Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Klenot nejen mezi muzikály, ale mezi filmy obecně, který hlavně v druhé půli tak strhne, že jsem měl napoprvé co dělat, abych všechnu tu krásu a fantazii vstřebal. A ani čas na tomhle skvostu netupí hrany, Moulin Rouge si pouštím snad každý rok a pokaždé mě rozesměje k pláči, uhrane svou dokonalou audiovizualitou a emočně semele na prach, víc a víc. Jestli to není můj nejoblíbenější film, tak film mému srdci nejbližší to být musí.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Simply brilliant! Co první díl začal, Impérium dovedlo k dokonalosti. Více temnoty, hloubky, emocí, parádních scén, ostatně část, kdy Hana Sola spouštějí do karbonitu je asi moje nejoblíbenější a nejemocionálnější z celé ságy.

Blade Runner

Blade Runner (1982)

Napoprvé se mi Blade Runner zdál poněkud nudný, příliš pomalý s minimem akce a s úžasným koncem, který měl něco do sebe. Řekl jsem si, dám tomu ještě šanci. Napodruhé už vynikající zážitek, dokonalost v každém aspektu. Napotřetí bezmezné nadšení a okamžité umístění do mé TOP10. Napočtvrté, na DVD s reprezentativním obrazem a zvukem.. to už raději popisovat nebudu, zkrátka můj NEJ vědecko-fantastický snímek, jaké jsem měl tu čest spatřit a srdečný dík tvůrcům filmu, který navždy změnil můj pohled na filmové sci-fi jako takové.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Mohlo to dopadnout ještě lépe? Pochybuji, Jackson překvapil a natočil epické fantasy, které už se troufám tvrdit nikdo nepřekoná, stejně jako nikdo dosud nepřekonal staré Hvězdné války na poli sci-fi pohádek. O kvalitách této citlivě natočené adaptace jedné z mých nejoblíbenějších knížek se již tady rozepsali jiní, já bych jen dodal, že tímto filmem mě, jakožto fanouška fantastiky, byl splněn dlouholetý sen.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Fantasy epos na japonský způsob. Konflikt mezi rozrůstající se lidskou civilizací a Duchy lesa, zastupující Přírodu, kde žádná strana není úplně kladná či záporná a každá má jasné důvody, proč koná to co koná. Mononoke Hime jest velmi dospělý, mnohovrstevnatý animovaný film, odehrávající se v kouzelném japonsko-mytologickém prostředí. Nechybí skvělé postavy, akce, něco mytologie, dokonalá animace a téma, které je mi hodně blízké. A je to film, který mi otevřel vstupní bránu do světa anime. Díky za to, pane Miyazaki.

Láska z nebes

Láska z nebes (2008)

Jodi byl jeden z prvních ryze indických filmů, které jsem viděl. Po Devdasovi je to právě tento snímek, který mě utvrdil, že já a Bollywood si budeme rozumět. Příběhově v jádru jednoduchá romantika, avšak neodolatelná. Energie, pozitivní emoce, humor, postavy, báječná hudba a tanec, dávka tradiční Indie, SRK, Anuška (!!), všechno tohle dohromady mě odrovnalo. Necelé tři hodiny utečou jako voda. O něčem vypovídá i to, že během krátké doby si tento film pouštím docela často, především všecky hudební pasáže. Jó, tahle pestrobarevná nádhera si mě získala.

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Mohl bych říct že Conan je moje nejoblíbenější fantasy, které se vyrovnává jedině možná tak LOTR. Přesto bych tyto dva filmy nesrovnával. Oproti Pánu Prstenů je Conan syrová, přímočará, málomluvná, poctivě natočená fantasy řežba, na které si nejvíce cením toho, že jako jeden z mála filmů dokáže dokonale vyprávět obrazem a hudbou Basila Poledourise - geniálním soundrackem, který troufám si tvrdit už nikdo nepřekoná. Z filmu na mě doslova dýchá starověká atmosféra z dob, kdy vznikaly legendy. Howard by s tímto filmem mohl být spokojený.

Nový svět

Nový svět (2005)

Filmová lyrika, která je s každým dalším shlédnutím dokonalejší a nádhernější, kterou s přibývajícími minutami čím dál více prožívám a která mě pokaždé emociálně rozloží. Hrozně se mi líbí Malickova filmová řeč, jak se svým štábem dokáže každé filmové políčko proměnit v něco nádherného. Těžko se to popisuje, ale tím vším chci jen říct, že Nový svět je jeden z největších filmových zážitků mého života a řadím je k těm nejosobnějším.

TRON: Legacy 3D

TRON: Legacy 3D (2010)

Stejně jako první díl je nový TRON přímočarý film, který naplno útočí svými technickými přednostmi jako je propojení obrazu, zvuku a hudby do podmanivého celku. Samozřejmě naplno si film vychutnáte minimálně v kině nebo HD, jít do něčeho "nižšího" bych nedoporučoval. Nejslaběji na filmu působí první část v našem světě, než se hlavní hrdina prokouše do Gridu, pak už začíná dechberoucí akce a vizuání designérská přehlídka, a já byl v sedmém nebi. Nejsilnější je pak podle mně pasáž v baru, díky maniakálnímu zběsilému Sheenovi, nejzábavnější postavě z filmu. Na začátku trochu vadili digitální dvojníci, ale zvykl jsem si. Pro mě sympaticky nedokonalá, ale strhující jízda s podmanivou vizuální stránkou, soundtrackem roku a rajcovní Olivií Wilde... přesně můj šálek čaje. 100%