Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (97)

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

James Gunn nezklamal a představil další skvělou týmovku. Restart Sebevražedného oddílu se prostě povedl! 80%

plakát

Le Mans '66 (2019) 

Le Mans 66 baví a vyniká tím, že vyvolává naprosté vzrušení ze závodu. Už dlouho jsem neviděl sportovní film, který by mě takhle nadchnul a ani na chvíli nenudil. Bale a Damon intenzivně zvedají adrenalin a napětí ve filmu. I po vizuální a hudební stránce vše funguje na jedničku. Prostě tuhle jízdu musíte vidět… a že to byla jízda! 9/10

plakát

Slunovrat (2019) 

Slunovrat je "horor" pro lidi, kteří prožili idylický život bez hororů. Vizuálně i kamerově je to povedené, ale to je asi tak všechno. Snaží to ze sebe dělat zcela odlišný a zásadní film, ze kterého se nakonec vyklube jen nepovedené iritující dílo. Žádné dějové zvraty, většinou předvídatelné události a to už nemluvím o šílené překombinovanosti. Celkově vzato by se to mělo řadit do žánru jako psychologické drama. Jenže když necháte herce přehrávat a postavy se chovají jak naprostí idioti. Kdy navíc začnou postupně mizet vaši přátelé a všem to přijde normální a spokojí se s vysvětlením, jako když odbudete pětileté dítě, tak už jen tím si snímek kope sám sobě hrob. Některé scény působí tak bizarně, že se jim může člověk jen smát. A už vůbec nechápu takový hype kolem tohoto.

plakát

X-Men: Dark Phoenix (2019) 

Za mě to bylo OK. Sophie Turner mi překapivě nevadila, nejvíc to ale táhl Michael Fassbender, nebo spíše byl nejzajímavější charakter. Akční sekvence byly hodně dobré a k tomu hudba od Zimmera byla parádní a dodávala tak v určitých scénách vážnější notu. Avšak například mimozemské entity a mnoho dalších věcí (nebudu spoilerovat) bylo naprosto zbytečných či hloupých. Ve finále se nejedná o průser ale ani o hit, spíše o čistý průměrný film, který nijak neurazí ale ani nepřekvapí. (6/10)

plakát

Máma (2019) 

Pokus o psychologický thriller, který naprosto selhal. 45%

plakát

Hra o trůny - Železný trůn (2019) (epizoda) 

Pane bože to byla nuda a nejhorší epizoda celé série...! Co s tím ku*va udělali... Touto sérií zahodili vše...

plakát

Pokémon: Detektiv Pikachu (2019) 

Jako pohádka by to byl průměr... jinak je to naprostá ztráta času a zcela zbytečný film. Vůbec mě to nebavilo a šíleně nudilo.

plakát

Shazam! (2019) 

Po Aquamanovi DC může slavit další vítězství... konečně už nejedou honbu za týmovkami a jejich další sólovka Shazam se opravdu povedla. Kombinace vážnosti a humoru tady funguje na jedničku. Těžko bych to přirovnával k jakémukoliv filmu z univerza DC. Dělají to po svém a dělají si i srandu ze sebe samotných. Za mě naprostá spokojenost a příjemné překvapení!

plakát

My (2019) 

Jordan Peele nasadil s Get Out vysokou laťku a o to víc se čekolo od jeho druhého počinu. Těšil jsem se na to hrozně moc, avšak celkově jsem spokojen nebyl... kámen úrazu je v přílišné očekávanosti od tohoto snímku a pak můžeme být mírně zklamaní, což neznamená, že by se mělo jednat o špatný film. To vůbec ne. Ale čekal jsem ještě více. Každopádně tento horor děsí a baví zároveň, aniž by ztratil rytmus a je to prakticky vzrušující jízda, což je bohužel u této žánrovky ojedinělé. Objektivně musím říct, že se tento snímek může pyšnit minimálně jako jeden z nejpodařenějších hororů za poslední roky a to zcela zaslouženě.