Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (225)

plakát

Senna (2010) 

Vynikajici a emotivni dokument o nejlepsim jezdci vsech dob a nejvetsi legende F1. Jooo, byl sem malej a formulky me jeste bavily... Po koberci jsem jezdil s autickem Senna, na dvorku placal cernou plastovou raketou a nazyval sve udery Edbergovskymi, na hristi jsem palil jak van Basten. Sport bylo vsecko. A tak ta smrt me tehda zasahla vic, nez 3 tydny predtim Cobainova, toho jsem objevil az pozdeji. A ten smutek pretrvava dodneska, asi tou nostalgii, zrovna jsem vecerel, kdyz se to v dokumentu stalo, prestal jsem jist a vystydla mi rostena. A ja miluju rostenou, ale asi kazdej clovek se musi na chvili zastavit, kdyt tam vidi tu pulku formule a jeho svesenou hlavu :-( Navic ve spojeni se zabery tesne pred zavodem, kde je na nem videt, jakoby tusil, ze se neco stane. Alain pry nebyl rad, ze z dokumentu vynechali jejich usmireni na konci Prostovy kariery, ale reziser argumentuje, ze proste neslo vse zahrnout a ze daleko vice lituje vynechani historky o tom, jak si Senna vzal s sebou do kokpitu rakouskou vlajku na pocest Ratzenbergera, ktery zemrel behem kvalifikace tehoz zavodu. Chtel s ni po zavode zamavat na jeho pamatku :-/

plakát

Zmizelá (2014) 

Golfista je docela mimo, tohle neni Fincher ani z 20%, pokud 100% vezmeme Sedm a především jeho nejlepší majstrštyk s Majkem Daglesem. Spíš je to jako jedna z variací na věčný Harrisonovo Fordovo eskapády na ztracený manželky. Je to ale docela solidní, má to spád, chvílema napětí. Jen ten konec mě moc neuspokojil. Je takovej moc do ztracena, bral bych nějakej ráznější, jako to mistr uměl právě třeba v těch Sedm. Přesto shovívavě odhlížím od jména tvůrce a dávam poctivé 4.

plakát

Znamení (2002) 

Úžasný film s naprosto perfektní atmosférou, která mi i na 7. promítání způsobila husí kůži a slušnou dávku emocí :-) Gibson skvělý, Phoenix boží, i ty děcka se výjimečně dají snést. Opravdu výborný film. Škoda, že se nenaplnila očekávání Golfisty, a tento režisér už po znamení nic kloudného nenatočil, spíše samé odpady.

plakát

Rambo II (1985) 

Zhavy vystrely!! :-) jinak na tomhle filmu jsou nejvtipnejsi rambovo "chytry" monology.

plakát

Rambo: První krev (1982) 

"Vsude se valely jeho vnitrnosti a ja se snazil, snazil sem se jak sem moh, dat svyho kamose dohromady... a nemoh sem najit jeho nohy, nemoh sem najit ty jeho zasrany nohy... nemoh sem je najiiiiit..." :'-( Peckovej film. Dvojka je sice klasika akcniho zanru, ale ja mam daleko radsi jednicku, neni tak prehnana, skoro by se chtelo rict realnejsi... A nejlepsi je starej 90s dabing, este nez ho zacal mluvit Rimsky...

plakát

Dech života (1987) 

Proc to ma soundtrack Tance s vlky? :-D To nemohl Barry slozit neco novyho?

plakát

Lesní duch (1981) 

Nic moc. Efekty dnes bohužel už k smíchu, jako i chování většiny postav, celkově předvídatelný. Tohle prostě s časem neobstálo natož neuzrálo, jako třeba Termík, Predátor Souboj titánů a jiný laskominý osmdesátek.

plakát

Velké ticho (1968) 

No, po letech uz to vazne neni nic extra. Je to v podstate tak plytky, jako Morriconeho ustredni melodie. Od nej i od spagetackejch westernu sem zvyklej teda na vic. Du si spravit chut u Firefly.