženost a nemanipulatelnost dvoudílného dokumentu o spíš "lásce" než lásce dvou puberťáků se sebevražednými sklony přes sms. Vůbec bych nechtěla být v kůži soudce, který musel vynést rozsudek...

plakát

Formula 51 (2001) 

Zábavná legrácka se skvělými herci

plakát

Francouzské umění (2017) (seriál) 

Další z povedených triptychů BBC o umění s průvodcem Andrewem Grahamen-Dixonem. Doporučuji podobně jako již odvysílané triptychy Skandinávské umění a Ruské umění.