Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (440)

plakát

Srbský film (2010) 

Srbský film je prý velmi zvrácený. Zvědavost mi nedala a podíval jsem se na něj. Byl jsem připraven na nejhorší a nic takového jsem ještě neviděl. Hlavní hrdina byl sympatický a taky jsem ho litoval. Ke zbytku nemám chuť se nijak vyjadřovat.

plakát

Legendy zločinu (2015) 

Tom Hardy je tady badass. Obzvlášť schizofrenní bratr Ron vstupující do hospody s kladivama působí šíleně. Emily Browning je také pěkná herečka, která bohužel dobře nedopadla. Příběh toho ale moc nenabídnul. Hardy to aspoň celé táhne. 60 %.

plakát

Morgan (2016) 

Slušný atmosférický thriller, který se velmi podobá oscarovému Ex Machina. Ta Morgan ale má slušné schopnosti. Dobrá scéna byla s tím psychologem, který ji hecoval, aby dala najevo svoje negativní emoce. Nakonec jsem měl slzu na krajíčku, když Morgan konečně dorazila k jezeru a prostě obdivovala jeho jednoduchou krásu. Zvrat na konci jsem opravdu nečekal. 60 %.

plakát

Brazilský masakr (2006) 

Tenhle syrový thriller se celkem povedl. Do půlky filmu je hlavní děj stále záhadou a atmosféra jen houstne, dokud se nedovíme to šokující tajemství. Původně jsem myslel, že záporáci budou nějací kanibalové, ale chyba lávky. Jejich záměr je promyšlenější. Po odhalení se to semele v klasický hon na kořist, což už mě tolik nenapínalo. Každopádně po Turistas už nemám moc chuť navštívit Brazílii. 60 %.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Návrat krále je pro mě o level lepší než dvojka, ale je asi stejně dobrý jako jednička. Závěrečná bitva je fakt velkolepá a epická, že z toho museli lidi v kině šílet (a nejen ta bitva). Velmi nadčasové vizuální triky. Kam se hrabe Hobit a bitva pěti armád plná CGI. Hudba opět trhá uši slastí, bez ní by to nebylo ono. Docela rád bych vyrazil na letošní promítání v O2 areně na velkém plátně s živým orchestrem. Tato trilogie si to rozhodně zaslouží.

plakát

Komando (1985) 

Na Komandu jsem vyrůstal a považuju ho za jeden z nejlepších filmů Arnolda (T2 vede). Dnes jsem ho po dlouhé době viděl znovu (poprvé na BD) a musím uznat, že film trochu zestárnul. Tolik mě nefascinoval jako v dětství. Překvapilo mě, že je film tak krátký. Arnold by klidně mohl nakopat víc zadků, i když ke konci padalo vojáků víc než dost. Komando ale exceluje super hláškami ("Lhal jsem..." apod.) :-D a nervy drásající hudbou od již zesnulého Jamese Hornera. 80 %. PS: Už mi došla pára z psaní tohoto komentu. :-D

plakát

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) 

Za mě asi nejlepší díl z celé ságy. Sledovat Anakinův přechod k temné straně Síly je prostě velmi zdrcující zážitek, který konečně doplňuje celou tuhle smutnou tragédii o Vaderovi. Anakin svou nákloností neustále kmitá mezi dobrem a zlem. Bohužel ho nakonec pohltí temnota, která by mu pomohla zachránit Padmé. Jaká to ironie, jak také řekl Palpatine. Anakin se tak bál ztráty Padmé, že ji nakonec stejně sám zabil svým hněvem. Jeho noční můry o její smrti byly nevyhnutelným osudem, který sám nechtěně způsobil. Kluk chtěl prostě víc, než mu mohlo učení Jediů nabídnout. Byla v něm moc velká síla, kterou jako Jedi nemohl navždy potlačovat. Jako Sith si mohl dovolit ji dát plný průchod. Hayden Christensen od Klonových válek velmi dospěl a budí respekt. Jeho pohled jako Sithský lord je fakt plný hněvu a nenávisti. Líbila se mi také úvodní vesmírná bitva, ve které prolétává Anakin s Obi-Wanem. Pamutuji si, jak jsem z ní byl v kině opravdu odvařený a to nemluvím o závěrečném souboji dvou hrdinů a následném zrodu Darth Vadera. Epická hudba Johna Williamse je bez debat nepostradatelná a navozuje atmosféru v pravou chvíli jako vždy (viz dramatická scéna - Order 66) Děkuji Lucasovi, že se mu povedlo takhle epicky propojit celou ságu, aby Darth Vader mohl odpočívat v pokoji. 100 %.

