Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (176)

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

První série 5* - skvělé postavy, skvělé obsazení, ponurá atmosféra a povedený scénář. Druhá série 3* - o poznání slabší scénář i postavy a je to celé takové rozhárané. Pořád je to o úroveň lepší než většina televizních kriminálek, ale ve srovnání s první řadou slabota. Celkově to vychází na 4*, ale kvůli skvělé první řadě nechám 5*.

plakát

V hlavě (2015) 

Nejlepší pixarovka za posledních několik let.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Zatím nejlepší marvelovkou je seriál od Netflixu. Těším se na druhou sérii.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Jednoduchá premisa - dvanáct porotců je přizváno k soudu, aby rozhodli o vině či nevině zpočátku zdánlivě jasného případu vraždy a pouze jediný odmítá chlapce poslat na smrt. Hned od začátku je jasné, jak to asi dopadne, ale ve všech ohledech perfektní snímek vás i přesto přiková do sedačky, jak se postupně odhalují jednotlivé detaily případu a střípky z osobního života zůčastněných porotců. Nestárnoucí klasika a ukázka špičkové filmařiny.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Pokud toužíte po lekci dějepisu z Anglie 13. století, vezměte si do ruky raději encyklopedii, protože film je historicky silně nevěrohodný a spoustu faktů přizpůsobuje potřebám režiséra. Nicméně je to skvělá podívaná se vším, co takový "historický" velkofilm má mít - boje (které jsou tu hodně povedené), intriky, láska... Navíc Wallaceova banda je partička sympatických odpadlíků, která divákovi přiroste k srdci... Já mám ten film prostě rád.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Titul dává celkem jasně najevo, jaký film je. Je to prostě kick ass - nářez (a také první film, ve kterém u mě přítomnost Nicolase Cage nevyvolávala zvracení). Na závěr bych si dovolil už jen pár slov: "Fuck this, I'm getting a bazooka."

plakát

Fast and Loose (2011) (pořad) 

Je to v podstatě novější verze Whose Line Is It Anyway, ale přináší nám nové improvizační hry a Sideways Scene na žíněnce jsou naprosto rozbíjející. A mně osobně přijdou Britové v těchto improvizačních show mnohem zábavnější a nekorektnější než jejich zámořští kolegové.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Čínská epizoda byla slabší, ale vzhledem k tomu, jak mě posadily na zadek zbývající dvě epizody, zůstávám u 5*. Tohle se opravdu povedlo a těším se na další díly.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Za mě jasných 5*. Nejlepší filmová fantasy pohádka od dob Princezny nevěsty a Robert De Niro ve velmi netradiční roli.

plakát

Strážci - Watchmen (2009) 

Filmový orgasmus pro fanoušky komiksu, vizuálně dokonalý chaos pro ostatní. Naštěstí spadám do první skupiny a mohu s klidem říci, že Snyder natočil jeden z nejlepších komiskových filmů všech dob. A již úvodní historická sekvenci za doprovodu Dylanovy verze Times, They Are A-changing dává vědět, že tenhle komiksový materiál dostal do rukou ten správný člověk.