Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (440)

plakát

Steve Jobs (2015) 

Apple mám rád, Steve Jobs v podání Fassbendera mi nevadil, ale nebavilo mě to tak jako Kutcher v roce 2013. Čekal jsem prostě víc o životě tohoto vizionáře a génia. Kate Winslet se mi líbila. Jinak celkem zklamání... 40%.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Ten digitální bordel mi tam strašně vadil! Kde je Nolanův Batman a jeho praktické efekty??? Pryč! Alespoň Man of Steel se Snyderovi povedl, protože měl nějaký děj, ale střet BvS mě moc nezaujal. Pak mi nezbylo nic jiného, než koukat na ten bordel, kterého mám dostatek od Marvela. Naopak mě velmi zajímal Lex Luthor, který se Eisenbergovi vydařil. Připomínal mi chováním Jokera. Film jako celek max 60 %.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Catwoman a Penguin jsou padouši jak se patří! Michelle Pfeiffer ztvárnila snad nejlepší Catwoman, kterou jsem viděl. Díky ní se Batman stahuje trochu do pozadí, ale to mi nevadilo. Walken je také super. Ten jeho děsivý obličej nemůže nikde chybět, hlavně ve filmu Tima Burtona.

plakát

Batman (1966) 

Batman je můj nejoblíbenější "superhrdina", ale tahle komedie mu doslova hází klacky pod nohy. Všechny postavy se chovají neskutečně vypatlaně. Hlavní dvojici se ale nedá upřít to, že se snaží vzdělávat publikum ve fyzice a dalších vědách. Film jsem viděl s dabingem a na začátku mě hned dostala předpona "bat-" před každým slovem, které se tam vysloví (batsignál, batkurz, batplyn, batcykl, batkoptéra...) :-D Nejvíce mě zajímala spíš aférka Bruce Waynea s Catwoman, která měla aspoň nějakou úroveň a styl. Naštěstí Burton stvořil Batmana mnohem vážnějšího a chytřejšího o 23 let později. Tahle fraška mě spíš zklamala svojí stupiditou. 40%.

plakát

Mimoni (2015) 

Nakonec mě ti prťaví žluťásci docela pobavili. Byl jsem k tomu celému filmu skeptický ze začátku a nevěřil jsem, jak můžou tihle němí panáčci utáhnout devadesátiminutový film. Nic navíc jsem bohužel nedostal. 50 %

plakát

Thelma a Louise (1991) 

Ty dvě uprchlice mi byly velmi sympatické. Thelma se mi ale líbila víc asi proto, že Geena Davis je skoro o 10 let mladší než Susan Sarandon. Obě se ale navzájem pěkně doplňovaly. Bylo také krásně vidět, jak se jejich chování prohodilo. V první půli byla na větvi hlavně Thelma a ve druhé se málem zhroutila zase Louise. Nakonec si obě dvě uvědomily, že z toho nekonečného road movie není cesty zpět. Vznětlivý manžel Thelmy drama sem tam odlehčil a zasmál jsem se u něj. Mladý Brad Pitt ve vedlejší roli také nebyl od věci a holkám trochu zamotal hlavu. Těšil jsem se hlavně na hudbu Hanse Zimmera. Nebyla špatná, do této akční dramedie zapadala, ale zklamala mě tím, že mi připomněla hudbu z Rain Mana. Jako celek hodnotím tuhle filmovou jízdu celkem pozitivně. 70%.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Režisér dodržel kvalitu jako v posledním díle Winter Soldier. Slušně provedená akce, která je místy trochu moc rychlá a nepřehledná, ale jinak mě bavila. Každý Avenger má svůj bojový styl a jelikož je jich tam plno, tak se prostě nelze nudit. Pravda je, že scénář mimo akci je trochu slabší, na to jsem ale rychle zapomenul další akční náloží. Líbí se mi, jak má Civil War temnější atmosféru a Tony Stark je o něco vážnější, protože se mu otevřely oči. Egocentrik je ale pořád, cynismu se ten playboy prostě nezbaví. :-D A to se mi na něm líbí! Docela zbytečná mi tam přišla dvojka Black Widow a Hawk Eye, kteří nedisponují moc nadlidskými schopnostmi, ale rád jsem je tam viděl jako skvělý doplněk, na který se hezky dívá, obzvlášť na Scarlett. Ant-Man ale zaválel! Nechte se překvapit! Ten nejlepší objev roku jsem si nechal na konec. Mám na mysli Spideyho. Ten kluk to tam pěkně oživil! Chci ho moc vidět v další marvelovce. Na něj snad už má jenom Deadpool. Tak nespoutaný zase nebyl, abyste si nemysleli... :-D Winter soldier "Bucky" se mi také neskutečně páčí. Ta jeho železná ruka je prostě hustá a cool! BTW: Počkejte si po titulkách na bonus scénu. 70%

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) odpad!

Kravina na n-tou! Všechno špatně, triky, scénář, námět, režie, herecké výkony... PS: Pobavila mě aspoň hláška: "Proč je vedle letiště domov důchodců? Protože starý lidi neslyšej..."

plakát

Řidič slečny Daisy (1989) 

Na tenhle milý film jsem se kouknul díky hudbě Hanse Zimmera, která do této dramedie pasuje náramně. Hádky mezi řidičem Freemanem a "slečnou" Daisy stojí za zhlédnutí. Ale i přes všechny neshody se tato dvojka začne mít ráda a vy jim to přejete. Líbil se mi kontrast mezi nimi. Dal bych možná i vyšší hodnocení, kdyby měl příběh větší hloubku či nějaké dramatické zakončení. Takhle zůstávám na 60 %.

plakát

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007) 

Některé písničky jsou velmi skvělé, ale některé zase ne. Námět se mi líbí a v podání Tima Burtona ještě víc. Deppovi ten zpěv šel slušně. Nečekal jsem, že umí takhle zpívat a ta jeho vizáž je velmi ponurá a ďábelská jako ostatně byl tehdejší Londýn v 19. století. Krvavé vraždící scény jsou syrové a působily reálně. Pořád by ale film mohl mít větší spád. Při některých zpěvech ten děj plyne pomaleji. Atmosféra je na druhou stranu k nezaplacení. PS: Nejvíce se mi líbila scéna, kdy Sweeney zpívá s Turpinem písničku "Pretty Women", která je velmi sarkastickou vložkou při plánování Turpinovy vraždy. Nebo na konci jak Sweeney tančí s paní Lovettovou hned vedle mrtvoly jeho ženy. Jinak jsem četl už i knihu o tomto holiči. FIlm je ale za mě na 60%.