Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Akční

Oblíbené seriály (7)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Tenhle seriál už miluji od dětství. Vždy po shlédnutí jsem uvažovala nad kariérou astrofyziky, egyptologie či vstupem do amerického letectva. Tak moc mě seriál zasáhl. A stále se čas od času přistihnu, že místo práce doma si sednu k televizi a sleduji dobrodružství týmu SG-1. Sice to de facto navazuje na stejnojmenný film, ale v podstatně se ve všem liší. Hrdinové jsou zde mnohem vtipnější, za což můžeme hlavně poděkovat Richardu A. Jeho humor mi naprosto sedl, na druhou stranu nevím o nikom, komu by sympatický plukovník nesedl. :) Jedná se o seriál, tudíž nemá cenu nějak hodnotit příběh. Jsou díly, které miluji, a naopak i ty, které už ze zásady přepínám. Prostě základní struktura seriálu. Nelze se zavděčit všem. Celkově seriál však hodnotím velice kladně.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

K Heroes jsem se dostala před dvěma lety. Seriál mě tou dobou velice pohltil a prakticky jsem ho v kuse shlédla až do 4. série. Budu tedy takto i hodnotit. 1. SÉRIE: Co se týče první série, tak ta mě naprosto ohromila. Nádherná zápletka, perfektní postavy. Navíc, mezi námi, kdo by se nezamiloval do kouzelně charismatického Petera? Vše klape jak po másle. Navíc hlavní záporák Syler krásně oživuje příběh (plus ho hraje jeden z mých oblíbených herců). 2. SÉRIE: Tady už to trošku drhne. Nebýt Hira a Adama, série by mě trochu nudila. Postavy jsou naprosto vytrženy z kontextu a jejich chování naprosto neodpovídá 1. sérii. 3. SÉRIE: Celkem fajn série. Pořád si drží úroveň 2. série.. 4. SÉRIE: Tuto sérii jsem ani nedokoukala. Upřímně, příběh je nezáživný, postavy taktéž. Navíc se režisér a scénárista zamotávají ve svých fantasmagorických představách a diváka to mate natolik, že už se vzdává naděje příběh pochopit. Další série jsem ani nezaznamenala. Pro mě Heroes končí 2 sérií (max 3.). Nicméně to nádherné tajemné kouzlo bohužel zůstalo jen v sérii první. Škoda...

Pád

Pád (2013)

Celá série The Fall je opravdu realistická, až naturalistická. Je to nový typ detektivní honičky, která se v tomto případě mísí i s psychologickým dramatem. Až na konci 3. série jsem si uvědomila rozpracovanost celého seriálu. --------- V první sérii zjišťujeme identitu vraha. Celá první série je nadupaná akcí. Sice na začátku se divák ztrácí v kontextu a v postavách, ale za chvíli se obraz rozjasňuje a divák se může naplno ponořit do příběhu. ------- V druhé sérii už známe identitu vraha, ale tentokrát se snažíme ho polapit. Paradoxně je zde méně akce než v předešlé sérii. -------- Ve třetí sérii už je vrah chycen, ale je třeba teď pochopit proč to udělal. Zde nastává dvojitý problém. Zaprvé - nejen, že se zde jedná jen a jen pouze o psychologické drama (a divák může být znuděn), tak se zde obhajuje charakter hlavního hrdiny. Divák začíná chápat, čím si Paul musel projít a celý děj musí brát jako špagátek Akce a Reakce. A vlastně si začínáte uvědomovat, že všechnu vinu prostě nemůžete svalovat na něj. ------------- Po herecké stránce je seriál více než výborný. Hudba mrazivá, ale k seriálu pasuje náramně. Za mě patří seriál mezi topovky britské BBC.