Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (139)

plakát

Vrána (1994) 

Jeden z deseti nejklišovitějších a nejvíc rádobycool filmů filmových dějin. Chyběla snad jen socha svobody a ... a už nic víc.

plakát

Štěstí na dosah (2006) odpad!

Sociální kritika po Hollywoodsku zbavena jakékoli hrany, kousavosti či čehokoli, co by mohlo naštvat kteréhokoli ze sponzorů filmu. Výsledkem tedy rozplizlý alibistický film se slzičkovitým dějem, který si hraje na kritiku - přitom je však obludně nechutnou apologií jakéhokoli hovna, které kdy v USA vzniklo. Zítra pod vlivem tohohle "filmu" pravděpodobně vrazím do kanceláře, kleknu na kolena, budu líbat boty šéfovi a požádám ho, aby mi příští rok dával mzdu jen do výše částky, kterou daný měsíc utratil za lízátka pro děti.

plakát

X-Men: První třída (2011) 

Uspěchaná klipovitá kovbojka, pravděpodobný vítěz letošní soutěže o to nacpat co nejvíc děje do dvou hodin. Vhodné spíš pro fandy Transformers...

plakát

Cesta (2009) 

Veliká škoda. McCarthyho kniha je výtečná, má neskutečně silnou atmosféru - možná až nezfilmovatelnou. Alespoň tady se to nepovedlo, byť film knihu téměř úplně kopíruje. Takže možná film nepovedený pro nedostatek ochoty a odvahy udělat víc než jen filmový přepis novely.

plakát

Sociální síť (2010) odpad!

Naprosto příšerná, nekoukatelně užvaněná slátanina. Tohle mlácení prázdné slámy jsem nedodíval ani napočtvrté. To jsem na Facebooku a ještě jsem prej právník, a o ničem jiným to ani není. Přecenění roku.

plakát

Milénium (1996) (seriál) 

První série - doporučuju nekonzumovat tenhle seriál ve vyšších dávkách. První sérii jsem zhlédl asi za týden a ještě několik dní poté mám solidní "depresi". Pustopustá beznadějná temnost; bez jakéhohokoli odlehčení nebo náznaku něčeho pozitivního. Druhá série - skutečný vrchol seriálu a někoho z tvůrců dokonce napadlo, že občas je třeba tu těžkotonážní temnotu odlehčit. Třetí a díkybohu poslední série úroveň neztratila a tím, že je poslední, taky zajistila, že se seriál nerozplizl jako prakticky celá současná seriálová produkce. Celkově: koherentní, krajně temný seriál, na který člověk pravděpodobně nikdy nezapomene.

plakát

Sedm životů (2008) 

Možná nejpozitivnější film, co jsem za pár posledních let viděl. Pravda, žádná velká řachtanda.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) odpad!

Všechno filmové neumětelství a souborné vydání extra mizerné příručky teenagerské psychologie dohromady. Pelmel antiky, dementní božsko-polobožské "mytologie", nepřítomnosti otce a vůbec nepochopení dospělého světa, nenávisti prolínající s láskou, oslavy dětinské zuřivosti, naznačeného prvního polibku, mezirasového kamarádství na život a na smrt a ukrutně dementních vtipů. Holt mi není třináct a nemám vyrabováno.

plakát

Pád (2006) 

Pět hvězd. Ne snad za to, že by film byl bezchybný - to ani omylem. Ale jen proto, že mě po snad po dvou, třech letech přikoval k obrazovce a tou nekonečnou hravostí a trochu naivní touhou natočit velký a krásný film už nepustil.

plakát

Prostě sexy (2002) odpad!

Jasnej odpad od první vlezlé "cool" minuty, najisto potrvzený ukrutnou scénou v kavárně či kde, v níž mladé "dámy" vyřvávaly, co všechno by se jim kam do jejich děr vlezlo či nevlezlo. Já vím jen jedno - celej vesmír by se jim vlezl do palice, ale pořád by tam bylo monstrózní, zcela reální hovno.