Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Díky pane Winter. Po odehrání hry Mafia, sem cítil, že spousta věcí mi v mafiánských (gangsterských) filmech chybělo. To, co mi chybělo, bylo přesně to, čeho se mi v seriálu Boardwalk: Empire dostalo a to v dostatečné dávce. Nádherné zpracování a vystihnutí 20. Let minulého století, nádherné kostýmy, účesy a všechno co k této né příliš bezpečné době, ve které se to díky prohibici hemžilo ´´obchodníky´´, kteří chtěli ovládat trh s nelegálním obchodem s alkoholem patřilo. Když přidáme kvalitní scénář, který ani v jednom dílu nenudil, překvapoval a nutil k dalšímu koukání, ba dokonce přetáčení jednotlivých scén a znovukoukání s otevřenou pusou, k tomu režie šlapala na výbornou, celý tým producentů, kameramanů, kostymérů a všech, co se kolem seriálu točili, tak to jelo jako dobře promazaný stroj. V neposlední řadě i herecké výkony byli na jedničku v čele s vynikajícím Stevem Buscemim a (pro mě velkým překvapením) Michaelem Pittem. Tím nechci říct, že ostatní herci nějak zaostávali, ba naopak. Dokonce i ona promenáda se mi líbila. Zda v tom byl záměr, nebo ne, ale jakási umělost (či nedokonalost zpracování) se mi prostě líbila, protože skvěle kontrastovala s pochmurnou situací, která se odehrávala v té době. Velice mě potěšilo zapojení skutečných mafiánských osobností viz Al Capone, Torrio a ostatní. Kdyby šlo dát víc hvězd jak pět, tak by to ode mě dostal právě tento seriál. Prostě nádhera. Nezbývá se jen těšit na druhou sérii a doufat, že Capone dostane prostor, jenž by odpovídal jeho formátu a že bude přinejmenším stejně dobrá, nebo dokonce lepší.

Black Books

Black Books (2000)

Jeden z nejlepších britských seriálů. No britských. Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Bernard, Fran a Manny. Co víc si přát. K tomu skvělý scénář, spousta skvělých dialogů a scén, jenž zaručeně pobaví. Velký plus promě je to, že Black Books po třetí sérii ukončily. V nejlepším se má končit, než to posrat jako třeba simpsonovi.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Rob Schneider byl zvíře, Rob Schneider byl žena........A teď je Rob Schneider sešívačka. Málokterý seriál, do kterého tvůrci dají uplně vše, co je napadne pobaví.

Dexter

Dexter (2006)

Dexter je sympaťák. Sice trochu zvrácenej, ale přesto sympaťák. Vždyť to myslí dobře a pomáhá vlastně společnosti. Sem tam to trochu posere, ale to je hold život sériového vraha. To si nevybere. Každopádně seriál, jenž přišel s něčím novým. Kdy obdivujete vraha. To se tak často nevidí. V každém případě dávam plnej počet, Dexterovi držím palce a tvůrcům taktéž.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Myslím na to jak voprcat super modelky, myslim na to jako voprcat normální modelky, myslim na to jak je to smutný, že se lední medvědi topěj, protože roztávaj ledovce. Rudy vládne a s názorem, že po odchodu Nathana to ztratilo na kvalitě naprosto nesouhlasim.

Temný případ

Temný případ (2014)

Je to za mnou a jsem zklamanej. Strašně si přeju mít jedinou výtku. Alespoň jednu jedinou. Ale není. Prostě není a to se mi stává opravdu málo. Začíná to originálními a vizuálně zajímavými titulky a pohodovou písní, jenž skvěle vystihuje prostředí amerického "zapadákova". Pokračuje přes pomalejší pilotní díl, který dokonale vtáhne a ukáže nám, že Temný případ není ledajaký seriál. Od druhého dílu má série vynikající tempo s mimořádnou atmosférou a dějem, jenž mě dokázal každý díl překvapit a znovu navodit pocit z takto vyjímečné filmařiny. Prostě údálost roku. Herecké obsazení ani nebudu zmiňovat, ale z McConaugheyo, kterého jako herce nemám rád jsem šílel. Takhle zahranou roli jsem si ani v těch nejdivočejších snech nepředstavil. Tohle je opravdu temný případ a já už nechci nikdy vidět podobnej snímek od žádnýho Finchera a podobně. Jedině Cary Fukunaga...

Ovládací panel
37. nej uživatel Velká Británie
14 bodů