Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Batman začíná (2005) 

Příjemný rozjezd nové trilogie. Nic víc, nic míň. Dvojka je nesrovnatelně lepší, trojka nesrovnatelně horší, ale o té škoda mluvit. Top Batmany hledejte u Burtona.

plakát

Ben Hur (1959) 

Neskutečně dobrej film, i po těch letech!!! Ta scéna závodu 4-spřeží, to je dokonalost, kterou by ani dnes se všema technologiema nikdo nenatočil líp. Úchvatně působivý. Stále jedna z top nejlepších scén v historii filmu a naprosto každej by ji měl vidět. Alespoň jednou - nikdy ji nezapomene. Takových scén moc není. Celkově ten příběh je krásnej. Taková příjemná pohádka. Stopáž je sice hooodně dlouhá, ale těžko tolik věcí vtěsnat do kratšího filmu. A pozor, Galadriel: nechci se hádat, ale i tehdy existovaly určitý triky a postupy, jak udělat dojem statisícovýho davu, udělali tehdy menší dav (řekněme pro představu čtvrtinu filmového políčka) a nějak ho naklonovali, viděl jsem kdysi, jak se to natáčelo.

plakát

Bonnie a Clyde (1967) 

Nemohu říci, že by mě ten film úplně celý bavil, ale jelikož jsem povrchní, tak pod 5 hvězd za tu Faye tady jít prostě nemůžu. Nemusí to bejt nutně inteligentní. Občas stačí, že je to krásný. A ta závěrečná scéna je laskomina! Ale mohla bejt ještě o něco delší.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Tenhle seriál dobře vystihuje tušim 3. série, kde Hank přeřízne svojí žákyni, kolegyni učitelku i manželku pana děkana, čímž slušně přeřízne i svou slibně rozjetou kariéru učitele. A stejně je smutnej, páč by chtěl rači svojí bejvalku - životní lásku a asi nejnádhernější ženskou v současnejch seriálech, když Jenifer už netočí Přátelé. Hodně lidí by Hankem asi chtělo bejt, přesto, mohl-li bych si vybrat, byl bych raději Charlie Harper, hlavně pro jeho bezstarostnost, talent na reklamní znělky větší než Hankův talent na psaní, daleko větší ansámbl kurviček a hlavně nezatíženost vztahem k bejvalce. Ten totiž do Californication přínaší často až moc smutku a deprese. Ale stejně ho milujem!

plakát

Castle na zabití (2009) (seriál) 

IN LOVE! A dokonce to bylo i na první pohled. Beckettová je úžasná, tak moc, že jsem dosavadních 94 epizod dal za 27 dní, čtvrtou řadu dokonce jen za necelé 3 dny, což stanovilo mé 2 nové osobní rekordy. Castle Kate zdatně sekunduje, i když ve Firefly mi Fillion přišel prostě lepší, ale tam se překonávali všichni. Každopádně odbočky s jeho mamkou a dcerou jsou docela fajn. No a Espozito s Ryanem, mít trošku víc prostoru, by mohli bejt novej Bodie a Doyle. Jen tak dál, 5. série a pořád je to naprosto boží. 100%

plakát

Co takhle svatba, princi? (1986) (TV film) 

Tyhle písničky duetujeme se ségrou už pěknou řádku let, vynikající písničková pohádka.

plakát

Čelisti (1975) 

"Takže dvanáct set chlapů šlo do vody, vytáhli nás 316. Zbytek urvali žraloci, 20. června 45." Asi nej scéna, protože je pravdivá. Naprostá klasika, větší než Kmotr. Jeden z mých top10 filmů díky neustálýmu napětí, skvělejm hercům, výborný kameře a muzice, a i když tady Williams trochu zaostává za Star Wars i Indym, tak ta dvoutónová hříčka je prostě geniální. Bohužel se již od prvního zhlédnutí, kdy mi bylo asi 10, nemůžu koupat v moři tam, kde nestačim, nebo nevidim na dno. Koupání už prostě neni jako dřív. A to jentak nějakej film nedokáže.

plakát

Červený trpaslík (1988) (seriál) 

"Všichni sou mrtví, Dejve" - "I Kristýn?" - "Všichni. Všichni sou už mrtví, Dejve." - "Ale né, měl jsem plán. Chtěl jsem ji vzít s sebou na Fidži." - "No... teď by ti tam nebyla moc platná, pokud tam nesněží a nepotřebují posypat chodníky.":-D :-D Jeden z top fórů, co ste kdy slyšeli, a voni ho vyplácaj hned v prvním díle, řekli byste si, kdybyste neviděli díl druhej, třetí, čtvrtej, pátej, šestej, pak celou druhou sérii, třetí sérii, čtvrtou sérii, pátou sérii, šestou sérii, Kildekot byl u vytržení! Od sedmé to šlo trochu z kopce, ale doufejme, že s desátou řadou to zase budou starý dobrý Rimmsy a Listy, kluci z Trpaslíka, a s nima švanda, prča, hlína! Jinak musím vyzvednout český dabing, který podle mě snad i překonává originál, je dokonce lepší než dabing Přátel.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Čtrtníček for prezident! Je to komik, divadelník i kurva a všechno z toho už sme na hradě měli, tak jakýpakcopak. Navíc má nejdokonalejší mimiku obličeje, co jsem kdy viděl, takže by mohl pobavit i v zahraničí, dokonce víc než Klaus. Ale to už přetejkáme do politiky, což ostatně tenhle skečoseriál dělá pořád.

plakát

Četa (1986) 

Hereckej koncert Toma Berengera a Willema Dafoe (nicméně herci ve vedlejších rolích se taky překonávaj). A taky koncert Olivera Stona, skvěle natočený, má to spád, pořád se něco děje a člověk je vtaženej tou atmosférou. Titulní melodie je ikonická. Scéna s vypleněním vesnice nezapomenutelná. Ale s 2 nejlepšími filmy o Vietnamu raději nesrovnávat. Ty jsou přecijen o pár levelů výše.