Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Můj skutečně nejoblíbenější film. Tom Hanks je pro mě PAN HEREC, miluji jeho herecké výkony. V tomto filmu je skloubena komedie s dramatem a romantikou. Je to prostě úžasný film. Forrest jako jednoduchý človíček, který udělá pro kamarády doslova vše je postava tak pro mě fascinující, že bych ho hned brala jako partnera pro život. Škoda, že je to jen filmová postava :oD. Originál filmu opatruji jako drahokam. Prostě nevidět tento film je jako nežít! :-)

Harry Potter a Kámen mudrců

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

Harry Potter zůstane navždycky v mém srdci. Sada filmů o malém čaroději Harrym je nádherná pohádka. Díky J. K. Rowlingové a svým dvěma dcerám, které mě k tomuto filmu dostaly, jsem zjistila, jak je krásné znovu být dítětem, které věří v dobro. Všechno dobře dopadlo, zlo bylo potrestáno. Jsem ráda, že jsem si nejdříve přečetla knížky, protože ve vlastní fantazii jsem si představovala postavy jinak, prožívala jsem s knížkami krásné chvíle. Ale ve filmech díky autorce, která byla při natáčení všech dílů, bylo vše dle jejích představ a tak to má být. :-)

Stmívání

Stmívání (2008)

Sága Twilight - Spousta lidí zde zatracuje romantické filmy, ale já na tuto ságu dopustit nedám. Příběh zamilovaného upíra Edwarda a člověčí Belly je natolik úžasně zpracovaný, že jsem se do děje tak vžila, jako bych tam byla s nimi. Všechny díly mají něco do sebe, vždyť pohádky a romantiku v životě potřebujeme. Vlkodlak Jacob je parádní postava, co by si mohly mladé dívky víc přát, než muže s takovým tělem :o) Originály už mám doma a rozhodně se k nim vracím.

Vrána

Vrána (1994)

Úžasný film, který mě strhnul už při prvním shlédnutí; do dneška jsem si jej pustila ještě minimálně pětkrát. Brandonu Lee je role Erica Dravena jako ušitá. Příběh má spád, zápletky jsou někdy předvídatelné, ale dobré. Kamera je skvělá, jen bych dala větší prostor postavě Shelly. Málokdo ale ví, podle čeho byl scénář "Vrány" napsán. Jednalo se o formu art-terapie Jamese O´Barra, kterému zemřela při ošklivé autonehodě přítelkyně.