Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (63)

plakát

Atlas mraků (2012) 

Film, ve kterém každý co ho viděl, nachází zjevně něco trochu jiného. Klíčovou myšlenkou ale podle mě je, že máme jednat podle svého svědomí, protože stejně nejsme schopni dohlédnout důsledků svých činů, což je věc se kterou nemám problém se ztotožnit. Navíc ta forma je fakt originální.

plakát

Shake Hands with the Devil (2007) 

Četl jsem i knihu, která je více dokumentární a realistická. Film je naopak hodně sugestivní, jak už to bývá. Těžko u takového díla hodnotit výkony herců, kameru etc. byť jsou perfektní. OT: Není podstatné, zda za genocidou stál Bagosora, Kagame, vůdci Interhamwe či někdo jiný. Není podstatné zda se genocida udála vinou médií, vlivem velmocí řešící přístup k nerostným surovinám vých. Konga, nebo jen úplným zblbnutím místního obyvatelstva (nebo pravděpodobně kombinací všech faktorů). Podstatné je, že se stala.. -> WANDRWALL - by mě fakt zajímalo, jaký má tvůj komentář smysl. Lidí s podobným uceleným světonázorem (pokud komentář chápu dobře) jsem už pár viděl. Měl bys možná někam vyrazit a zjistit, že svět není dvojrozměrný.

plakát

Zpráva o putování studentů Petra a Jakuba (2000) 

Vcelku dobrý film, tak nízké hodnocení nechápu. Pěkná kamera, slušní herci, děj nenudí, naopak občas nutí člověka se zamyslet. Co mě vadilo: skřípající logika, idealizované stereotypy, topornost. Nicméně poselství ve stylu "Ať budeme dělat cokoliv, stejně špatně dopadneme" a proměna Jakuba v houmlesáka se mi líbila. Téma zločinu a trestu a romské vs. gádžovské justice jde mimo mě.

plakát

Soumrak dne (1993) 

Asi jsem ignorant nerozumici umeni a tento "hvezdny" film me dost nudil. Dej: nejdriv 30 minut nuda, pak se neco trochu deje a zaver zas vyzni do ztracena - proste vic jak tri hvezdicky nelze dat.

plakát

Pomsta Karateky (1984) odpad!

Tenhle film jsem sice viděl ve španělštině ale myslím, že to vzhledem k obsahu bylo celkem jedno. Obliba Johna Woo se pro mě tímto stává ještě nepochopitelnější. Takový béčkový nudný Rambo. Hasta la vista Chino!.

plakát

Banda na výletě (1995) 

Strašná hovadina, ale kdybych napsal, že jsem se u toho nebavil, byl bych pokrytec. Základ všech "nekorektních" komedií.

plakát

Transformers (2007) odpad!

Jeden z nejhorsich filmu, ktere jsem musel v autobuse pretrpet a nemohl vypnout aneb vyrobci barbin toci filmy... - co tohle dela v cervenych absolutne nechapu.

plakát

Rallye smrti (2008) 

Clovek obcas nechape, jake to pitomosti muzou byt na CSFD cervene, jedna hvezdicka za tuning aut..

plakát

There's a Girl in My Soup (1970) 

"Love" story riznuta komedii mezi starnoucim seladonem a mladou hippie kraskou. Banalni dej zachranuje vykon hlavnich protagonistu a slusne dialogy s typicky britskym suchym humorem. 3,5.