Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Ne tak dobrý jak Hodnej, zlej a vošklivej. To holt muselo zaznít jako první. Jasně, je tu Claudia Cardinale, jedna z nejhezčích ženskejch, co byla na plátně k vidění, ale má snad šmrnc a esprit Eliho Wallacha? Ani vomylem. Ani neni tak zábavná. A to je největší kámen úrazu, platí to i o celym filmu. Když je na plátně Fonda, tak pohodička, ale jinak je to malinko přemáhání, nezalomit to. To u toho druhýho majstrštyku není. Dřív jsem myslel, že je to neporovnatelnym projevem a splynutí s rolí u Eastwooda a Bronsona, ale tim je to jen z části. Hlavně je to tou zábavností :-/ I tak ale pecka za muziku a za tu Klaudii. PS: Ten koment Douglase, to je po kolikátým brku? Nemáš ňáký prachy pučit, Dagu? Aspoň pětku? Do zejtra? :-D

plakát

Rick a Morty (2013) (seriál) 

NEJ!!! SERIAL!!! EVRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!! Ale jen pro lidi, co maj rádi meta, nebo jak se tomu řiká. Je tam hrozně moc schovanejch nebo neschovanejch narážek na Nightmare on elm street, Inception, The Thing, Die Hard a milion kurva trilion dalších věcí. Ale pro milovníky těchhle věcí, kterým se to líbilo v druhym NEJ SERIALU EVRRR, tedy samozřejmě Community, je to naprostá laskominka. Jsem zvědavej, esli tohle někdy někdo nadabuje. Nejlíp Kajzr s Lábusem. (neangličtinářům by to asi bodlo, mluví se tu proklatě rychle a titulky mizej rychlejc než se objevujou :-D)

plakát

Kamarádi (1969) (seriál) 

Výborná nostalgie! A tyjo, to už ta Gábina nikdy v ničem jinym nehrála? Tu bylo těžký si nezamilovat.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

"BLONĎÁÁÁKU! VÍŠ CO SEEEEEEEŠ??? HNUSNEJ ZKURVYSYYYYYYYYYYYYYYYYYN!!!" Aneb nej western všech dob, s tim neudělal nic neslaný nemastný John Wayne, ani suprdvojka Brynner s McQueenem a neudělá s tim nic ani můj oblíbenej Tarantino, ať jich natočí, kolik chce. Ve srovnání s Tenkrát na západě, kerýmu se to neubrání v žádný správný recenzičce obrýleného intouše, je tu skoro stejně kvalitní pan Zlý, Cleefovi tyhle role prostě neskutečně sekly už od pravýho poledne, jako jo, tady byl přecijen Fonda s jeho modrym kukučem ještě o fous lepší, ale zase to bohatě vyvažuje, nebo spíš převažuje pan Ošklivý, který si podle mě vlastně ukradl celý film, alespoň já to tak vidim, jeho výstupy jsou prostě pecka, ať už se snaží Clinta sejmout, nebo ho za pět minut křísit a předstírat starostlivost a pláč a nenápadně skrze prsty koukat, jestli to Clint zbaštil, to je prostě klasika. No a konečně Clint je taky docela jiný kafe, než Bronson, kterej mi nikdy v tom Západě úplně neštimoval... hudba, to skoro nemá smysl rozebírat, Extasy of gold je nezapomenutelnej track, podle mě po Chobotnici Morriconeho největší pecka. A ústřední melodie je taky klasika. Kupodivu mi nakonec po letech nevadí ani ta vojenská vložka, tolik vyčítáná, ale prostě už mi to k tomu filmu tak nějak patří, jak ta svatba k Lovci jelenů. Navíc uteče vcelku rychle a bum, sme na řbitově a hledáme. A pak už je tu velký finále (jak ostatně slíbil Krásnoočko - "Uvi-dí-me-se-br-zy...i...idi..." - "Idioti, to je pro tebe." :-D), který sice nemá tak skvělej hudební podkres jako na Západě (holt to Morricone vyplejtval pár minut předtim), ale klasickej souboj je tu rozšířenej na trojičku, takže tolik oblíbených záběrů na oči si vychutnáme ještě více. Prostě nej western všech dob. (pokud teda Quentin s tou H8ful 8 moc nezazáří)

plakát

24 hodin (2001) (seriál) 

Pecka. Pecka pecka pecka, naprostá pecka. A devátá řáda už úplně totální pecka.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Mazec. První dvě sérky dobrý, ale třetí, to je naprostá laskomina! Na úrovni True detective. EDIT: 4. řada je opravdu krásnej záver božího seriálu a upravuji - je to lepší než True detective. A Holder je prostě sympaťák roku.

plakát

Komando (1985) 

Akční klasika, na níž jsou nejlepší ty hlášky Bennetta a Arnieho. V úplným top akčňáků s Predátorem, Termíkama a Die Hard to nejni, ale hned pod nima spolu s Rambama jo.

plakát

Serenity (2005) 

Těžce podhodnocená záležitost, nejspíše těmi samými blbečky, co neviděli Firefly, nej scifi všech dob... A tohle prostě a jednoduše oddělit nejde. Firefly je naprostá legenda, bohužel neuzavřená, tak se o to Whedon pokusil tímto filmem, který konečně přinesl odpovědi na klíčové otázky v seriálu. Má to spád, má to i nějakou tu akci, nicméně 90% toho příběhu je ve firefly, takže sledovat to samostatně, nedejbože hodnotit, za to bych dával ban :-)

plakát

Predátor (1987) 

Do dnes to asi nikdo úplně nechápe, ale John McTiernan vytvořil s rozestupem pouhého 1 roku něco, co už asi navěky zůstane nepřekonatelný. Jako jo, Cameron má taky slušnej počin: 84 Termík, 86 Vetřelci, to jako můžu, nicméně udělat Predátora a rok na to Die Hard a vytvořit dvě naprostý akční klasiky, který stojí na samým vrcholu žánru a ani ten Cameron je nakonec nepřekonal, to teda respekt.

plakát

Gravitace (2013) 

Ufff, no jak uz tu nekdo psal - STRHUJICI ZAZITEK. A pritom takova blbost, co? :-)