Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (376)

plakát

Aladin (2019) 

Zasloužené moderní zpracování jednoho z nejvíc kultovních dobrodružných příběhu. Kvalitní režije a relativně obstojný blockbusterový vizuál. Chyběla tomu ale jistá dávka originálního přístupu, a film se tak lehce ztratí v hromádce ostatních, podobně směřujících filmových adaptací.

plakát

Jednotka intenzivního života (2021) 

Přesné a autentické prezentování hlavního tématu, jehož vážnost svým odrazem v medicínské realitě v mnohých scénách zamrazí. K veškerým členům paliativních týmů chovám obrovský respekt. Každý jednotlivec individuálně zastupuje škálu klíčových dovedností, nýbrž jako celek tento obor disponuje precizní a komplexní profesionalitou. Klobouk dolů!

plakát

Poslední souboj (2021) 

Velice úzce zaměřené dějové vyprávění, soustředící se na detaily a postupné budování obrazu hlavních charakterů příběhu. Zajímavě podáno, velmi dobrý sound design i režie. Na druhou stranu jsem pociťoval silnou absenci scénářské pestrosti a obecné rozmanitosti. Souhrn událostí byl postupem čas  předvídající a i přes originální perspektivní výpravu film nic až tak překvapivého nenabídl.

plakát

Život ve vlnách (2017) 

Unikátní pohled do světa významné hudební inovátorky, která se během svého kariérního života rozhodla zvolit si cestu netradičního přístupu, objevování a zvukové experimentace. I přes značnou nedoceněnost ve svém mládí, kdy byla její tvorba v 70. letech hojně odmítána, protože globálně působící nahrávací společnosti ještě ani netušily co to syntetizátor vůbec je, se Suzanne nenechala odradit a i nadále se držela svých vlastních směrů, které přirozeně definovaly její autorský rukopis. Jako jedné z mála se jí povedlo posunout hranice elektronické hudby na současnou úroveň. Inspirující příběh v perfektním filmovém zpracování.

plakát

Tripping with Nils Frahm (2020) 

Nils Frahm je novodobý hudební génius, jehož tvorba okouzluje nejen výrazným autorským rukopisem a neuvěřitelnou žánrovou pestrostí, ale i dokonalým a bezchybným živým vystupováním. Mám velkou radost, že se zde povedlo tuto škálu vyjímečných dovedností velmi přesně a náležitě zachytit. Kamera i střih se vzájemně doplňují v perfektním souznění. Nutno vyzdvihnout také finální mix, Zino Mikorey a jeho luxusní mastering zní ve velkých bednách naprosto senzačně! Skutečný zážitek.

plakát

Matky (2021) 

Co se stalo? Jeden z nejhorších českých scénářů. Nedoporučuji.

plakát

Like House (2021) (pořad) odpad!

Blitek o beznadějně zoufalých, inteligentně nepožehnaných, žalostných mladých lidech, kteří doslova překypují arogancí, sebecentrismem a drzostí sami sebe považovat za influencery, tvůrce obsahu, nebo snad dokonce i za umělce. Pokud tyto osobnosti mají skutečně jen sebemenší vliv na dnešní společnost, pak je mi opravdu líto každého, kdo jejich obsah konzumuje.

plakát

Zelená míle (1999) 

Film, který člověka přivede na hluboké otázky a svou emoční hloubkou doslova rozloží. Od jedinečné krásy lidského charakteru až po hořkost nespravedlnosti a tikajících ručiček na hodinách, jenž představují vůbec ten největší existenciální strach.

plakát

Trans* (2020) (pořad) odpad!

Že cože?