Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Kancelář Blaník (2014) (seriál) 

Netuším zda je českému národu nejhůře, každopádně Tonda Blaník a jeho dvoučlenná družina již vyrazili na pomoc. Na rozdíl od Šimka a Bubílkové si tenhleten prostořeký vykuk s politiky pěkně z vesela zatančí. Dámská, pánská volenka? To je fuk. Hlavně, když z trsání na politickém parketu Tondovi něco kápne. Tonda se totiž řídí heslem: ,,Nejsme jako politici, mrdáme!" ,,Kancelář Blaník" nebude šálek ,,Lenčina kafe" pro každého. Obzvláště se netrefí do vkusu těm, kteří jsou politickými hrátkami tzv. nepoznamenáni. 3,8*. P.S. Bolehlavový zoom pana kameramana má prý dodat autenticitu. Hm, tak asi jo.

plakát

Argo (2012) 

Ben Affleck by měl z fleku zamávat ,,pápá" svým více či méně povedeným filmovým rolím, pověsit herecké řemeslo na hřebík a věnovat se především režii. Sesle za kamerou mu totiž sluší mnohem více. Pro obdivovatele mužné krásy, kteří by jeho případný odchod ze stříbrného plátna nevydýchali, může Ben zřídit speciální fanouškovské stránky, na nichž se bude každodenně fotit s kamerou v ruce, na požádání i bez. ,,Argo" rozhodně nepatří do kategorie kasovních trháků. Leckdy se může stát, že obdobné příběhy Vám ze samého povídání vymluví pouze díru do hlavy. Mnoho tvůrců může pohořet. Pan režisér/ neherec se však nezalekl a záchrannou misi šesti amerických uprchlíků natočil s lehkostí jako svěží vánek v Chomejního vousu. Nenásilnou formou Vás obeznámí s politickou situací konce 70-tých let na Blízkém/ Středním východě, takže ani americkému záškolákovi nehrozí, že si po shlédnutí snímku splete Írán s Itálií, navíc obrazové ztvárnění filmu má vypiplaný ,,zvonáčový" šmrnc sedmdesátek. Pochopitelně nebyl by to Hollywood, aby si vyprávění trochu nepřikořenil (např. nervy drásající závěr). Tak jak tak, Ben Affleck jako režisér umí. 3,8*.

plakát

Moucha (1986) 

Cronenbergovo dílo se může i s výskytem ojedinělého nesouhlasného pobzukování směle zařadit do top filmů, které Vás mají za úkol trochu vyplašit. Kanadský milovník bizarností ve svém snímku předvedl jak se umě přelétává mezi vztahovou romancí a sci-fi nechutnem. Některé scény jsem viděl vlastně jen jednou, přesto si je velmi nerad vybavuji dodnes. I po letech Vás ,,Moucha" dokáže pěkně strávit, takže strávit s ní večer je fajn. 4,2*. P.S. Tři filozofické otázky. Spolknu-li mouchu při jízdě na kole, budu šlapat rychleji? Jak vychytal mouchy Jean-Luc Pikard, když se chtěl teleportovat na lodi Enterprise? Uspěli by čeští zákonodárci u voličů s hmyzí politikou?

plakát

Návštěva staré dámy (1999) (TV film) 

Tak tomu se říká návštěva za všechny peníze. Hra, která nastavuje zrcadlo společnosti v jakékoliv době. Mamonářství, přetvářka, pokřivené morální hodnoty....Odoláte nabízeným zlaťákům, odoláš jim Ty nebo Ty, odolám jim já? Kdo je bez viny, nechť hodí kamenem. Jsem přesvědčen, že moc lidí by si nehodilo. Velká škoda, že tvůrci dramatu nepozvali starou dámu do velkolepějšího filmového prostředí. Dürrenmattovu výtečnému příběhu by moc slušelo velké plátno. 3,6*.

plakát

Sia - Big Girls Cry (2015) (hudební videoklip) 

Třetí a pravděpodobně závěrečná videoklipová spolupráce Australanky Siy a její dvorní Mini Me Maddie Ziegler. Pochopitelně i ,,Big Girls Cry" vzbudí v nejednom divákovi/ posluchači rozporuplné reakce, dlužno však podotknout, že tohle úžasně sehrané duo se nemůže ,,vyždímávat" donekonečna. Jedná se asi o nejslabší část trilogie. Klipy Chandelier, Elastic Heart, Big Girls Cry nelze jednoznačně popsat o čem pojednávají a to je vlastně fajn, poněvadž každý si v nich může najít ten svůj smysl, význam, vysvětlení či poselství. 3.7*. P.S. Maddie Ziegler v bílé paručce by byla úžasný robůtek v nějakém apokalyptickém sci-fi nebo jako zabijácký tandem s Chloë Grace Moretz ve filmu Kick-Ass.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Znamenitá konverzační komedie, která v úvodu pochoduje pohřebním tempem, avšak posléze pozůstalým nalévá doslova novou krev do žil. Tolik živoucí energie, že by si i nebožtík s liliputánem zakřepčil až by ho každičký úd na těle bolel (ano i ten úd). ,,Horší než smrt" je snad jen neposedná sklenička plná pilulek LSD. Funusová taškařice si přímo říká o divadelní zpracování. ,,Všechno je tak kurevsky zelený", ale Ozonův snímek hraje všemi odstíny černočerné. P.S. Příliš mě neoslovil herecký výkon Alana Tudyka. Snad proto, že zrzci jsou, princ Harry odpustí, šerední. Prostě AlanTudyk se pitvořil.

plakát

Návrat Růžového pantera (1975) 

