Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Akční

Zajímavosti k filmům (7)

Karinina tvář

Karinina tvář (1984)

Celý snímek nápadně připomíná sekvenci z dřívějšího Bergmanova snímku Scény z manželského života (1973), ve kterém režisér použil mnoho fotografií herečky Liv Ullmannové pro obrazový doprovod čtení z deníku postavy, kterou Ullmannová ztvárnila.

Stmívání

Stmívání (2008)

Na konci zazní skladba "15 Steps" od kapely Radiohead. Její frontman Thom Yorke napsal speciálně pro druhou část ságy s podtitulem Nový Měsíc (2009) skladbu "Hearing Damage".

Pohádka máje

Pohádka máje (1926)

V této, ještě němé, verzi Pohádky máje hrál mladičký Jiří Voskovec pod psedonymem Petr Dolan. Film byl však označen spolkem Devětsil, ke kterému tehdy Voskovec patřil, za kýč, a proto ho vyloučili ze svých řad.

Cléo od pěti do sedmi

Cléo od pěti do sedmi (1962)

V závěrečné scéně, kde Cléo a Antoine odcházejí po cestě, jsou za nimi vidět kolejničky pro kameru. Režisérka Agnes Vardová dostala peníze, aby scénu přetočila, ale pozdější herecké výkony jí přišly slabé a proto ve filmu nechala chybnou scénu.

Cléo od pěti do sedmi

Cléo od pěti do sedmi (1962)

Pokud jste se divili, že film se jmenuje "Cléo od pěti do sedmi", ale trvá jen půl hodiny (tedy od pěti do půl sedmé), tak to není chyba. Film byl zamýšlen tak, že poslední půlhodinka je na domyšlení diváka.

Cléo od pěti do sedmi

Cléo od pěti do sedmi (1962)

Americká zpěvačka Madonna chtěla kdysi natočit remake tohoto snímku. Když však přijela Agnes Vardová do Hollywoodu a viděla tamní způsob točení filmů, se znechucením odmítla.

Reklama