Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (234)

plakát

Dannyho parťáci 2 (2004) 

O stupínek horší než jednička, ale pořád super. Catherine Zeta-Jones je velmi příjemná akvizice.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Po shlédnutí Loganových parťáků jsem začal brát jméno Steven Soderbergh trošku víc vážně a rozhodl se konečně vidět i ty parťáky Dannyho. Tak trošku jsem čekal, že to nebude tak skvělé, jako už zmínění Logan Lucky, ale téměř se to tomu vyrovnalo. Mám pro 'heist' filmy taky celkem slabost a tohle patří k těm top.

plakát

Insidious: Poslední klíč (2018) 

Aaaa! Jak tohle může vydělat tolik peněz?!?! Modlím se, aby se James Wan z pozice producenta vrátil zase k režisérské sesli, jinak půjde bohužel série kvalitativně do kytek (což samozřejmě nikomu nevadí s množstvím utržených dolarů). Jisté kvality to sice má, ale nebál jsem se ani trošku a nelekl snad ani jednou, což je tedy chabá vizitka.

plakát

V utajení (2017) 

Po dlouhém odkládání jsem si konečně našel čas i náladu na tento velmi solidní kousek s Noomi Rapace v hlavní roli, která si to svoje uhraje jako ostatně vždycky. Abych řekl pravdu, kdyby se mě někdo zeptal na akční herecké hvězdy ženského pohlaví, asi by mě napadla jako jedna z prvních právě ona. Že tam hraje i Orlando, jsem úplně zapomněl, takže jsem čuměl jak puk, ale překvapení bylo velmi příjemné.

plakát

Noční hra (2018) 

Sympatické obsazení Noční hru v mých očích výrazně zachraňovalo spolu s pouze stominutovou stopáží. Jinak se bohužel nejedná o film, který by mě zase přiměl začít sledovat novodobé komedie, které už na to prostě asi nemají. Lepší je se kouknout na starou osvědčenou klasiku.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Jennifer Lawrence už jsem s konečnou platností vzal na milost, a tak jsem si Red Sparrow mohl náležitě užít. Dostal jsem vcelku dobrý thriller, sice si myslím, že podobný film Salt s Angelinou Jolie, je o kousíček lepší, ale tady jsem se taky bavil. Joel Edgerton je taktéž v pohodě. Dohromady nic přelomového, ale určitě stojí za to vidět.

plakát

Lesní rituál (2017) 

Pořádných atmosférických hororů je v poslední době už vážně po málu a koukat se na všechny ty Wanovy kousky pořád dokola už taky není ono. The Ritual je rozhodně špička ve svém žánru, i když takové ambice nejspíš neměl. Do té doby, než se dozvíme, čeho se ve skutečnosti vlastně máme bát, může film způsobit nezkušeným divákům nejedno mrazení v zádech. Po 'odhalení' hutnost atmosféry sice klesne, ale pořád to na celkovém zážitku tolik neubírá.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Pro mě rozhodně nejočekávanější film roku se konečně dostal na naše plátna, ale moje prvotní nadšení kvůli tomu všemu hypu velmi rychle odeznělo, naopak se mi film i trošku zhnusil, a to jsem o něm ještě skoro nic nevěděl. Takže jsem si počkal až nějaký ten týden, dva po premiéře, po které jsem s téměř stoprocentní úspěšností filtroval on-line svět tak, abych se nic zásadního nedozvěděl. Infinity war je naprostá pecka a rozhodně to naplnilo, ba možná i předčilo moje očekávání. Rozhodně bych to ale neřadil nad Avengers 1 či 2, protože to ve své době byly úplně stejně trefy do černého. Bratři Russoovi perfektně zvládli ukočírovat jednotlivé sekvence tak, aby měl každý hrdina prostoru tak akorát a nikdy jsem si v duchu neřekl, že mě část s jedním hrdinou nudí a už bych nejradši přeskočil na další. Kdybych měl něco přece jenom vypíchnout, tak to jsou scény s Thorem, jehož humor se mi nikdy neomrzí. Kompletně humor je ve třetích Avengers výborně vybalancovaný a není to tolik nucené jako v některých předešlých marvelovkách. Samozřejmě nesmím opomenout Joshe Brolina, co by Thanose, s jehož levelem záporáctví se jen těžko někdo může měřit. No, co víc dodat, už aby tady byla ta čtyřka!

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Ano, opět dohánění 'starých' klasik a zamýšlení se nad tím, kolik skvělých filmů jsem ještě stihnul nevidět. Hvězdně obsazený Good Will Hunting je velmi poklidné a příjemné drama, ideální od osmi večer na sledování z gauče. Rozvahu Robina Williamse bych chtěl taky mít. Rozhodně doporučuju všem, je to přece jenom devadesátkový film a už jen to samotné je dostatečné doporučení.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Patricka Wilsona a Veru Farmigu jsem si oblíbil už ve Wanových hororech a Liama Neesona má rád snad asi každý fanoušek akčního žánru. Zprvu banální a genericky vypadající thriller se promění ve velmi příjemnou a svižnou podívanou, která určitě neurazí.