Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Skvělý film, na který se dá vždy po pár letech koukat znovu, a nikdy nezklame. Vynikající herecké výkony a skvělý příběh ve výborném provedení, co říci více. Pro mě je opravdovou perlou světové kinematografie, která mě bavila už v pubertě, baví mne v dospělosti a věřím, že mě bude stejně bavit i za 30 let. Klobouk dolů a díky Kevinu Costnerovi.

Špatná výchova

Špatná výchova (2004)

Pro mě jeden z oblíbených filmů, který pěkně rýpe do církve a jejích praktik, a to není od věci...Netvrdím, že je to film, který se musí líbit každému, není to zrovna mainstreamový kus. Puritáni, pusťte si asi raději něco jiného, pro vás to bude příliš pikantní :-) Příběh mne bavil, a v tomto podání mi ani nevadilo, že je příběh částečně vystavený na sexuálním zaměření hlavních postav, a to přestože obvykle pro mě často tím film ztrácí koukatelnost a přitažlivost (ne, opravdu nemusím vidět vše), i když ne, že by se Almodovar zdržel výstřelků a téma je správně filmově za vlas přitažené :-) ) Scénář, kamera, hudba - není co vytýkat, a s námětem se Almodóvar popral nápaditě, a film mne tak baví i po letech.

Na samotě u lesa

Na samotě u lesa (1976)

Klenot české kinematografie, který nestárne!! Vynikající scénář a herecké výkony, které stále baví znovu a znovu. Spousta hlášek, z nichž nejde vybrat tu nejlepší, protože konkurence je příliš velká. Díky patří všem, kteří vdechli tomuto filmu duši, věřím, že se brzy film stane kultovním i pro moje děti. Vzpomenutí těm, kteří už tu s námi nejsou - nejsou je špatné slovo, dokud jejich odkaz žije, a to i tímto filmem. Díky.