Tak rád bych se vyspal dorůžova. Tak rád bych si dopřál masᎎ. Ale copak mohu? Jsem neustále zaneprázdněn. Všude na mě číhají prapodivná nebezpečenství a dosti kuriózní situace. Do toho všeho ještě ten můj Kató, ta žlutá opice, pořád mě nutí být ve střehu. Aspoň, že občas zvedá teleféén. Dnes začnu pracovat na důležitém případu. Veškeré podrobnosti si mám vyslechnout u svého šéf inspektora Dreyfuse. Je to dobrák, mám ho rád, no a on mě pravděpodobně také. Pořád na mě šibalsky pomrkává. Tak schválně, udělám mu nějakou kulišárnu. Nasadím si dokonale padnoucí falešný nos, přilepím umělý knír na knír a to bych se sakra divil, kdyby mě odhalil. Jsem totiž tajemný, neohrožený a mrštný jako panter. Jsem vrchní inspektor Clouseau........... Katooo, ty imbecile!!

plakát

Teorie všeho (2014) 

Je-li teorie s názvem ,,Kterak natočit oscarový film" pravdivá, držel se jí režisér Marsh na 100%. Jedna část filmových expertů existenci této teorie zpochybňuje, naproti tomu zastánci hlásají, že lze hravě doložit. Podporovatelé tvrdí, že uvedenou teorii praktikuje téměř každý talentovaný filmař a po ukončení natáčecího dne ji má uschovanou v šuplíku svého nočního stolku. Jednoznačným důkazem pravdivosti teorie ,,Kterak natočit oscarový film" je snímek ,,Teorie všeho." Silný, poutavý, dojemný, atraktivní, pro matematicko-fyzikální antitalenty (pro mě) srozumitelný. Příběh jedné velké vědecké superstar, jejíž znalosti a poznatky jen tak nějaká černá díra nevcucne. Filmaři si dali se svou ,,Teorií všeho" dostatek práce a díky tomu si mohou být jistí, že se tržby u jejich výsledného výtvor nebudou smršťovat, ale naopak rozpínat. Kniha/ filmová předloha první manželky Stephena Hawkinga je hezkou poctou pro muže, jehož urputná snaha po vědění v kombinaci s jeho pověstným sarkasmem překročily veškeré hranice nekonečného vesmíru. P.S. Velkohubý Eddie Redmayne zahrál galakticky krutopřísně.

plakát

127 hodin (2010) 

Den první: Při psaní komentáře k jednomu filmu jsem se dostal do nezáviděníhodné situace. Můj monitor, jenž se zdál být pevně ukotven k příslušnému stojanu, se náhle uvolnil a přimáčkl mi pravičku ke klávesnici. Co teď? Jsem freecoolííín, však to nějak zmáknu. Den druhý: I přes tuto prekérní patálii si snažím zachovat klid. Dělám si souhrn věcí. Brambůrky solené 150g , domácí tlačenka z Kauflandu , prorostlá krkovička s krajícem chleba, láhev piva 11 stupňů z poloviny již vypitá neb brambůrky jsou slané fest. Suma sumárum, pokud si vše dobře rozvrhnu, mohl bych vydržet 3 až 4 dny. Den třetí: Je mi zima, strašná zima. Mám otevřenou ventilačku. Piva už mám jenom hlt a brambůrky v krku škrábou jako žiletky. Situace je dosti špatná, pravičku mám dokonale modrou. Den čtvrtý: Starým okoralým chlebem skousnutým mezi zuby se snažím rozbít monitor. Nic, ani ťuk. Vyprahlá ústa si promazávám posledním soustem mastné krkovičky. Je mi tak zle, že otevřenou ventilačku už ani nevnímám. Den pátý: Mami, tati je to bezvýchodné. Mám příšerné halucinace. Zdálo se mi, že můj rozbitý monitor není HD. Hrůza. Takhle to dál nejde. Z posledních zbytků sil si uvědomuji, že mám ještě levičku. Úporně zvedám rozbitý monitor. Jo, vyšlo to! Pravička je v háji, ale jsem zachráněn! ................Točit můj příběh Danny Boyle, jistě by z něj udělal super pokoukání. Angličan si však shodou okolností vybral obdobné dobrodružství a dlužno podotknout, že jeho ,,127 hodin" není vůbec špatné. Natočit film, který se prakticky celý odehrává na jednom místě a nenudí, je velký kumšt. P.S. Moc mě bavila scéna, ve které hlavní hrdina vede sám se sebou talk show.

plakát

Zkrocená hora (2005) 

I když budete tvrdí jako mramor, pevní jako skála a majestátní jako hora, film Ang Leeho Vás hravě zkrotí. Honácká milostná romance? Proč ne. Hollywoodem protřelý Taiwanec natočil nepřiznanou lásku dvou mládenců s kovbojskými klobouky zaraženými hluboko do čela v poklidném tempu. Jako diváci máte tedy dostatek času, aniž byste si nudou hřebelcovali své ochlupení, na postupné odkrývání citů a pocitů obou hlavních hrdinů včetně jejich blízkých. Právě proto snímek s občasnými záběry jako z reklamy na Marllboro nepůsobí prvoplánově. (Není pouze o tom jednom). Dvojice Gyllenhaal-Ledger osedlala své role bez nejmenších potíží a i s přispěním maskérů svou krasojízdou hladce procválala v čase............ Pánové, pokud se budete chystat s kamarádem na campingový výlet, pro zichr si raději udělejte pořádné alibi, partnerky by si Vaše chlapské záležitosti mohly vyložit po svém. P.S. V minulém životě jsem musel být 100% indián, protože jakmile slyším country muziku, jímá mě hrůza a při pohledu na jedince co nosí divné kovbojské (tkaničkové) kravaty musím vypít trochu ohnivé vody. Ovšem kluci ze ,,Zkrocené hory" si mě řádně podali. Jupííííjáááájej.