Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Obsahy (5)

A co když je to láska?

A co když je to láska? (1961)

Film vypráví příběh o lásce mezi Borisem a Xeňou, kteří žijí v Sovětském svazu. Jejich vztah je však naprosto nevinný, probíhá pouze na rovině psaní milostných dopisů. Vše se ale změní ve chvíli, kdy Xeňa omylem jeden dopis ztratí a ten je nalezen jednou z učitelek, která z toho učiní skutečné pozdvižení. Vše je ještě znásobeno tím, že následující den se Xeňa i Boris nedostaví do školy, místo toho spolu stráví den v lese sbíráním hub atd. Na Xeňu se začíná pohlížet jako na lehkou dívku a ona i Boris mají být vyloučeni ze školy. Xeňa tuto situaci těžce nese, nejí, nespí a začíná se vyhýbat i Borisovi, který si z celé situace příliš hlavu nedělá. Xeňa situaci neunese a pokusí se otrávit...

Balada o vojákovi

Balada o vojákovi (1959)

Válečný film vyprávějící příběh devatenáctiletého Aljoši, který musí odjet bojovat na frontu. Jednoho dne však vykoná hrdinský čin a jako odměnu žádá, aby směl navštívit na vesnici svou matku a opravit střechu u jejich domu, o které mu matka psala v dopise. Je mu to dovoleno a Aljoša se nadšeně vydává na cestu. Cestou se dostává do mnohých nesnází, seznamuje se s dívkou, do které se zamiluje, a nakonec po všech útrapách přijíždí do vesnice. Všemi problémy po cestě však ztratí tolik času, že stihne matku jen obejmout a hned se musí vrátit zpět na frontu.

Bílý parník

Bílý parník (1976)

Příběh se odehrává v Kyrgyzstánu a vypráví o malém chlapci žijícím na samotě a v chudobě se svou rodinou, která se věčně jen hádá. Chlapec se velmi upíná na přírodu, jež je mu životem a do níž utíká před starostmi, ale také stále čeká na svého otce, pracujícího na bílém parníku. Jednoho dne však chlapec onemocní a v horečkách ulehne. Později se vydává k vodě, „mění se v rybu," aby jako ryba mohl následovat bílý parník.

Dobrá žena

Dobrá žena (1985)

Film popisuje život dívky v čínské vesnici. Je jí kolem osmnácti let a proti své vůli je provdána za velmi malého chlapce, se kterým je nucena každou noc ulehat a čekat, dokud nedospěje, aby s ním mohla začít žít normální manželský život.

Příběh z Tokia

Příběh z Tokia (1953)

Příběh se odehrává v Tokiu a vypráví o starších manželech, kteří jedou po dlouhé době navštívit své již dospělé děti a jejich rodiny a velmi se na toto setkání těší. Po dobu návštěvy však pociťují spíše zklamání, neboť jejich děti o ně víceméně nemají zájem, nemají na ně čas a je z nich jasně cítit, že jim jsou rodiče na obtíž. Rodiče se proto rozhodnou návštěvu předčasně ukončit a odjíždí zpět domů. Matka však cestou onemocní a vypadá to s ní velmi špatně. Děti jsou nyní nuceny si čas udělat a navštívit umírající matku.

Reklama