plakát

Horečka sobotní noci (1977) 

Saturday Night Fever sama o sobě tak vynikající film není, ale řadí se mezi mé oblíbené, protože dokonale vystihuje vášeň Tonyho Manery k tanci a k hudbě, kterou já také sdílím. FIlm exceluje vrcholným výkonem Johna Travolty, který se projevuje jako talentovaný tanečník a neodolatelný lamač ženských srdcí. Díky němu se mi zalíbilo nosit košile a celkově považuji 70. léta ve stylu oblékání za nejstylovější. V tomto samém roce také vešly do kin mé oblíbené legendární Star Wars. SNF vyniká hlavně údajně nejprodávanějším soundtrackem, kterému dominuje britská skupina Bee Gees. Od nich jsem dříve moc písniček neznal, ale po tomto filmu se mi jejich hudba začala líbit. Skladba "More Than a Woman" patří mezi moje nej. Také zazní v té nejlepší scéně na konci filmu, která mě dojala. Druhá verze této písničky od skupiny Tavares je má druhá nej a to tančení hlavního páru na tuto skladbu je pro mě pastva pro oči, uši i duši... 80 %.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Velká očekávání jsem si raději nedával a udělal jsem dobře. Asasina znám jako PC hru, ale hrál jsem jen Syndicate na PS4. Takže vím, o co v té hře jde. Nejvíc jsem se bál toho, že scén v přítomnosti bude víc než těch ve vzpomínkách a bohužel to bylo až moc nevyrovnané. Konají se jen dvě velké akční scény ve Španělsku, zbytek se odehrává v budově Absterga. Trailer vypadal opravdu nabušeně, ale ve film sám už neměl co nabídnout. Na druhou stranu herci jako Fassbender, Irons a Cottilard byli dobrá volba, ale jejich potenciál prostě kvůli slabému scénáři nebyl využit. Parcourové tríčky jsou tu k vidění ale jen v těch dvou scénách. Souboje nejsou moc přehledné a někdy se bojuje v prachu a jindy zase po tmě. Zase záběry natočené z pohledu zbraní jsou celkem poutavé. Asasin toho umí daleko víc, než se tady vůbec stihlo ukázat a tom hlavně tenhle film měl být. Zlatým hřebem filmu byl samozřejmě epický "skok důvěry", na který jsem se velmi těšil a byl to taky asi ten nejlepší zážitek z filmu, akorát se ta někdy dokonalá akce nemusela přerušovat náhlým přechodem do současnosti, což ubíralo na vyznění celé akční sekvence. Vyzdvihnout musím hudbu, která má samotná za mě jednu hvězdu, protože udávala dynamické tempo a bez ní by mě to asi nudilo. Tušil bych, že ji složil Hans Zimmer, ale on je to nějaký příbuzný režiséra. Co se týče finále, to se tak natahalo, až to vypadalo na velkou řežbu, ale ve výsledku žádná sláva. Tmavé 3D tomu taky nepřidalo. Kdy už ten humus zrušej? 60 %.

plakát

Spring Breakers (2012) 

Zajímala mě jen Selena Gomez a James Franco. Ty čtyři sexy kamarádky mě zprvu moc nezajímaly, ale po druhém setkání s Alienem to začalo být větší drama a byl jsem zvědav, jak to celé dopadne. Film je natočen neobvykle až hypnotickým způsobem. Velmi mi to atmosférou přiromnělo Drive s Ryanem Goslingem. Forma byla vtahující, ale obsah už toho moc nenabídnul. Aspoň že to netrvalo dvě hodiny. Ve zkratce, film ukazuje, jak rychle se dokáže člověk "zkazit". PS: Líbily se mi odkazy na Scarface (1983). 60 %.